sobota 4. januára 2014

BEST & WORST OF 2013

Tento projekt som našla na blogu Favour at books
Tákže máme tu celoročné zhrnutie knižiek. Dúfam že v mnohých budete so mnou súhlasiť :)

Knihy celkovo 

Najlepšie : 
Je ich omnoho viac, no ak ich mám vybrať skrátene tak sú to určite tieto..
Mesto skla - to už asi viete že ja som sa zamilovala do tejto série, no čo už somnou :D. Ale celkovo dej, štýl písania, postavy, všetko je tam dokonalé, to musíte uznať :).
Zamilovaná do anjela - Táto kniha sa mi hlboko vryla do srdca. Veď ma takmer rozrevala ! Koniec ma totálne priklincoval, veď jasné.. pani spisovateľka si povie že načo happyend a odpáli to. Uznávam.. je to krásna kniha
Hostiteľ - Aj Hostiteľ vo mne zanechal stopu. Keď sa zamyslím tak malo to dej. A bolo to neskutočne veľa komplikácii, no bolo to krásne :)

Najhoršie :
Toto vám môže byť jasné, že u mňa do rebríčku najhoršie zapadne práve táto kniha. Normálne ma až bolí keď tej veci musím hovoriť kniha..
Je to neskutočne zlé, zlé, zlé ! Obralo ma to skoro o polovicu môjho života.
Nič mi to nedalo. Dej hrozný. Štýl písania katastrofa. Je to tak debilne napísané, že to sa ani čítať nedá. Zlé, zlé, zlé !
Ďalej by som už ani nemala pokračovať, lebo to dopadne ako na recenzii tejto veci. Chcela by som ešte pripomenúť že ďalej ako na dvadsiatu stranu som sa nedostala, to sa nedalo ! Si neviem predstaviť blázna, čo to dokázal prečítať celé a ešte k tomu bez psychickej ujmy :D


Najnapínavejšie : 
Neviem ako vy, no ja som pri knihe viac krát bola na infarkt. Uznajte, bola dosť napínavá. To milujem keď čítam, idem si vlasy vyšklbať od toho napätia a zrazu ( aby sa mi rátalo) dajú odrážku... Potom si spomeniem že aj tam to skončilo napínavé, začnem čítať.. ani nedýcham a zrazu ďalšia odrážka. Veď to je na porazenie. Fakt ! :D 


Najromantickejšie :
Zamilovaná do anjela - Aj v tomto prípade u mňa víťazí. Bolo tam dosť romantiky, aspoň podla mňa. Proste je to moja obľúbená kniha, pri ktorej sú zimomriavky a servítka v ruke.
Hostiteľ - Viem že Hostiteľ je hlavne sci-fi, no je tam zapletená aj romantika a tej by som povedala že je až príliš, konkrétne enormné množstvo milostných trojuholníkov... Melanie miluje Jareda, no Vanda miluje aj Iana, Ian miluje Vandu, no Melanie lezie na nervy, Jared neznáša Vandu, no miluje Melanie... "trošku moc, nie :D ?
Dalo by sa sem pridať ešte veľa kníh, napr. taká Jana Eyrová, v podstate aj Búrlivé výšiny alebo Ako z románu. Ako z románu ma dostalo, tiež to sprevádzalo moje leto a takisto sa mi to vrylo hlboko pod kožu. Často som musela premýšľať nad touto knihou. Je naozaj skvelá :).

Najzábavnejšie :

Úprimne ! Kto by sa nezabavil na legendárnej Paule Semokovej. Je svojská, ma zmysel pre humor a miluje dokonalého chalana, v podstate je nemožná, vie si komplikovať život. Myslím že každá z nás v nej nájde kúsok seba. Úžasné knihy ! Zuzka Šulajová ma presvedčila že slovenský spisovatelia niesu zlý...
Čiže, fakt super :)
Musím sa priznať že aj pri tejto knihe som sa dokázala rehotať ako mentálne retardovaná :D. Vy nie ? Veď taký Link, ten tam stále niečo dával..
Alebo Ethan, nechýbalo aj troška irónie. Pre mňa je to víťaz. Veď je to super. Nemyslíte :) ?

Najhororovejšie :
Tu nezaradím nič, pretože k hororovej knihe som sa nedostala. Nie som, moc nadšenec do hororov a keď tak, tak uprednostňujem film (no iba čo sa týka hororu). Minule som kukala dobrý, možno že vás moc nevystrašil, no mne občas nebolo všetko jedno : V zajatí démonov. Dobré to bolo ;).

Najlepšie námety :
Mayské proroctvo, podľa mňa mohlo byť fakt dobré, keby to napísal niekto iný. Proste spracovanie zlé, otrasné, najhoršie aké som kedy videla, no škoda toho nápadu.... keby sa toho ujal niekto dobrý, mohlo by to byť fakt dobré.

Najhorší dej :
Znova to vyhráva Mayské proroctvo :D. Vlieklo sa to tam a proste niesom proti tomu zaujatá, no bol to hnus. Profesor - Jana Eyrová ma veľmi bavila, tak som sa pustila aj do tohto diela od Bronteovej. Nebolo to zlé, no zasa neviem či by som to čítala znova. Dej sa "mierne" vliekol... no neviem. A dala by sa tu priradiť knižka .. To najsladšie nakoniec. Keď začalo deväť ročné decko, hraď sa na velice múdre a dve hodiny hovoriť o nejakých debilných vzorcoch s chémie... Katastrofa !

Najlepší zvrat :
Mňa osobne dosť šokovalo... no a myslím že som mala aj hubu otvorenú :D skrátene pri týchto dvoch knihách ... Nadbytoční, Zrodený pre smrť - Koniec ma fakticky šokoval. Peter .... veď uvidíte, a Annini
rodičia... no ako fakt dobré. Nikdy som nečakala že to tak skončí a bolo to super. Nebol to dokonalý happyend, no dopadlo to dobre.
Mesto kostí - Tak myslím že ako o tomto ani nemusí byť reč. Stopercentne najväčší, najšokujúcejší zvrat aký som kedy videla... Fakt bláznivý spisovateľ, keď dá dvoch ľudí medzi ktorými to iskrý viac ako na elektrickom vedení za súrodencou... No my čo sme čítali ďalej, vieme omnoho viac :D. Veď uvidíte, pre mňa je táto séria fakt legendárna a už sa neviem dočkať keď sa pustím do Pekelných strojov, a keď vyjde mesto padlých anjelov :)

Najväčšie sklamanie :
No, to je fakt ťažké uhádnuť.... že by Mayské proroctvo alebo Prípad Flávie de Luce - To najsladšie nakoniec. To muselo byť fakt ťažké. Nikdy som neurobila tak "ťažké" rozhodnutia (vybrať najhoršie knihy)... Dobre dosť rečí, toto bolo najľahšie rozhodnutie, tieto dve knihy... čistá katastrofa a neradím vám ich čítať..

Najväčšie prekvapenie : 
Mňa veľmi prekvapila táto knižočka, s nezaujímavým obalom, ktorý vyzerá no zle. Najprv mi to prišlo
príliš detské, no potom so sa od toho nevedela odtrhnúť... nie a nie prestať. Bolo to aj dosť napínavé a úprimne... postavy mi boli fakt sympatické. Hlavne Meggie a Mo, strašne sa mi páčila och láska ku knihám a celkovo je to skvelý nápad, dať priestor knihám aby mohli ožiť :)

Crowfieldská kliatba - no tuná som tiež čakala niečo
detské o vílach a škriatkoch, atď...
Síce tam boli škriatkovia, no  neviem či to bolo až také detské. Celá kniha je taká tajomná a taká temná. Obálka je veľmi krásna. Pripomína také chladné zimné večery, keď vonku krásne sneží, vy si oddychujete v teplúčku,  ruke čajík a na kolenách táto úžasná kniha. Proste fakt super, vryla sa mi hlboko do kože a naozaj ma dostala :).



Hrdinovia



Najzábavnejší

Anna zo zeleného domu - Tipujem že väčšina z vás to nečítala, no ja mám tieto knihy veľmi rada. Mám s nimi krásne spomienky a áno povedala by som že Anna je najzábavnejšia. Je nešikovná, prúser za prúserom, napr. myš v koláči alebo opije svoju kamarátku :D..
Link - Link je proste pán. Jeho hlášky, on celý je proste super. Fest som si ho obľúbila a vážne ľudia z neho ten humor priam srší !!!



Najsarkastickejší
Lena - Myslím, že u mňa to je Lena z Nádherných tvorov. Tiež je iná a proste nebojí sa, veď hneď po príchode do školy, ukázala kto je tu pán takej kravskej Emily ;).

Jace - Toto je jasné :D ! On je proste moje zlatíčko a on netají svoje potešenie z ironizovania a hlášok o jeho dokonalosti. Ale on si to môže dovoliť, veď je to Jace :D.
Niekedy to tak dobre zabil, že fakt som sa neudržala smiechu. Dobrá hláška aj bola keď povedal Simonovi : Nikto tu nechce polievku, ty chceš iba spať s Isabelle :D.


Najnudnejší
Flávia de Luce - Je pre mňa totálne nezaujímavá osoba. Má deväť rokov, no vôbec sa tak nespráva, má sklony k sociopatii a do všetkého ťahá chémiu, o smrti povedala že je to, to najzaujímavejšie čo kedy videla.. "milé" dieťa.

Profesor -  Bude to aj tým že je to stará kniha.. Ja milujem staré knihy, no táto mi proste, nie že nesadla, no nebola taká že by ma ohúrila. Trocha ma aj nudila a trvalo mi dlhšie než som ju dočítala...

Najviac sexy 
Stavím sa že toto neuhádnete ! Čo myslíte kto to bude ? No jasné že Jace z nástrojov smrteľníkov, kto iný by to mohol byť :'D ??

Najväčšia mrcha / Najväčší zloduch
Pani Pincentová - Tak o tomto sa nedá ani debatovať, je to jasný víťaz. Je to zaujatá, "milá" stará dáma, ktorej obľúbená činnosť je mlátenie detí, prípadne ani proti vražde nenamieta a rada sleduje "nádhernú" hru medzi deťmi ( ako sa mlátia).
Basta - Určite Basta. Tiež je to taký "milý" ujo. Jeho obľúbená činnosť je podrezávanie hrdla, rád sleduje popravu a každá vražda poteší.
Toto je Pán Basta..

Výzor kníh 

Najhrubšia (vzhľadom) : Harry Potter a ohnivá čaša (4)
Najtenšia kniha  : Traja pátrači - záhada cirkusovej tanečnice
Najkrajšia obálka : Mesto skla, alebo aj Pád má veľmi peknú 
Najhoršia obálka : Nadbytoční (no našťastie sa to netýka obsahu)





 





Dúfam že somnou súhlasíte a ďalej budete navštevovať blog. Kika :)




4 komentáre:

  1. Pěkný přehled, nejvíc mě zaujala kniha Crowfieldská kliatba , tu si fakt chci přečíst :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Croefieldskú kliatbu ti fakt odporúčam, je to super, prišlo mi to aj také temné, no neviem... je to proste skvelé. Veď ak tak, u mňa nájdeš aj recenziu :)

      Odstrániť
  2. Taktéž zbožňuju Nástroje smrti! Jace.. :3 ten nepotřebuje komentář, všechno už jsi napsala :D jenom mě šíleně naštvalo, že mi jedna kamarádka přes moje protesty vyžvanila nejdřív ten hlavní zvrat z 1čky, o kterém píšeš, a pak i největší zvrat z 3ky. Zabít -_- nejhorší na tom je, že nevím, jestli bych byla překvapená, nebo to čekala, nebo co :D Hostitel mě taky hodně překvapil, byl úžasný, akorát by byl podle mě lepší, kdyby to nechala tak jak to bylo a na tu poslední kapitolu se vykašlala (doufám, že víš, co myslím) :D jinak jsem nic z toho, co tam máš, nečetla - kromě Nádherných bytostí, které jsem nedočetla, a Nadbytečných, ale to už je dávno :D pěkný článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jéj ďakujem, mňa strašne teší keď sa vám páčia moje príspevky :). Veľmi ma to baví :). No tak to by som zabila aj ja :D, no ja som to nejako tušila, nemohla som tomu proste uveriť, stále som si hovorila že to tak proste skončiť nemôže. Hej Hostiteľ je super a Nadbytoční tiež... ešte raz ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť