utorok 3. júna 2014

The Opposites Book TAG

Ja milujem, naozaj milujem TAG-y ! A práve som pred chvíľkou našla jeden úžasný u Katy. Mňa to tak strašne baví vypĺňať otázky.. Dúfam že aj vás baví čítať ich :D. Tak teda prestávam s kecaním a ide sa na vec :).

Prvá a posledná kúpená kniha

Vôbec si niesom istá, ale myslím si že by to mohli byť tieto dve. Moc si nepamätám ako sa ku mne dostal Harry veď som mala asi päť rokov, no nejak to byť muselo, takže zrejme to bude on. A Ukradnuté sny som tuším kupovala naposledy.. No nie úplne ja, ale počíta sa to. Je to k celu fajn kniha. Zo začiatku ma nebavila a strašne mi liezla na nervy hlavná hrdinka, no čím som bola ďalej, tým to bolo lepšie a začala som chápať charakter hlavnej postavy :).



Lacná a drahá kniha

Milujem náš obchodný dom... nie obchodný je priveľké slovo :D. Proste väčší obchod - Prior, kde nájdete jedno úžasné kníhkupectvo kde sú úžasné zľavy. Mám odtiaľ viacej kníh, no táto ma napadla ako prvá. Kúpila som ju za 2.99€ čo je podľa mňa skvelá cena. Síce som ju ešte neprečítala, no chystám sa na to... Zlodejka kníh ani nieje taká drahá, no v mojom prípade bola. Vysvetlím to.. Raz som šla do mesta. Bola zima, čiže vonku bola riadna kosa. Bola som odhodlaná že bez Zlodejky kníh neodídem.. Zašla som teda do spomínaného kníhkupectva, no tam bola vypredaná. Preto som sa v tej zime trepala do iného kníhkupectva kde som za ňu dala omnoho, ale fakt omnoho viac než by som dala tam.. Nebola som naštvaná, pretože z knihy som mala veľkú radosť.. Aspoň že tak :D.

Kniha s hlavnou hrdinkou ženou a kniha s mužom

Anna je hlavnou hrdinkou série Anny zo zeleného domu. Tieto knižky patria k mojim najobľúbenejším. Anna je úžasná osoba. Strašne mi sympatizuje tou svojou zasnívanosťou, a jej nešikovnosťou (neustále sa dostane do problému). Ja som tiež taká zasnívaná a mám veľkú fantáziu. Je ľahké sa v Anne nájsť :)... Nádherné tvory mám ja osobne veľmi rada. Často je táto kniha kritizovaná, no mne sa hrozne páčila. Najprv som videla film a potom som si prečítala knihu.. Inak, ale film mal veľmi málo spoločného s knihou, aspoň ja mám taký pocit.

Pomaly a rýchlo čítaná kniha


 Z Vlčieho brata mám celkovo zmiešané pocity.. Nieje to zlá kniha, no nieje ani dobrá.. je to taký priemer. Ale mňa dosť miatlo že kniha ma bavila a strašne ma zaujímalo ako to celé skončí, no aj tak som sa musela premáhať aby som to dočítala. Neviem.. Nástroje smrteľníkov, tak to už je o inom. Celú túto sériu milujem ! Každý diel som prečítala extrémne rýchlo, no myslím že tento zo všetkých najrýchlejšie. Mesto padlých anjelov bolo iné... Nebolo také akčné ako predošlé diely, bolo to skôr o šokoch a prekvapeniach. Pre mňa bol najhorší ten koniec. :D

Kniha so škaredou a krásnou obálkou

Charlieho malé tajomstvá som ešte nečítala. No táto kniha mi má prísť každú chvíľu z Ikarusu čiže sa moc teším. Film som videla, takže si myslím že to bude skvelé, a hodnotenia sú takisto pozitívne... Ale priznajme si. Tá obálka je príšerná ! V originály je omnoho krajšia... Áno viem existujú aj krajšie obálky, no mňa si táto získala. Oceán na konci ulice som tiež ešte nečítala (plánujem to v blízkom čase), ale tá obálka sa mi zdá byť naozaj krásne.. Dúfam že aj vám :).


Medzinárodná a národná kniha

Z medzinárodnej tvorby je naozaj veľký výber preto som dala prvé čo ma napadlo. Harry Potter je asi najznámejšia kniha sveta. Na svete sa nenájde človek čo by príbeh tohto chlapca nepoznal.. preto som myslela že by to patrilo do tejto kategórie :). Zo Slovenskej tvorby je pre mňa najlepšou knihou Džínsový denník. Priznám sa že kým som to nečítala, tak som Slovenských spisovateľov nebrala moc dobre.. Ale Zuzka zmenila môj názor. Má úžasný štýl písania a jej knihy milujem ! Nielen Džínsový, ale aj Dievča z minulosti a Ako z románu.. :)

Tenká a hrubá kniha


Ja som kedysi strašne fičala na Troch pátračoch :D. Určite to poznáte.. Priznám sa že ja to mám rada doteraz, ale tak ja som také večné decko. Páčilo sa mi ako Jupiter, Peter a Bob riešili záhady.. Bolo fajn prežívať to s nimi. Traja pátrači sú ale naozaj tenučké knižočky. Väčšinou majú okolo sto strán, čo nieje až tak veľa, keď si k tomu pripočítame veľké písmená.. Harry Potter päťka je hrubá kniha. Neviem vám teraz presne povedať koľko má strán, no je ich dosť. Je možné že doma mám aj hrubšie knihy, ale HP5 určite patrí k nim :).


Príliš akčná a príliš romantická kniha


Fúha.. Cassandra sa v tretom diely - Mesto skla, naozaj vyhrala so všetkým. Je tam neskutočne veľa akcie, a aj prekvapení. Pri čítaní vám to vyrazí dych a nebudete sa vedieť odtrhnúť až kým to nedočítate. A aj potom budete len sedieť a pozerať nechápavo čo sa deje.. pre mňa je to jeden z najlepších dielov.. Twilight sága je pre mňa dosť romantická. Veľa ľudí túto sériu teraz často kritizuje, no ja ju mám rada. A predstavte si že mne Bella na nervy nelezie.



Literatúra faktu a fikcie


Ja viem. Teraz sa asi mnohý smejete :D. No je to, to jediné čo ma napadlo. Navyše je to asi jediná encyklopédia ktorú som kedy prečítala. Mne sa naozaj páčila :D !.. Ja čítam veľa fantasy, čo znamená že prakticky čítam fikciu. Napadol ma HOSTITEĽ. Je to fantasy, fikcia, proste všetko.. Ide tam o osídľovanie Zeme mimozemšťanmi, a je to naozaj skvelá kniha. Najprv som videla film a až potom som si ju prečítala, no obidve som si zamilovala :).


Kniha čo zosmutnie a rozveselí


Na vine sú hviezdy je neskutočne krásna kniha. Nájdete v nej hlboké myšlienky, čo je pre mňa veľkým plusom. Všetko je prepracované do detailov a je to kniha čo vás rozplače. Mňa teda rozhodne rozplakala. Už sa teším na film, no určite tam pôjdem s niekým blízkym pretože viem že ja tam budem chytať záchvaty plaču... Mesto kostí. Tak tam sa dá naozaj kvalitne zasmiať. A viete prečo ? Pretože tam je úžasný, dokonalý Jace Wayland, ktorého len tak mimochodom milujem a jeho ironické poznámky ma vždy dostanú.


Napísať tento TAG mi trvalo naozaj dlho, no dúfam že sa vám páčil :D

1 komentár:

  1. Zatím všude, kde jsem tenhle Tag četla (No dobře, tak jen tady, u mně a Filipa), jsem našla jako knihu, co rozesmutní Hvězdy. Ale chápu to, jsou je to fakt silná kniha. :D

    OdpovedaťOdstrániť