pondelok 1. júla 2024

Kniha, ktorá vám roztopí srdce | Navždy tvoj

Originálny názov: Yours Truly
Autorka: Abby Jimenez
Vydavateľstvo: Lindeni
Rok vydania: 2024

Román o príšerných prvých dojmoch, vtipných druhých šanciach a radosti z nájdenia dokonalého partnera. Život doktorky Briany Ortizovej sa vážne rúca. Jej rozvod je takmer ukončený, bratovi s chorou obličkou sa kráti čas a šanca, že nájde vhodného darcu, je minimálna – a to povýšenie, na ktoré čaká? Zrejme ho dostane ten nový lekár, ktorý Briane poriadne lezie na nervy už od prvého dňa. No práve keď ho začne nenávidieť, Jacob Maddox úplne zvráti hru – pošle Briane list. A je naozaj dobrý. Dokazuje v ňom, že vlastne nie je Satan. Navyše je úžasne vtipný a podmanivo sympatický chlapík, ktorý len nevie, ako má spraviť dobrý prvý dojem. Lebo zrazu si s Bri vymieňajú listy, obedujú v sklade na lieky a preberajú výhody neskutočne malých koníkov. Keď sa Jacob rozhodne dať Briane ten najlepší dar, aký si vie predstaviť – obličku pre jej brata, premýšľa, či dokáže odolať tomuto tichému sexy lekárovi – najmä keď ju požiada o láskavosť, ktorú nemôže odmietnuť.

...

Ahojte kamoši!
Veľmi sa teším, že vám môžem predstaviť novinku alebo tak trošku lepšie povedané, voľné pokračovanie, Navždy tvoj. Príbeh jemne nadväzuje na Patrím do tvojho sveta, ale hneď na úvod vám musím povedať, že ak ste nečítali prvú časť, nie je to žiadny problém. Samozrejme je však bonus len pre vás, ak áno, pretože aj ten mi od začiatku prirástol k srdcu a za mňa za prečítanie stojí.

Z toho, že si môžem konečne prečítať pokračovanie som bola nadšená. Autorka píše veľmi zábavne, jej príbehy naozaj rýchlo a extrémne príjemne plynú (občas až príliš rýchlo) a neviem, čím presne to je - rozhodne sa nekoná žiadne násilné hranie na city - ale dokáže vás poľahky chytiť za srdce.
Ja osobne som skôr taký zdržanlivejší čitateľ, ale v tomto prípade som sa sama nad sebou musela zasmiať, keď som vedľa nič netušiaceho priateľa začala nahlas mrmlať NIE! a ošívať sa od nervozity. Príbeh sa mi úplne prirodzene dostal pod kožu a neskutočne mi záležalo na tom, aby situácia pre hrdinov dopadla dobre. Držala som im palce hádam aj na nohách a ich vzťah a chémia boli naozaj intenzívne! Nechcem nič prezrádzať, ale keď nastalo Only one bed skoro som výskala od radosti... Chvíľami som sa cítila až hlúpo, lebo naozaj to nezvyknem tak prežívať, alebo lepšie povedané, tak viditeľne dávať najavo, ale v tomto prípade som si nedokázala pomôcť. Rehlila som sa, roztápala, smútila, hnevala sa... Nedalo sa to zastaviť!

Veľmi rada by som sa vrátila k postavám, pretože kamoši moji. Boli skvelé! Dvoch hlavných hrdinov Brianu a Jacoba si obľúbite rýchlosťou svetla. Sú uveriteľní, majú svoje starosti a radosti a sú extrémne sympatickí. Ich kombinácia je ako výbuch ohňostrojov, ale aj tak nemám pocit, že by sme išli do klišé, pretože ich puto bolo tak pekne výnimočné. Briana je zábavná a silná. A Jacob je zase neuviteľne láskavý, uzavretý a nažívajúci si vo svojom bohatom vnútornom svete, aký si dokáže vytvoriť introvert s veľkým srdcom.

Všetko tu fungovalo. Každý prvok, úsek, zápletka, záver, úvod... Jednoducho všetko bolo famózne! Ani neviem, ako vyjadriť úprimnú radosť, že som mala možnosť si túto knihu prečítať. Celá séria si zaslúži pozornosť a lásku, ktorú k nej budete cítiť, keď sa do nej začítate. Neviem vám povedať, či sa mi páčila viac jednotka alebo dvojka, no obe milujem. A verím, že budete aj vy :)

Za knihu ďakujem krásne Albatrosmedia.sk
Pokiaľ vás moje slová presvedčili, zakúpiť si ju môžete TU

Moje hodnotenie: