nedeľa 27. septembra 2015

Mimo kníh: Filmové tipy 1

...


The Theory of Everything - Teória všetkého
Ako prvý by som vám chcela predstaviť film o ktorom ste už určite počuli a to Teóriu všetkého. Tento film pre mňa veľmi veľa znamená a som naň akosi citovo naviazaná. Už od prvej chvíľky čo som videla trailer som vedela, že na toto rozhodne musím ísť do kina. A tak sa aj stalo. Aj keď to už vyzeralo, že nepôjdem, splnil sa mi sen a nakoniec som šla. Bože ani si nechcem predstaviť že by som toto prepásla. Mňa tento film naozaj neskutočne zasiahol. Celý čas som pri ňom plakala a nezasiahlo to len mňa, ale ešte aj ocina, ktorého som na to stiahla. Ešte dlho potom ako som prišla domov som uvažovala nad týmto príbehom. Odvtedy som to videla asi miliónkrát a mám k tomu veľa spomienok. Tento film môžem naozaj len odporúčať. Sú tam priam dokonalé herecké výkony. Eddie získal ocenenie za tento film právom. Síce mi zlomil srdce, ale oplatí sa ho vidieť. Po tomto všetkom obdivujem Stephena Hawkinga ešte viac... Navyše vo filme je neskutočne krásna hudba, ktorú taktiež odporúčam vypočuť si.



Never Let Me Go - Neopúšťaj ma
Na tento film sa proste musíte pripraviť. Je smutný, hrozný, a strašne depresívny, no rozhodne sa oplatí vidieť. Určite si aj pozrite trailer a ak premýšľate, že by ste si to pozreli, tak neváhajte. Ja som to našla úplnou náhodou, pretože ma zaujal názov. Trailer ma zaujal ešte viac a tak som si to napokon zohnala. Trvalo, kým som si to pozrela, no nevadí mi, že som si ho nepozrela hneď... hlavné je, že som ho videla. Mne sa tento film naozaj veľmi páčil a tak vám ho samozrejme odporúčam. Dostalo ma to a fakt som mala slzy na krajíčku. Je to proste strašné... Len nedávno som zistila, že existuje kniha a film je teda podľa knižnej predlohy. Určite stojí uvažovať nad jej prečítaním.

...

Tento "článok" som si pre vás chystala už strašne dlho. Celú večnosť som ho chcela napísať a podeliť sa s vami o moje obľúbené filmy. Keď som ho začala písať uvedomila som si, že tých filmov milujem neskutočne veľa a ak vám ich chcem predstaviť všetky, tak to skrátka nepôjde len v jednom článku. Preto sa Filmové tipy objavia na tomto blogu ešte viackrát. Nechcela som vám k tým tipom rozpisovať slohy, pretože názor k nim si predsa len musíte utvoriť sami. Snáď sa vám budú moje tipy páčiť. Budem veľmi rada ak mi zanecháte komentár, pretože zaujíma ma či ste videli jeden z týchto filmov, či sa vám páčil, alebo či by ste si ho chceli pozrieť. Tieto filmy sú ako stvorené na toto obdobie. Vonku je pochmúrne a vy sa zabalený v deke a s čajíkom v ruke zadívate a vložíte do príbehu. Oba tieto filmy pre mňa veľa znamenajú, aj keď Teória všetkého pre mňa znamená najviac. Je to krásny film, ale zlomí vám srdce. Na Never Let Me Go sa musíte pripraviť, pretože je to nesmierne depresívny film, ale rozhodne sa oplatí vidieť. Tak teda prajem vám príjemné pozeranie :).

8 komentárov:

  1. Teoria vsetkeho sa mi veľmi nepáčila :/ Ale ten druhý film nepoznám, pozriem sa naň :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och to je škoda :/. Ale tak sto ľudí, sto chutí :). Snáď sa ti aspoň ten bude páčiť :).

      Odstrániť
  2. Teorie všeho se mi hrozně líbila, poprvé jsem ten film viděla doma, ale asi měsíc na to jsme byli se škole v kině a tam se mi líbil ještě víc. Od té doby to je jeden z mých nejoblíběnějíších filmů a Eddieho nesmírně obdivuju, že to tak zahrál. Jinak ten druhý film neznám, ale určitě se mrknu na trailer a pokud mě zaujme tak i na film. :)

    Jinak za mě hrozně moc doporučuju film - Zimní příběh. Není to typicky vánoční film, akorát je to v období zimy, každopádně je to i trochu fantasty, ale fakt strašně krásný film. Hrozně jsem u toho brečela.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne mi prehováraš z duše :). Ja som to najprv videla v kine a to ma úplne dostalo. Potom som to videla doma, no a potom som to pozerala stále dookola a dookola. Je to skrátka krásny film a tiež patri medzi moje najobľúbenejšie. Snáď ťa zaujme. Ono nič nestratíš, keď si ho pozrieš :) ...možno len náladu :D, keďže je dosť depresívne a no... je to strašné.

      Zimní příbeh som videla a je to krásne. Najviac sa mi páčila tá prvá časť, keď tam ešte bola Beverley. Ju som si úplne zamilovala. Len aj tak som mala stále pocit, že mi tam niečo chýba. A preto som sa rozhodla, že si prečítam knihu a plánujem ju čítať niekedy v tejto dobe :). Ale súhlasím bolo to krásne.

      Odstrániť
  3. Teorie všeho se mi moc líbila, Hawking je fascinující člověk, bylo velmi zajímavé dozvědět se o něm víc. A hlavně z pohledu jeho první ženy, která toho s ním tolik prožila. Never let me go jsem viděla, ale film se mi nelíbil - byl plytký, nudný. Knihu jsem četla, nadchla mě. Na film jsem se dívala jen kvůli srovnání a kniha samozřejmě z tohoto srovnání vyšla vítězně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. Bolo skvelé ho ešte lepšie spoznať a taktiež aj jeho manželku, ktorá je naozaj silná žena.
      Ja som našťastie knihu nečítala, takže som nemala s čím porovnávať. Ale verím tomu, že kniha bola lepšia :).

      Odstrániť
  4. Ano, ano jsem ráda, že jsi se podívala na Never let me go! Hlavně si přečti i knihu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy určite :). Nemôžem si to predsa nechať ujsť :).

      Odstrániť