sobota 2. mája 2015

V máji vyjde... (čakajú nás skvelé kúsky!)

Ahojte :). Po nekonečne dlhej odmlke (až desať dní!) som späť! Blog mi veľmi chýbal a vlastne ani neviem prečo som nepísala zrejme nebol čas (výhovorka!), alebo skôr nebolo o čom. Na čítanie mám času málo, no aj tak, keď môžem, tak čítam ako o život. Aktuálne ma úplne pohltili knižky od Louisi May Alcottovej a v poslednej dobe sa viac venujem klasike. Teší ma to, pretože klasiku milujem a konečne som sa k nej dostala. Ale o tom neskôr... Kedže som sa od minulého mesiaca rozhodla pridávať "oznámenia" o tom čo vyjde v aktuálny mesiac, myslím, že je správny čas pekne vám to tu povypisovať. Tento mesiac náš čakajú úžasné novinky a ja sa strašne teším! Btw trocha ma štve, že niektoré knihy, ktoré mali vyjsť minulý mesiac (Mesto nebeského ohňa a Nebo na dosah) majú zasa posunutý termín, ale trpezlivosť rúže prináša, takže toľko k tomu...

Strieborný záliv / Jojo Moyesová
4.5.2015
Moja úplne prvá knižka od Jojo Moyesovej bola Dievča, ktoré si tu zanechal. Mala som od nej veľké očakávania a bola som zvedavá či ma autorka dostane a ja si jej tvorbu obľúbim. Keď som začala čítať jej knihu ani som nedýchala a iba som dychtivo prevracala stránky. Teraz už mám doma aj Posledný list od milenca (aj keď ešte som sa k nemu nedostala), ale som na to zvedavá... Tento mesiac u nás vychádza ďalšia knižka od tejto známej autorky a to Strieborný záliv. Mňa osobne zaujala a som zvedavá aká bude :).

Lizu McCullenovú stále máta minulosť, no nepoškvrnené pláže a súdržní obyvatelia austrálskeho prímorského mestečka jej ponúkajú aspoň slobodu a bezpečie, po ktorých toľko túži – ak nie kvôli sebe, tak aspoň kvôli svojej malej dcére Hannah.
Ale potom sa v spustnutom hoteli jej tety, legendárnej lovkyne žralokov, ubytuje Mike Dormer a zo Strieborného zálivu sa pokoj razom vytratí. Uhladený Angličan v drahom obleku plánuje vybudovať v známom útočisku veľrýb prvotriedne turistické letovisko, čím by ohrozil všetko, čo Liza tak veľmi chráni – rodinný podnik a záliv, ale aj záväzok, že sa už nikdy nezamiluje do muža, ktorý si to nezaslúži.

Magistérium : Železná skúška / Cassandra Clare, Holly Black
4.5.2015
Neviem čo od tejto knihy čakať a trošička mám obavy z toho, že hlavný hrdina je pomerne mladší než to zvyčajne bývalo pri Cassandrinych hrdinoch, no je to Cassandra a jej knihy milujem, takže ako správny fanúšik si ju prečítam. Som naozaj zvedavá... Dúfam, že sa mi to bude páčiť, ale tak predpokladám, že áno. Niekedy je fajn nemať vysoké očakávania, pretože potom nebudete sklamaný. Mám pocit, že toto je dosť odlišná kniha než sme boli od Cassandri Clare zvyknutý, ale verím, že vie čo robí. Inak tá obálka sa mi celkom pozdáva...

Dvanásťročný Callum Hunt odmalička vie, že ak by sa niekedy zaplietol s mágiou, znamenalo by to preňho smrteľné nebezpečenstvo. Keď dostane pozvánku na vstupnú „železnú“ skúšku do magistéria, tajomnej čarodejníckej školy, rozhodne sa za každú cenu neuspieť. Lenže majster Rufus si ho napriek tomu vyberie za učňa. A tak chlapec prichádza do školy v podzemných jaskyniach, na miesto s magickou, ale aj zlovestnou históriou a neistou budúcnosťou. Žiakov tu učia čarovať a je to celkom zábavné, lenže zároveň ich pripravujú na to, že raz možno budú musieť zachraňovať svet pred Nepriateľom smrti. Call sa prvý raz v živote necíti ako čudák a dokonca verí, že si v magistériu nájde priateľov. Lenže železná skúška je iba začiatok a to najťažšie ho ešte len čaká.
Železná skúška je prvá kniha z celosvetovo úspešnej série Magistérium.

Druhá strieborná kniha snov / Kerstin Gierová
20.5.2015
Z prvého dielu som bola absolútne nadšená a pamätám sa ako som sa od neho nemohla odtrhnúť... Stiahla som ho za jeden deň a bolo to perfektné. Postavy sú strašne sympatické, dej je zaujímavý a napínavý. Kniha je originálna a autorka má skvelý štýl písania! Na druhý diel sa veľmi teším, pretože stále ostali mnohé tajomstvá zahalené a ja dúfam, že sa ich dozvieme. Navyše... Ako môžu byť tie obálky, tak strašne úžasné?! Nad jednotkou som doslova slintala a dvojka nemá chybu... Už len vydržať tých "pár" dní.

Liv je zdesená: Top Secret pozná jej najtajnejšie tajomstvá. Ale odkiaľ? A čo pred ňou skrýva Henry? Aká tajomná postava vyčíňa v noci v nekonečných chodbách snového sveta? A prečo je zrazu jej sestra Mia námesačná? Nočné mory, záhadné stretnutia a divoké naháňačky Liv vôbec nedovolia, aby si počas spánku oddýchla. A pritom sa už aj cez deň musí vyrovnať s veľkými problémami novopečenej patchworkovej rodiny vrátane intrigánskej starej mamy. A tiež so skutočnosťou, že existujú ľudia, ktorí s ňou majú nevybavené účty – rovnako cez deň ako aj v noci... Druhý diel napínavej snovej trilógie od bestsellerovej autorky Kerstin Gierovej.

Vtáky v tŕní / Colleen McCulloughová
26.5.2015
Toto je doslova čerešnička na torte. Ako som spomínala vyššie, tak teraz sa oveľa, oveľa viac venujem klasike a mám z toho obrovskú radosť. Keď som zistila, že v máji vyjde táto kniha bola som úplne nadšená. Už sa teším, keď si ju prečítam. Verím, že sa mi bude páčiť a že to bude krásne. Tak veľmi sa teším...! A keď si to prečítam, tak bude skvelá príležitosť pozrieť si sfilmovanú verziu, ktorá vyzerá takisto krásne!

Existuje povesť o vtákovi, ktorý zaspieva iba raz v živote, sladšie ako ktorýkoľvek iný tvor na zemi. Len čo vyletí z hniezda, začne hľadať strom s tŕňmi a neoddýchne si, kým ho nenájde. Potom si sadne do nehostinnej koruny a vrhne sa na najdlhší, najostrejší tŕň. A keď umiera, premôže smrteľné bolesti a zatrilkuje krajšie ako škovránok či slávik nádhernú pieseň, za ktorú zaplatí životom. Ale celý svet zmĺkne a načúva a Pán na nebesiach sa usmeje. Lebo to najlepšie je vždy vykúpené veľkou bolesťou... Tak aspoň vraví povesť.

Na pozvanie bohatej vdovy Mary Clearyovej sa na austrálsku farmu prisťahuje jej mladší brat Paddy s rodinou, vrátane malej Meggie. Mladý katolícky kňaz Ralph de Bricassart, ktorým je Mary priam posadnutá a drží ho v hrsti veľkorysými darmi, si veľmi obľúbi Clearyho jedinú dcéru. Farmárske dievča vyrastá do krásy a postupne sa medzi ňou a pátrom Ralphom vyvinie ľúbostný vzťah. Kňaz sa zmieta medzi vlastnou ctižiadostivosťou a túžbou po láske, nezlučiteľnej s postavením cirkevného hodnostára. Aj krehká Meggie trpí a hnevá sa na Boha i cirkev, lebo zakaždým vyhrajú boj o Ralphovo rozpoltené srdce.

Vtáky v tŕní, výnimočná sága jednej rodiny, si získali milióny čitateľov na celom svete a dodnes dojíma myšlienkou, že človek je ochotný pre krátke, ale pravé šťastie vedome podstúpiť najväčšiu bolesť.

16 komentárov:

  1. Moc pěkný článek. :)
    http://behindthebookshelfcz.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Knihy vypadajú super. :) Od Jojo Moyesovej si budem musieť niečo prečítať, stále po jej knihách pokukujem, tak snáď sa k ním raz dostanem. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som bola na tom rovnako :D. Ale určite dostaneš... raz príde ten moment :D :).

      Odstrániť
  3. Strieborný záliv si chcem prečítať .Na Magisérium sa veľmi teším ale zároveň sa aj troch bojím veku hlavného hrdinu či to nebude skôr sklamanie pre mňa.Vtáky v tŕni ma veľmi láka ale požičiam si to najprv z knižnice a potom si to možno aj kúpim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne toho sa bojím aj ja, ale tak Cassandre verím.. dúfam, že ma nesklame :D. Dobrý nápad. Ak sa ti to nebude páčiť, tak aspoň zbytočne neminieš :).

      Odstrániť
  4. Mám doma Predtým, ako som ťa poznala a veľmi sa mi páčila, tak snáď sa dostanem aj k tejto autorkinej knihe :) A klasiku som začala aj ja čítať pomaličky, a mám v pláne prečítať si tie Malé ženy :) Vtáky v tŕní si pamätám ešte ako film tuším, keď som bola malá, mama to stále pozerala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som sa zasa rada dostala k Predtým ako som ťa poznala.. tak hádam sa k svojim vytúženým knihám dostaneme obe :). Jééé tak to mám radosť :)! Ja som si to strašne obľúbila. Je to krásne a sú tam krásne myšlienky. Dúfam, že sa ti to bude páčiť :). Ja som to nevidela, ale viem, že u nás sa to tiež pozeralo :D.

      Odstrániť
    2. Musíme veriť!!!! :))) :D Tak zatiaľ som si z tej klasiky zamilovala hlavne Pýchu a predsudok, takže na Malé ženy sa teším :) Ja som to videla :D a bola som z toho zmätená, tak snáď kniha bude lepšia :) :D

      Odstrániť
    3. Pýchu a predsudok idem čítať a strašne sa teším :D! Ešte dočítam Veľkých mužov a idem na to :). Máš sa na čo :D! Ale tak.. určite bude. Buďme pozitívny :D :).

      Odstrániť
  5. Druhou stříbrnou knihu snů si chci taky přečíst. Stříbrnou zátoku (Strieborny záliv) jsem již četla a bylo to úžasně, moc doporučuji! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za nalákanie na knihu :D. Teraz sa na ňu teším ešte viac :)!

      Odstrániť
  6. Vtáky v tŕní som čítala cez jedno leto, keď som rodine strážila malé dieťa. Najprv som si myslela, že to nebude nič moc... a potom som strašne v duchu nadávala, keď batoľa popoludní vstalo a ja som sa mu musela venovať a knihu odložiť :D Mrzí ma, že tú knihu nečítala taká masa ľudí ako Austenovú a tak... takže palce hore za záujem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už sa na ňu veľmi teším a som strašne zvedavá aká bude. Neviem čo čakať, takže ďakujem za nabudenie :D!

      Odstrániť