nedeľa 25. júla 2021

Zaujímavé miesta v Bratislave | Alebo naše nové objavy

Pre mnohých Bratislava nie je obľúbeným miestom kam ísť, ale popravde ja sa vždy teším na každú jednu návštevu. Práve tu býva môj ocino, ktorého sme boli konečne po veľmi dlhom čase navštíviť aj spolu s Paťom. Zvláštne sa mi to priznáva, ale chýbalo mi to tam. Náš výlet bol krátky, ale niektoré miesta ma očarili nanovo alebo sme spoznali množstvo nových a krásnych, o ktorých by som vám rada porozprávala. 

Výlet sa začal v sobotu a už od začiatku to bolo také malé veľké tour po meste. Paťo v Bratislave viac menej nikdy poriadne nebol a nevidel ju zblízka a tak sme mu s ocinom ukazovali všetky naše obľúbené miesta a dúfali sme, že sa mu budú páčiť. Napokon som ani nečakala, že bude až taký nadšený a všetko vyjde lepšie, než by som si dokázala predstaviť.

1. Brixton House


je aspoň pre mňa novo objavená kaviareň, ktorá sa nachádza na Františkánskom námestí v historickej časti mesta. Je to také urban, uvoľnené miesto kde si prídu na svoje hipstery a vlastne asi aj všetci umelecky založení mladí ľudia. Interér je skutočne nádherný a celý čas som mala chuť iba obdivovať každý jeden detail. Najlepšie na tom je, že sa môžete v priestore cítiť ako vo vlastnej obývačke a tak sa veľmi ľahko uvoľníte, užijete si kávu a k tomu čas s priateľmi. Toto miesto asi nesadne každému hneď z niekoľkých dôvodov. Po 1) Brixton, ako aj Urban House majú veľmi kyslú kávu a videla som, že ocino s Paťom s tým poriadne bojujú. Nie je to chuťovka pre každého, ale aspoň mne osobne kyslé kávy vždy chutili. Po 2) celé to zaváňa hipsterstvom, takže si viem predstaviť, že pre niekoho to bude odstrašujúci príklad novodobých podnikov.
Napriek tomu, že ja som z našej skupinky bola najspokojnejšia, toto miesto by som vám v pohode odporúčila. Obsluha nebola úplne spriaznenými dušami, ale ja som ten typ optimistu, ktorý si to nevšíma a tak som sa len potešila nádhernému priestoru a ešte lepšej filtrovanej káve. Aj keď som bola spočiatku smutná, že počas tejto návštevy sa nedočkám návštevy Urban House (momentálne zatvorený), Brixton je absolútne adekvátna náhrada.


2. Umelka

Toto bola jedna z prvých zástavok, kam sme sa rozhodli ísť. Umelka je reštaurácia s rozkošnou terasou a so super street foodom. Raz som tu už dávnejšie bola a ich ponuka bola kúsok širšia, no aktuálne v lete mali trošku zúžené menu. To však nebol žiadny problém nakoľko si tam medzi burgermi nájdete aj vegetariánsku možnosť a jeho chuťou nebudete sklamaní. Pre mňa bola ešte aj super zážitkom obsluha, ktorá bola milá a hlavne s úsmevom. Nakoľko ja sama pracujem v kaviarni, tak si toto niekedy veľmi všímam a chápem ako vie premeniť zážitok, hoc aj v dobrom podniku nemilá obsluha na nepríjemnú skúsenosť. Tu mi to naopak zlepšilo celý deň a van, ktorý vidíte na fotke? Dokonalosť!


3. Stará tržnica

Toto miesto je veľmi známym pojmom v Bratislave, no popravde sa mi tam nikdy nepodarilo ísť. Až doteraz. Dokonca sme to neplánovane stihli ešte aj v sobotu, čo znamená jediné... trhy! A tie boli naozaj skvelé. Vo vnútri narazíte na obchody s pečivom, kávou, kvietkami a úplne najlepšie je, že na hornom poschodí sú stánky len a len s knihami, umením a platňami. Vonku je zase street food, dobrá káva a ešte lepšia atmosféra. Veľmi sme si to užili, keďže prehrabávanie sa v starých knižkach je asi najlepšou terapiou a balzámom na dušu a extrémne sa mi páčilo, že vo vnútri hrala dokonca pani na klavíri, čo bolo krásne. Tržnica je úplne úžasným miestom kde sa stretnúť s kamošmi alebo zajsť s rodinou. Ak ste trhy doteraz nestihli, tak ako aj ja, určite vám to odporúčam napraviť.


4. Irish Pub

S Paťom sme si večer urobili chvíľku aj pre seba a vydali sa do mesta sami. Všetko tam práve vtedy ožívalo, ulice sa zapĺňali, pouliční muzikanti vyhrávali a tak sme sa vydali rovno do všetkého ruchu a prekvapení, čo nás čakali. Ako sme sa unášali davom, tak sme objavili zrejme to najlepšie miesto aké sme mohli. Paradoxne odtiaľto nemám žiadne fotky, ktoré by som vám sem mohla pripojiť, ale keď pôjdete okolo, tak verte mi... neprehliadnete to. Irish Pub je ako vystrihnutý z Peaky Blinders alebo priamo z Írska. Aspoň na chvíľu budete mať pocit, že ste sa teleportovali do nejakej krčmičky v Dubline a okamžite vás pohltí atmosféra celého podniku. Paťo bol nadšený. Ja som bola nadšená z toho aký je nadšený a koniec koncov všetko tam bolo výborné. Je to drahší podnik, ale výber whisky vás nesklame a to sa nedá povedať ani o lokalite, keďťe bar je v nádhernej starej uličke v centre mesta, ktorá patrí aj k najrušnejším.

... 

Takže čím by som to zhrnula? Pre niektorých neobľúbená Bratislava. Za nás však mesto, ktoré dostáva palec hore. Bolo nádherné prechádzať sa všetkými uličkami, pod Michalskou bránou, vyjsť si na hrad, či v noci prechádzať popri Dunaji alebo len sedieť na staro-novom moste s výhľadom. Toto mesto má veľa tienistých stránok, ale je to aj naozaj cool miesto pre mladých. Miest kam môžete zájsť je nespočetne a s dobrou náladou nič nepokazíte :)! 
Dúfam, že ste si v tomto malom článočku našli aj vy to svoje a kľudne mi napíšte kam radi v Bratislave chodíte vy. Majte sa krásne!

2 komentáre:

  1. Do Bratislavy jsem si udělali čtyřdenní trip dva roky zpátky a já jsem byla naprosto nadšená a spokojená. Obešli jsme takové ty typické turistické nutnosti, ale při toulání se uličkami jsme odkrývali i ta místní zákoutí. Akorát je teda fakt a smůla, že kromě Staré tržnice jsme nenavštívili žádný další z Tvých super tipů, tak třeba příště.

    E | Ve znamení býka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ktovie, možno polovica z tých miest ešte vtedy ani nebola, takže si vás počkajú nabudúce O:) Ale som rada, že sa vám tam páčilo. Je to také svojské mesto, ale vždy sa tam dá podľa mňa nájsť veľa pekného.

      Odstrániť