piatok 17. februára 2017

Keď blog upadá do monotónneho stereotypu… | Alebo recenzie, recenzie, všade samé recenzie

Ahojte moji milí čitatelia :)!
Čoraz viac ma trápi akým smerom sa tento blog uberá. Niežeby som bola vyslovene nespokojná. Recenzie nepridávam, tak často akoby som mohla, no raz za uhorský rok to rozhodne nie je. Všetko ide dobrým smerom, avšak problém je v tom, že nevidím pokrok. Pokrok, ktorý by bol výrazný a z ktorého by som mala mimoriadne dobrý pocit. Momentálne som nadobudla akúsi rutinu z ktorej sa neviem dostať. Trikrát za mesiac napíšem recenziu, vymením fotku v kolonke “Momentálne čítam” a tým to končí. Nič viac, nič menej. Čitatelia nepribúdajú, aj keď svojim stálym sledovateľom ďakujem za ich trpezlivosť a dá sa povedať za ich vernosť.
Chcelo by to zmenu. Už od začiatku si uvedomujem, že aj keď som si vytvorila svojský štýl recenzií a môžem už konečne povedať, že mi ich písanie nerobí problém, články sú rozhodne mojou veľkou slabinou. Už viac krát som o tomto mojom probléme písala a spomínala som, že na tom chcem popracovať. Nuž teraz sa tak pozerám a vidím, že som tomu veľmi nedala… Ak nepočítame tradičné zhrnutie roka, tak tu vidím iba samé recenzie. Blog POTREBUJE oživiť. Veľmi. Chcem aby ste sa tu cítili výborne, aby ste si tu každý našiel “to svoje” a vždy ste sa sem radi vrátili. Nechcem tu udržať stereotyp, ktorý síce nikoho neurazí, no zrejme ani nezabaví. Blog by mal niečim vynikať a presne to potrebujem aj ja. Potrebujem nadobudnúť istotu v písaní článkov, potrebujem zahodiť lenivosť a potrebujem inšpiráciu, ktorá by často aj bola, ale nakoniec ju zahodím za hlavu a nechám to tak. Tomu musí byť koniec. Viac článkov o filmoch, súkromné články z môjho bežného života, seriály, seriály a seriály, každodenné radosti ale i starosti a koniec koncov nekonečné debaty o knihách. Je množstvo vecí o ktoré sa s vami môžem podeliť a ja to z vlastnej hlúposti nerobím. Veď predsa blog bol založený na to, aby som sa s vami delila o svoju lásku ku knihám, ktorá sotva spočíva iba v nekonečnom množstve recenzií… Odkladám všetky dobré nápady na neskôr, pričom neskôr nikdy nepríde.
Verím, že s vašou podporou sa mi podarí vylepšiť aj túto stránku tohto blogu. Bloger vždy potrebuje aj spätnú väzbu. Vždy potrebuje počuť názor, či už pozitívny alebo negatívny. Či už si dá čitateľ námahu a napíše svoj celkový názor do komentáru a vytvorí začiatok debaty alebo len napíše “pekná recenzia” a hodí tam smajlíka navyše. To všetko blogera poteší nehľadiac na dĺžku komentára alebo obsah (iste pokiaľ nejde o komentáre typu “ahoj navštív môj blog :D" (myslím, že každý z nás už zažil)).
Takže na záver. Verím ako som už vyššie spomínala, že sa už čoskoro blog zlepší aj s mojou snahou a aj s vašou podporou a že sa stane miestom na ktoré sa vždy radi vrátite.
Pokiaľ máte aj vy články o ktoré by ste mali záujem aby sa tu vyskytli alebo máte akúkoľvek radu, či výhradu… Budem rada, keď mi napíšete.
Prajem krásny zvyšok dňa a prekrásny víkend :)!

8 komentárov:

  1. Podľa mňa to je super rozhodnutie a ja také články len privítam, pretože si ich oveľa radšej prečítam ako recenzie... v čítaní recenzií som naozaj zlá. Navyše, myslím, že cez články sa dá oveľa viac spoznať autora blogu. Ja sa na články teším. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti. Mám radosť, že sa teda tento nápad ujal a dúfam, že sa ti články budú páčiť :).

      Odstrániť
  2. Tiež si myslím, že je to dobré rozhodnutie a oživí to blog. :) Taktiež som mala podobnú krízu, lenže u mňa to vyzeralo tak, že som mesiace takmer nič nenapísala.
    Držím ti palce a teším sa na tvoje články. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeem :). Fuu dúfam, že to sa mi nestane. Aspoň tie recenzie nech sú :D... Dúfam, že sa budú páčiť :).

      Odstrániť
  3. Určite konáš správne a som veľmi rada, že si sa k tomu odhodlala. Aj keď som tvoje recenzie vždy čítala s radosťou, pretože sú písané veľmi pekne a úprimne, určite sa budem tešiť aj na ostatné články najmä z tvojho života. Čo tak článok o Čáry-Máry? :)
    Ja sa na blogu držím takého pravidla: 2 recenzie a po nich vždy nejaký článok na zamyslenie alebo niečo iné, než recenzia. Zatiaľ sa mi to darí, síce neprispievam tak, ako by som chcela, ale dá sa to a robí ma to šťastnou.
    Veľa šťastia a pevné nervy! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V tom prípade máš skvelý systém. Snáď sa aj mne časom podarí to tak pekne obmieňať :)... O Čary Mary som už viackrát uvažovala. Je to miesto kde trávim naozaj veľa času a ktoré pre mňa má obrovské čaro, takže čo-to by sa o tom dalo napísať, no ešte sa k tomu nejak nemám... Uvidíme časom :).
      Ďakujem ti za povzbudenie ❤️

      Odstrániť
  4. Držím ti palce, aby ti odhodlanie vydržalo a aby si to dotiahla do úspešného prevedenia :) Teším sa na články, ktoré si menovala a taktiež aj na recenzie, rada ich čítam a niekedy mi veru aj napomôžu k rozhodnutiu o kúpe knihe :)
    A neboj, každý má také obdobie, bohužiaľ aj my, takže hlavu hore a teším sa <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti... Myslím, že pri písaní budem takéto povzbudenie naozaj potrebovať :D :). A veľmi ma teší, že ti recenzie troška pomáhajú v rozhodovaní. Nie vždy viem, či splnili svoj účel, no práve vďaka tebe vidím, že áno :)).
      Držím vám palce. Verím, že "krízu" prekonáte ani sa nenazdáte :)!
      Ďakujem za komentár a povzbudenie :)!

      Odstrániť