pondelok 16. decembra 2013

Twilight sága - Súmrak (1) / Stephenie Meyer

Súmrak

O knihe :
Keď sa Isabella Swanová presťahuje do večne zamračeného mestečka Forks a stretne záhadného, zvodného Edwarda Cullena, jej život odrazu naberie vzrušujúci, a desivý smer. Edward je so svojou porcelánovou pokožkou, zlatými očami, mámivým hlasom a nadprirodzenými schopnosťami neodolateľný a zároveň nepreniknuteľný. Až do tejto chvíle sa mu darilo skrývať svoju pravú identitu, ale Bella je rozhodnutá odhaliť jeho temné tajomstvo.

Bella si však neuvedomuje, že čím bližšie sa k nemu dostáva, tým väčšiemu riziku vystavuje seba aj svojich blízkych. A na návrat už môže byť neskoro...

Ukážka :
Okrem ich smiechu a hravej nálady ma však upútalo aj čosi iné, len som nevedela prísť na to čo. Veľmi pozorne som si prezerala Edwarda. Kožu nemal podľa mňa takú bledú, možno sa rozhorúčil pri snehovej vojne, a kruhy pod očami už neboli také výrazné. No bolo tu ešte čosi. Premýšľala som, pozorovala ich a snažila sa prísť na to, čo presne sa zmenilo.
„Bella, kam sa to pozeráš?“ vyrušila ma Jessica a pozrela sa tým smerom.
Presne v tej chvíli sa jeho oči zvrtli ku mne.
Zvesila som hlavu, aby mi vlasy zakryli tvár. No aj za ten moment, na ktorý sa nám stretli pohľady, som si bola istá, že nepozeral nevľúdne ani nepriateľsky, ako keď som ho videla naposledy. V jeho pohľade bola opäť číra zvedavosť a istá nespokojnosť.
„Edward Cullen sa na teba pozerá,“ zachichotala sa mi Jessica do ucha.
„Nevyzerá naštvane, však?“ nemohla som si odpustiť otázku.
„Nie,“ povedala Jessica. Zjavne som ju zmiatla. „Mal by?“
„Myslím, že ma nemá rád,“ zdôverila som sa. Stále som mala čudný pocit. ...

Moje pocity :
Keďže som sa pri posledných knihách dosť vytočila, rozhodla som sa upokojiť kvalitnou sériou kníh - Twilight sága. Ja túto sériu knihu proste milujem ! Neviem prečo ale v poslednej dobe sa dá aj veľa krát
stretnúť s ľuďmi čo moc Twilight nemusia, často ho označujú za naivný.. Nechápem to.. Veď je to dokonalé ! Neľutujem že to čítam druhý krát, lebo veď ja som minulý rok prečítala všetky a tento rok si ich dávam zasa. Nemám vo zvyku čítať knihu dva krát, no tieto mi prirástli k srdcu a teší ma že ani na druhý krát ma nenudia. Od začiatku sa dá do knihy vžiť. Dej ide plynule, nie sú tam žiadne zbytočnosti, čiže štýl písania mi veľmi sadol. Meyeroá by si zaslúžila úctu už len za to že keď čítam, dokážem si to predstaviť, dokážem aspoň nachvíľu zabudnúť, zahodiť identitu a predstaviť si seba ako Bellu Swanovú, ktorá je zamilovaná do úžasného Edwarda. Postavy milujem ! Bella mi nepríde taká naivná a taká hmmm pubertálna, proste je iná. Miesto nákupov radšej strávi deň pri knihe a tak.. Edward, aaach Edward, ten je dokonalý.. tvári sa že ho nič nezaújima no má najlepší prehľad. Milujem jeho šibalský úsmev ! A Mike, no Bella to vystihla prezývkou strážny pes. Jessicu moc nemusím, ale veď kto hej ? Angela je skrátka anjel. Charlie, ten je teda chlapík, najlepšia scéna v jednotke, keď on čistí zbraň a zoznamuje sa s dcériným frajerom. Meyerová má všetko premyslené a ide na istotu, postavu vyznievajú reálne.
Mne sa aj páčilo že Bellu urobili nemotornú, bolo to zlaté, pretože aj vďaka tomu sa spoznala s Edwardom. Ja hej ho tak závidím, ja viem... je to nereálna postava, no pre mňa je reálny ako každý človek na tejto knihe. Jeho tvrdohlavosť vie riadne naštvať, no aj zvláštnym spôsobom priťahovať. Keď čítam, želám si byť už na konci, no zároveň dúfam že to nikdy neskončí.
Inak viem že som s touto recenziou riadne meškala, ale keď ja nestíham... Škola, čítanie, všetko dookola...
Dúfam že sa na mňa za to nehneváte. Ja vám ešte raz musím povedať, že túto knihu milujem, to sa nedá inak.. Ja viem opakujem sa... Vrelo odporúčam, nebudete ľutovať, ja sa už teším. Hneď sa idem pustiť do dvojky :). Kika...

Moje hodnotenie :

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára