piatok 29. apríla 2016

Čo nového v knižnom svete? Ikar zaručene poteší! | Jojo Moyes

Ahojte :)! Vítam vás pri dnešnom menšom článku, ktorý som sa rozhodla venovať knihe/filmu Predtým ako som ťa poznala od autorky Jojo Moyes. Už pred nejakým tým časom sa do sveta donieslo, že v kinách sa dočkáme spracovania práve tejto knižky. Obsadenie je viac ako sľubné, pretože hlavného mužského hrdinu si zahrá obľúbený Sam Claflin, ktorého asi nikomu nemusím predstavovať. Úprimne keď som sa dozvedela o tom, že bude film a kto všetko tam hrá, tak som sa veľmi potešila. Knihu som ešte bohužiaľ nečítala a niesom si celkom istá či si ju prečítam ešte pred filmom, no po tom čo som videla trailer ma tento príbeh neskutočne zaujal. Aj tie krátke dve minútky mi spôsobili zimomriavky po celom tele a obrovské nadšenie. Určite si to plánujem prečítať a určite na to pôjdem do kina. Pre tých čo nevedia, tak slovenská premiéra by mala byť zhruba 30.6.2016. A prečo som sa rozhodla venovať článok práve tomuto príbehu? Pretože Ikar poteší každého nadšenca na Slovensku! Pýtate sa prečo? Pretožeeee.....

Plánuje sa druhé vydanie knihy! Presný dátum ešte nie je známy, no malo by to byť v čase kedy príde do kín aj film aby to vyšlo pekne spolu. Ja osobne som obrovský milovník filmových obálok a tak už vidím akú budem mať dilemu, keď sa budem rozhodovať, či si ju zoženiem v pôvodnej verzií, ktorá mi pasuje k ostatným knihám Jojo Moyes, alebo v tejto. Každopádne klobúk dole. Obálka vyzerá krásne a čím viac sa na ňu dívam, tým mám väčšiu radosť a viac sa teším. Verím tomu, že film u mňa prekoná všetky moje očakávania. A čo vy... čítali ste už knihu :)? Plánujete ísť do kina na film? Pre istotu vám sem priložím aj anotáciu :).
Lou Clarková vie všeličo. Vie, že jej otec si ťažko hľadá prácu, vie, koľko krokov treba prejsť od autobusovej zastávky k rodičovskému domu. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka, oduševneného športovca.
Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum.
Will Traynor vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá malé a neradostné, a veľmi presne vie, ako s tým skoncovať.
Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako farebná búrka. A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia.

Popravde mám pre vás ešte jednu správu. Nielen že sa môžeme tešiť z druhého vydania Predtým ako som ťa spoznala, ale Ikar pripravil ešte jedno milé prekvapenie. Vydajú pokračovanie! Áno, áno a ešte raz áno! Nie je to úžasné? Ikar si podľa mňa zaslúži jedno veľké vďaka :). Pre zvedavcov sem vložím anotáciu. Ja si ju radšej neprečítam aby som si nevyzradila nejaké dôležité veci z jednotky. A čo sa ešte týka dátumu tiež ešte nie je presne známy, ale kniha by mala vyjsť niekedy v júni.
Keby ste stratili niekoho, koho veľmi milujete, zmenil by sa váš pohľad na svet? Prehodnotili by ste rebríček svojich životných hodnôt? V románe Jojo Moyesovej, ktorý je pokračovaním osudov hlavných hrdinov bestsellera Predtým ako som ťa poznala, sa Louisa Clarková vydáva na podobnú cestu a hľadá odpovede na svoje otázky. Po intenzívnom šesťmesačnom vzťahu s paralyzovaným Willom Traynorom, ktorý sa rozhodol ukončiť svoju pozemskú púť asistovanou samovraždou, sa prebíja životom bez neho. Sama má nepríjemnú nehodu, čo ju prinúti vrátiť sa domov k rodine. Akosi cíti, že sa opäť ocitla tam, kde sa všetko začalo. Telo sa jej pomaly uzdravuje, ale duša nie. Život po Willovej smrti znamená pre Lou učiť sa všeličo odznova, budovať na nových základoch. Ošetrovateľ Sam Fielding, pre ktorého sa kontakt so životom a smrťou stal povolaním, je azda jediný, kto ju môže pochopiť. A vtom sa z Willovej minulosti nečakane vynorí jeho 16-ročná nezvládnuteľná dcéra Lily, ktorá prevráti Lou všetky jej doterajšie plány...


Na záver by som vám chcela poďakovať ak ste sa dopracovali až sem. Budem veľmi rada ak mi do komentáru napíšete názor na knižku a troška ma navnadíte. Ktovie? Možno si ju práve vďaka vám prečítam oveľa skôr :). A keďže je trailer taký krásny, tak mi nedá nepriložiť ho sem. Komu prekáža, keď si ho pozrie hoc aj 20. krát? Mne určite nie :D.

12 komentárov:

  1. Vypadá to hodně zajímavě. Knihu mám také přichystanou k četbě, ale stále čtu vždycky jiné a jiné věci :)
    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To poznám. Pri mnohých knihách sa mi stáva, že to takto odkladám. Ale verím tomu, že knihu vždy čítam, keď príde jej správny čas :D :).

      Odstrániť
  2. Zdravím. :) Knihu som dočítala len teraz nedávno a ak Ti to pomôže pri rozhodovaní, práve dnes som na blogu uverejnila recenziu.:) www.abookbae.blogspot.sk
    Čo sa článku týka, tým pokračovaním si ma neskutočne prekvapila. Vau, nemala som ani tušenia, že sa niečo také chystá, idem to okamžite povedať kamarátke, ktorá túto knihu miluje každou bunkou tela. :D A na film sa samozrejme chystáme celá partia. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite pomôže. Ďakujem za odkaz! Tvoju recenziu si prečítam moc rada :). Každé jedno pozitívum na knihu ma k nej troška posunie a navnadí, takže ďakujem :).
      Ani ja som netušila donedávna :D. Dúfam, že bude mať radosť haha :D.

      Odstrániť
  3. Čo bolo potom mám vo wishliste a nevedela som že je to vlastne pokračovanie Predtým,ako som ťa spoznala.Od Jojo mám doma Posledný list od milenca ale zatiaľ som sa ku knihe nedostala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popravde ani mňa by to nenapadlo keby som sa o tom nedozvedela od vydavateľstva :D. Tú mám aj ja, ale tiež som ju ešte nečítala, ale pre mňa je zatiaľ najlepšia kniha od Jojo Moyes, ktorú môžem určite odporúčať Dievča, ktoré si tu zanechal :).

      Odstrániť
  4. Já k fanynkám Jojo nepatřím. Četla jsem její tři knihy a bohužel....ale to neznamená, že jsou špatné. Jen to není můj šálek čaje :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež od nej čítala tri. Prvá, ktorú som čítala bolo Dievča, ktoré si tu zanechal a tú som si úplne zamilovala. Ďalšie mi už prišli o niečo slabšie, ale chcem dať ešte tejto šancu :).

      Odstrániť
  5. Veľmi dlho po knihe túžim :3 Musím si ju už zaobstarať.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mám pocit, že akonáhle vyšiel trailer, tak sme sa všetci pustili do knihy, pretože Emilia a Sam to je kombinácia, ktorej sa nedá odolať :D A ja som neskutočne rada, že toto bola vlastne moja premiéra s Jojo, pretože ten príbeh je neskutočný :3 A o pokračovaní som vedela aj som bola rozhodnutá prečítať si ho, lenže som si nepozrela anotáciu, ktorú som si až teraz prečítala.... No bude to zaujímavé ako vidím :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež si myslím :D. Im ako dvojke presne ako hovoríš nejde odolať, takže niet sa čo diviť :D. Pre mňa bola premiéra pri Dievča, ktoré si zanechal a tá je zatiaľ pre mňa najlepšou knihou od Jojo Moyes. No mám pocit, že ak ju má niečo prekonať, tak je to jedine táto :). Ja si ju asi naozaj prečítam oveľa skôr :D...

      Odstrániť