pondelok 19. septembra 2016

3.Blogové narodeniny | GIVEAWAY

Ahojte :)! Rada by som začala nejako rozumne, no čím viac sa snažím, tým menej viem ako správne začať túto úvodnú reč. Veta "Ako to len rýchlo letí..." je zrejme viac ako klišé, ale ja sa jej neubránim. Príde mi, akoby som si blog zakladala iba nedávno. Vytvárala som ho v podstate bez žiadnych očakávaní. Mal to byť iba koníček, ktorý mi pomôže v písaní a ktorý ma bude baviť. Chcela som sa deliť o svoju lásku ku knihám, ktorá každou sekundou v mojom živote prerastá a prehlbuje sa. Myslím, že ma nikdy nepochytili obavy a pochybnosti ohľadom môjho knihomoľstva. Zamýšľala som sa, aký by bol môj život bez kníh, bez písania... Taká predstava sa mi ani trocha nepáči. Život bez kníh je ochudobnený o toľké dobrodružstvá a toľkú fantáziu. Knihy ponúkajú ľuďom iný svet, názory, ponúkajú priateľstvo. Stačí iba prísť a vziať si ju z poličky. Nevyužiť takú šancu a žiť život v pochmúrnej realite bez štipky fantázie je v podstate tragédia dnešnej doby. O tomto sa tu však teraz zamýšľať nechcem. Tento článok je tak z 30% venovaný mne, zvyšok patrí vám a blogu. Pravdou je, že písať by som si mohla koľko chcem, no bez vás by to nemala význam. Každý potrebuje ohlas a reakciu na to čo robí. Či už je to negatívna rekaciu, alebo pozitívna všetko nás posunie o veľký kus vpred. 
Moji milí čitatelia. Stáli ste pri mne aj v časoch, kedy sa moje recenzie podobali skôr hororom, než serióznym názorom. Vydržali ste pri mne, kým som putovala svojou cestou a nachádzala sa. Objavovala som svoj štýl, svoje žánre, svoj prejav... Vy ste to prečkali a to viac ma teši, že vám teraz môžem ponúknuť recenzie, kde som už dokázala preniesť svoje pocity a názory. Aj keď vždy je čo vylepšovať.

Musím priznať, že ono to ani nie je tak, že blogger formuje blog. Povedala by som, že to skôr blog formuje bloggera. Aspoň v mojom prípade to tak určite je. Pri všetkých povinnostiach, možno môže byť niekedy otrava ešte s únavou písať recenziu a oberať sa o ešte viac času. Áno, blog berie kopu času. Ale koľko berie, toľko aj dáva. Ba aj viac :). Nikdy by ma nenapadlo, koľko skvelých vecí sa mi udeje práve vďaka nemu. Spoznala som skvelých ľudí, ktorí majú podobné názory a záľuby. Udialo sa mi mnoho skvelých príležitostí. Pomohlo mi to aj vrámci školy. Samotné čítanie mi dalo skvelý prehľad v literatúre, svete a v ľuďoch. Som presvedčená o tom, že založenie tohto miesta nikdy neoľutujem. Želám si len, aby ste sa tu vždy radi vrátili a prišli si na svoje. Každý jeden nový čitateľ ma neskutočne teší a vážim si to. Ďakujem vám všetkým! Bez vás by môj blog nebol tým čím je. Dúfam, že spolu oslávime ešte mnoho narodenín a že ma nikdy neopustia nápady a inšpirácie. Čítajte, tešte sa a smejte! Stretla som sa s tým, že ma kamaráti nechceli osloviť "knihomoľ", pretože si mysleli, že je to urážka. Nazvania knihomoľ je pre mňa tá najkrajšia pocta. Nehanbím sa za to, že občas miesto toho aby som lietala po vonku, a robila zlobu, blúdim nepoznanými, divokými svetmi, ktoré mi realita často krát nemôže ponúknuť. Nie že by som pred realitou potrebovala utekať. Prirodzene je správne, že sa pred životom neuteká. Treba ho žiť. No život bez štipky fantázie ma úprimne nezaujíma. Život je taký, aký si ho urobíme a aj na to je fantázia :). Chcela by som vám povedať ešte strašne veľa vecí, ale myslím, že týmto to ukončím. Chcem len aby ste vedeli, že vám za všetko ďakujem a vážim si vašu podporu v podobe toho, že sa sem vraciate a čítate moje myšlienky :).


Doterajšie roky som nikdy nerobila súťaže (za čo sa hanbím a ospravedlňujem). Teraz to však rozhodne musím zmeniť. Zaslúžite si odmenu :)! Dúfam, že vás knihy o ktoré sa súťaží zaujmú a v prípade výhri potešia. Pravidlá sú jednoduché.
  • Súťaž je žiaľ iba pre súťažiacich so slovenskou doručovacou adresou (mrzí ma to, ale nezapriem že som iba chudobný študent).
  • Súťaž trvá od 19.9.2016 - do 20.10.2016
  • Súťaží sa o dve knihy a to o knihu Zavri oči a snívaj, alebo Daringham Hall (vo formulári si môžete vybrať, ktorú variantu si chcete vybrať).
  • Výhercovia budú dvaja :).
  • Výhercov budem vyberať na základe odpovedí. Ak však budú všetky odpovede skvelé a ja sa ani za svet nebudem vedieť rozhodnúť, tak budem losovať :).
Všetkým vám držím palce, a ďakujem vám ♥♥♥!!!

12 komentárov:

  1. Gratulujem ti ku skvelých trom rokom, nepochybne si odviedla poriadny kus práce. Prajem tebe i blogu veľa zdaru, čo najviac dobrých čitateľov a mnoho nápadov na zaujímavé články, taktiež čas a energiu na venovaniu sa blogu :-)
    Súťaž je fajn, len škoda, že je povinné sledovať ťa cez GFC, takže sa nezapojím :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne ti ďakujem... Veľa to pre mňa znamená ❤️!
      To ma mrzí :/. Ale tak je to na tebe. Zapojiť sa môže v podstate každý :).

      Odstrániť
  2. Moc gratuluji k blogovým narozeninám a přeji spoustu dalších úspěchů :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gratulujem.Prajem ti veľa čitateľov a inšpirácii :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak za prvé, všetko najlepšie k tvojmu blogu Kristy! :) Som veľmi rada, že ťa takto blog napĺňa a poskytuje ti veľa prínosu. Čo sa týka ľudí, ktorých si spoznala- som nesmierne rada, že som mala možnosť s tebou ako tak pokecať. Si vážne výnimočný človek. :) Prajem Ti, aby sa ti aj naďalej tak dobre (ale čoby, ešte lepšie!) darilo, ako doteraz. Užívaj si, píš články a čítaj. Hlavne čítaj!! :)
    A za druhé- páni, ako som čítala tento článok, hovorím si "Aké by to bolo, keby si napísala knihu?" Máš veľký dar pre písanie, písomný prejav- nazvi si to ako chceš. :) Len tak ďalej. (Tu knihu určite začni písať.)
    Maj sa nádherne a užívaj tie upršané dni v pohode a s dobrou knihou. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti krásne ❤️. Ani si nevieš predstaviť ako si ma týmto krásnym komentárom potešila! Som veľmi rada, že som mala možnosť ťa spoznať, a budem veľmi rada, keď sa hocikedy s hocičím niekedy pokojne ozveš :). Držím ti palce v blogovaní, písaní vo všeobecnosti a čítaní. Nech v týchto činnostiach vždy nájdeš potešenie a tým pádom vždy robíš to čo ťa baví ❤️.
      Veľmi si vážim tvoje slová. Vždy som túžila napísať knihu a úprimne... Spočítanie mojich marných, nevydarených pokusov by trvalo veeeľmi dlho. V písaní blogu som sa našla, avšak v písaní svojho vlastného príbehu sa zrejme ešte len musím nájsť. No tvoje slová mi dodaly predsa len viac odvahy a inšpirácie sa do niečoho takého pustiť. Ďakujem ti ❤️!!! Taktiež ti prajem krásne dni v spoločnosti skvelých kníh :)!

      Odstrániť
  5. Ó, pridávam sa ku veľkej gratulácií♥^.^♥ Zakaždým obdivujem blogerov, ktorý to dotiahnu tak ďaleko a ste mi veľkou inšpiráciou :)) Prajem ti ešte mnoho krásnych rokov blogovania, úžasných čitateľov a hlavne véľa skvelých kníh♥ Nech sa ti darí ;))

    OdpovedaťOdstrániť