nedeľa 12. júla 2015

3 dňový read-a-thon

Ahojte :)! Už ste si zrejme všimli o čom bude tento krátky článoček. Áno čítate dobre... Rozhodla som sa zapojiť do 3 dňového read-a-thonu u Pavlíny. Read-a-thon trvá od 13.7. do 15.7. a čím viac sa nás zapojí tým lepšie, takže ak máte čas neváhajte :). Je troška škoda, že maratón netrval cez víkend, no nevadí, snáď mi do toho nič nepríde. Zatiaľ som uvažovala iba o návšteve knižnice a myslím, že to mi poslúži ako dobrá prestávka a hodí sa to k téme. Som veľmi rada, že niekto read-a-thon konečne usporiadal, pretože už som o tom uvažovala sama (len tak predbežne vyhlasujem, že do konca prázdnin nejaký usporiadam). Príde mi to naozaj vhod, pretože budem mať veľkú motiváciu sa do čítania riadne "zažrať" a získam tri dni len pre seba a svoje knihy. Uznávam, že teraz som sa knihám venovala málo... a dokonca aj blogu. Myslím, že prežívam tú hrozivú knižnú krízu, ktorá desí každého jedného knihomoľa. Je to strašné, pretože po celý školský rok som sa utešovala tým, že keď prídu prázdniny budem mať viac času a tak budem viac čítať. Hovorila som si, že určite čítam tak málo kvôli nedostatku času. No prišli prázdniny a ja som na tom rovnako, ak nie horšie. Za minulý mesiac som prečítala dve knihy (môj priemer je desať kníh mesačne...). Tento mesiac som ešte neprečítala žiadnu. Mrzí ma to a trápi ma to. Preto verím, že tento read-a-thon bude taký nový začiatok. Tri dni, ktoré venujem len sebe a knihám. Teším sa a veľmi :)! Do read-a-thonu som sa chcela zapojiť vždy, ale nikdy mi to nevychádzalo, no konečne áno! Beriem to tak, že mi to pomôže a užijem si pekné dni s knihami.

Premýšľala som do ktorých kníh sa pustím a nakoniec som si vybrala tieto tri krásky. Vtáky v tŕní práve čítam a veľmi sa mi to páči. Aktuálne som na strane 400 zo 600, takže cez maratón by som ju chcela dočítať a keď si dám malú prestávočku, tak by som vám napísala recenziu. Ďalšou knihou je Muž menom Ove. Do tejto knihy sa mi úprimne veľmi nechce a neláka ma, no ja pevne verím a dúfam, že ma prekvapí. Na knihu som čítala mnoho pozitívnych recenzií, tak sa snažím byť pozitívna. Keďže od toho nečakám veľa, aspoň ma to nesklame... berme to tak. Poslednou knihou je Mesto stratených duší. Na túto knihu sa mimoriadne teším! Je pravda, že som ju už raz čítala, takže toto bude taký rýchly re-reading (hneď vysvetlím prečo), no aj tak sa teším. Každú chvíľu by mi mal prísť posledný diel, takže si chcem ešte osviežiť pamäť :D. Zatiaľ čo ostatné diely som čítala 3-4 krát, tento som čítala len raz, takže som toho veľa pozabúdala. Držte mi teda palce. A ako som už spomínala pokojne sa zapojte aj vy :)! Budem sa vám tieto tri dni hlásiť, tak sa zatiaľ majte :).

14 komentárov:

  1. Zapojila jsem se...Na Oveho se těš:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super som strašne rada, že si sa pridala :). Snáď sa mi bude páčiť :).

      Odstrániť
  2. Ďakujem, že si tento článok napísala! Fakt hrozne moc ďakujem. Rozmýšľala som nad nejakým read-a-thonom a aspoň ho nebudem musieť robiť samá, to je skvelé! :D Ja sa pokúsim prečítať Rezistenciu, Pod vražednou oblohou a Erebos. :) Kríza mi je ľúto, samá ju mám, ale stihla som tento mesiac prečítať 2 knihy. :D A cez školu som si hovorila to isté. Prajem ti, aby si sa z nej skoro dostala. Ja som sa už stihla pozbierať, tak dúfam, že to bude už len lepšie. :) Knihy si si vybrala pekné, len ten Ove.. :D Myslím, že som už písala svoj názor. Ale môže sa ti páčiť, je to celkom oddychovka. Dúfam, že som ti knihu neznechutila ešte viac. To by ma mrzelo. A prajem veľa šťastia s čítaním. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je zač :D! Ja som už tiež uvažovala, že nejaký urobím, no zrazu prišiel tento a ja som nadšená :D. Som strašne rada, že sa zapojíš :)... aj keď to nie je môj read-a-thon, tak ma to strašne teší :D! Držím ti palce aby si prečítala všetky knihy, ktoré si si zaumienila a takisto prajem veľa šťastia s čítaním :). Ďakujem za podporu. Myslím, že pomaly, ale isto sa z toho dostávam :). A znechutiť Oveho? To sa nedá, takže sa s tým netráp. Mám k nemu zvláštny postoj... však veď uvidíme :D.

      Odstrániť
    2. Som dosť zvedavá na tvoju recenziu na Oveho, či nebudem sama, ktorú nenadchol alebo naopak. :) :D

      Odstrániť
    3. Myslím, že sa nepáčil ani Mati. Tak uvidíme či z nás bude "divoká trojka" :D.

      Odstrániť
  3. Do tohto read-a-thon sa nezapojím (aj keď by som chcela), ale do tvojho dúfam že áno :) to s tou krízou ma mrzí, ale mám taký pocit že tento rok je nejaký zlý pre čitateľov, lebo aj ja ju mám :/ Aj keď pomaly ju prekonávam :) držím palce, aby ti vyšlo prečítať všetky knihy, čo chceš! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja začínam mať pocit, že je to naozaj zlý knižný rok. Ale verím tomu, že preto bude budúci 100 násobne lepší :). Držím palce nám obom aby sme to čo najskôr prekonali úplne :). Ďakujem ti za podporu :)! Nabudúce, keď teda nejaký read-a-thon usporiadam teším sa, že sa zapojíš :).

      Odstrániť
  4. Och to s prázdninami a dúfaním, že času bude viac poznám až príliš dobre. Vždy si hovorím, že cez prázdniny budem čítať jednu knihu za druhou, písať články na blog každý deň a nikdy to tak nie je. Cez prázdniny mám vždy menej času než cez školu :D Málo kedy mám toľko času aby som celý deň čítala, stáva sa mi to len ak cestujem, vtedy je knižka môj kamarát pri nekonečných strastiplných cestách. A keď idem na "festival" do talianska, vždy si naberiem strašne veľa kníh a nikdy žiadnu neprečítam :D vždy niečo robím a ak mám čas tak len spím :D Snáď sa mi do tvojho read-a-thonu podarí zapojiť, veľmi by som chcela....a ak by nie.... tak urobím svoj vlastný 24-hodinový.. taký určite zvládnem :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Akoby si mi z duše hovorila :D! Spánok to je môj častý problém. Keďže spánok naozaj ľúbim a máme spolu dôverný vzťah plný citov a lásky, tak ho veľmi rada praktizujem :D :D... bohužiaľ často aj na úkor knihy. Ak sa ti nepodarí zapojiť, ale vytvoríš svoj 24 hodinový, tak sa určite rada zapojím :).

      Odstrániť
  5. No smola, že som si to prečítala až teraz :/ ale som rada, že som objavila tvoj blog, páči sa mi :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda :/. Ale určite ešte nejaký urobím ja, talk sa môžeš zapojiť potom :). Ďakujem veľmi pekne :)!

      Odstrániť
  6. Jé, škoda že jsem zjistila až dneska, že je read-a-thon :) Jinak bych se určitě zapojila :) Oveho bych si taky moc chtěla přečíst :) A taky jsem moc ráda, že jsem objevila tvůj blog :) Líbí se mi tvé články i design :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To teda je škoda :/. Ale plánujem usporiadať nejaký read-a-thon, tak sa môžeš zúčastniť na ňom :). Ďakujem veľmi pekne :)! Strašne ma teší, že sa ti tu páči :).

      Odstrániť