piatok 24. júla 2015

Nový projekt : Týždeň s Johnom Greenom

Asi sa teraz pýtate čo vám to tu vlastne chcem povedať. Aký týždeň a prečo s Greenom... Hneď vám
to vysvetlím. Premýšľala som a rozhodla som sa, že by som chcela usporiadať taký menší nový projekt. Kedže v kinách teraz beží Paper towns a ja sa na tom neviem dočkať a celkovo mám teraz také Greenovske obdobie. Plánovala som si dať re-reading všetkých jeho kníh a samozrejme si pozrieť Paper towns, tým pádom si dať re-watching The fault in our stars a spraviť si také obdobie Greena. Práve takto vznikla celá táto myšlienka. Chápem, že toto zrejme nebude projekt pre ľudí, ktorí Greena až tak v láske nemajú. Avšak verím, že tých čo ho majú radi to poteší a že si užijú troška oddychu s jeho príbehmi. Chcela by som aby sme si všetci spoločne spravili jeden Greenovsky týždeň. Budem rada ak sa zapojíte. Čím viac nás bude tým lepšie. Počas tohto týždňa (ale samozrejme aj mimo neho) mi môžete písať a spoločne môžme debatiť o jeho knihách a o Johnovi samotnom. Prečítať všetky jeho knihy nie je povinné. Ak máte chuť, napríklad iba na Na vine sú hviezdy a zasa na Pučku o podstate predvídateľnosti nie, nemusíte ju čítať. Ja síce idem čítať všetky, no tí čo sa zapoja nemusia. Prečítajte si iba tie, ktoré vy sami chcete.


Týždeň je pomerne dlhá doba, no rozhodla som sa tak, pretože u nás na Slovensku sú preložené štyri Greenove knihy. Niekto ich dokáže prečítať rýchlejšie, niekto pomalšie a tak by jeden týždeň mal stačiť obom stranám. Samozrejme ako som už spomínala, či prečítate všetky je len a len na vás. Predstavujem si to tak, že počas týždňa budem či už sem, alebo na fb stránku podávať hlásenia, pridávať fotky a po tomto týždni pridám článok kde napíšem ako sa mi darilo a či sa mi podarilo prečítať všetky a tak.. :). Bola by som rada keby to bolo také spoločné. Aby sme sa ako fanúšikovia spojili. Bolo by moc fajn sa potom o tých knihách spoločne porozprávať a aspoň by sme sa ako bloggeri lepšie spoznali :). Nie každý blogger chodí na knižné zrazy. Toto je tiež príležitosť sa lepšie spoznať. Dúfam, že som to vysvetlila dobre. Ak by ste mali nejaké otázky pokojne mi napíšte a ja na ne rada odpoviem. Môžete mi napísať do komentáru, ale aj na email, prípadne fb. Ale viac by som uvítala mail, alebo koment, kedže na fb (pokiaľ vás nemám v priateľoch) sa to človeku uloží do "Iné" a nájde si to tak po dvoch rokoch, keď ho napadne sa tam pozrieť :D... Budem veľmi rada ak sa nás zapojí čo najviac :).


Dá sa ho vôbec nemilovať :D? Viem, že mnoho ľudí jeho knihy nemusí a ja to beriem, no pre mňa sú jeho knihy výnimočné. Píše pre nás tínedžerov a chápe nás. Vie ako sa cítime, čo prežívame a chápe, že všetky chyby čo robíme nemyslíme v zlom a nechceme nimi nikomu ublížiť. Hazel Grace z tfios povedala, že Peter Von Houten je jediný človek, ktorý chápe aké to je umierať, aj keď sám neumiera. Ja zasa vravím, že John Green ako jeden z mála vie aké to je byť tínedžer, aj keď ním sám nie je. Netvrdím, že jeho knihy sú dokonalé. Nie sú a práve preto sú skvelé. Svojou nedokonalosťou sú dokonalé. Ja Johna Greena milujem aj ako spisovateľa, ale aj ako človeka. Navyše John Green miluje Harryho Pottera čím si ma absolútne získal. Je zábavný, má skvelé šialené nápady a jeho knihy sú skrátka iné. Vždy do nich vie preniesť kúsok seba a zo svojich nápadov. Vždy, keď ich čítam cítim v nich tú typickú Greenovsku atmosféru. Tú atmosféru mám rada. Čoraz viac sa hovorí, že napríklad Na vine sú hviezdy mnohý ľudia čítali len kvôli filmu a že bolo okolo toho toľko reklám, vraj by sa inak na to ani nepozreli. Really? Možno sa nájde pár takých jedincov, ktorý to videli na základe filmu. No a čo?! Čo je na tom zlé? Keby to neboli Na vine sú hviezdy, ale nejaký iný príbeh nikto by s tým nemal problém. A aj tak treba uznať, že Hviezdy sa čítali aj pred tým a aj pred tým boli obľúbené. Negatívne recenzie začali pribúdať až po filme a v mnohých prípadoch sa to hovorí závysť, alebo tvrdohlavosť. Prajem pekný deň ;). A dúfam... že sa nás v tomto projekte stretne čo najviac :). Btw nedávno sa oznámilo, že aj Kam zmizla Aljaška bude sfilmovaná. Som nadšená! Viete si to vôbec predstaviť? Bude to úžasné :3...

PROJEKT BUDE TRVAŤ OD 26.7. DO 2.8.

Ehmm ja vám sem skrátka musím dať všetky jeho gify :D...






2 komentáre:

  1. Nedávno (asi včera) som rozmýšľala, že by niekto mohol dať re-reading Greenoviek. A ty si s tým prišla :) Do tohoto projektu sa s radosťou zapojím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jééé ani nevieš akú mám radosť, že sa zapájaš :). Už sa neviem dočkať :).

      Odstrániť