sobota 27. decembra 2014

TOP Books 2014

Ahojte :) ! Dnes vás vítam pri vyhlásení a zhrnutí kníh, ktoré som prečítala za rok 2014. Dozviete sa, ktorá kniha bola pre mňa najlepšia, ktorá najhoršia a ktorá ma milo prekvapila. Prajem príjemnú zábavu :) !

Najväčšie sklamanie :
Voda pre slony / Sara Gruenová
Nemôžem povedať, že by to bola zlá kniha, alebo, že by sa mi nepáčila, no asi som od nej očakávala príliš.. Kedže film Voda pre slony patrí k mojim najobľúbenejším a videla som ho asi 100 krát, tešila som sa a verila som, že kniha bude perfektná. Ako vravím nebola zlá a páčila sa mi, no film bol lepší. Kniha bola omnoho drsnejšia a postavy boli oveľa menej citlivé, skrátka film sa mi páčil viac.

Najnapínavejšia kniha :
Mesto skla / Cassandra Clare
Túto knihu môžem prečítať aj milión krát a stále pri nej ledva dýcham. Neustále sa tam niečo deje a je tam plno akcie. Tento diel mám dokonca asi najradšej z celej série, aj keď to sa ťažko určuje, pretože všetky sú dokonalé.

Najromantickejšia kniha :
Eleanor & Park / Rainbow Rowellová
O tejto knihe počul asi každý. Aj mne sa dostala do rúk.. Po prečítaní som bola nadšená a stále aj som. Je to krásny príbeh, ktorý ukazuje začínajúcu lásku, ale zároveň poukazuje aj na vážnejšie stránky života. Mne sa vzťah Eleanor a Parka hrozne páčil a asi najkrajšie bolo, keď sa prvý krát držali za ruku. To autorka opísala krásne :).

Najzábavnejšia kniha :
S láskou Rosie / Cecelia Ahern
Toto je jedna úžasná, dokonalá, výnimočná kniha :D ! Od prvej stránky som si ju zamilovala. Zároveň je to aj najnezvyčajnejšia kniha s akou som sa kedy stretla. Ona je totižto písaná ako správy/maily/listy. Nemá normálny dej, hrdinovia si medzi sebou dopisujú. Vyzerá to zvláštne, ale to spracovanie je úžasné. Po celý čas čítania som sa rehotala. Je to perfektná kniha !

Najlepší námet :
Nebo nie je výmysel / Todd Burpo, Lynn Vincentová
Je to kniha podľa skutočnej udalosti. Napísali ju rodičia malého Coltona (teraz už veľkého Coltona). Je to skutočný príbeh o tom ako Colton vo svojich troch rokoch navštívil nebo. Viem znie to neuveriteľne, ale ja tomu verím. Je to krásny príbeh :)

Najväčšie prekvapenie :
Triaška / Maggie Stiefvaterová
Na túto knihu, respektívne sériu som narazila úplnou náhodou v knižnici. Padla mi do oka a ja som si ju požičala. Keď som ju začala čítať bola som veľmi prekvapená, milo samozrejme :D. Po prečítaní som okamžite potrebovala ďalšie diely. Zamilovala som si to ! Teraz si to už len kúpiť, aby som ju mala vo svojej knižnici :)

Najemotívnejšia kniha :
Zlodejka kníh / Marcus Zusak
Priznám sa, že toto je prvá kniha čo ma rozplakala. Kým som ju neprečítala, tak nebolo jedinej knihy pri ktorej by som plakala, no tu.. slzy sa nedali zastaviť. Plakala som aj keď som koniec poznala. No oplatí sa to prečítať.

Chlapec v pásikavom pyžame / John Boyne
Táto kniha ma úplne zlomila. Ten koniec som absolútne nečakala ! Poplakala som si a riadne.. Nedávno som si pozrela aj filmové spracovanie a to bolo tiež výborné

Život jedna báseň / Colleen Hooverová
Tu som plakala od začiatku do konca. Plakala som aj keď som nemala dôvod. Neviem či som mala nejaké citlivé obdobia, alebo čo so mnou bolo, no revala som stále. Stačilo mi, keď čítali nejakú báseň a už mi tiekli slzy. Aj v častiach kde to nebolo dojímavé som plakala. Bolo to jedno veľké slzavé údolie.

Najoriginálnejšia kniha :
Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej / Ranson Riggs
Skutočne nikdy som nečítala zvláštnejšiu knihu. Miestami bola strašidelná, hlavne na začiatku a tak v polke. Je to niečo nové a iné. Páčila sa mi. Každopádne som zvedavá na druhý diel, dúfam, že mi z neho tiež naskočia zimomriavky.

Kniha roka :
Dlho som premýšľala nad tým akú knihu zvolím.. Mám tu niekoľko favoritov : Hry o život 1,2,3; Divergencia; Harry Potter; Na vine sú hviezdy; Život jedna báseň; Šťastná sedmička; Charlieho malé tajomstvá; Mechanický anjel 1,2,3... rozhodovanie nebolo vôbec jednoduché ! Rada by som dala Harryho Pottera, no toho neurčím, kedže ho čítam už asi piaty krát a nie je to kniha roka, ale kniha môjho života, takže by to bolo nefér... Preto kniha roka je :

Hry o život / Skúška ohňom / Drozdajka / Suzanne Collinsová
Legendárna séria ! Nemyslím si, že ma to niekedy omrzí.. Čítala som ju už viac krát a stále to milujem. Je neuveriteľné ako geniálne to autorka povymýšľala. Je to veľmi originálne a tá dokonalosť sa ani opísať nedá. Myslím si, že tento titul získala zaslúžene :).

Tak milý čitatelia dúfam, že so mnou v mnohom súhlasíte a že ste sa pobavili. Prajem príjemný večer :) !

17 komentárov:

  1. Ja si musím Eleanor a Park prečítat ... všetci to tak chvália :D Normálne sa tak teším ako si ju kúpim, viac ako na knihy čo som dostala na Vianoce.... a Život jedna báseň, tú knihu potrebujem, musím ju mať :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musíš, musíš, musíš a ešte raz musíš :D !!! Teším sa aj za teba, určite si ju kúp je skrátka dokonalá :3 :D. Nieže potrebuješ, musíš ju mať :D ! Jedna lepšia ako druhá :D !

      Odstrániť
    2. Ktorá je lepšia ... alebo inak ... ktorú mám kúpiť skôr ? :D

      Odstrániť
  2. Nom, konečne som si doplnila wishlist! Poradíš ešte nejaké knihy? Tvoje recenzie sa mi zákonite vždy potvrdia! :D Inak, článok je super. A séria Vlci z Mercy Falls! Tak tá je božská! :) Tiež som ju tento rok objavila :)

    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ma teší :D Ďakujem :) ! Je úžasná, keď tak rozmýšľam re-reading by nebol odveci :D. Poradím a rada, len takto z hlavy ma toho moc nenapadá :D ale tak skúsim si spomenúť aspoň na niečo... :
      Zamilovaná do anjela, Crowfieldská kliatba, Nástroje smrteľníkov, Kam zmizla Aljaška, Papierové mestá, Pod vražednou oblohou, Bellman & Black (ale tu je to ťažké, pretože to nezaujme každého), Percy Jackson, Zostaň so mnou.... a môžem ti ešte poradiť ak chceš také, ktoré som ešte nečítala, no plánujem ich kúpiť : Iba jeden deň, Kruh, Beznádejná, Selekcia, Čo sa stalo Mare Dyerovej ?, Rudá jako rubín, Voláni netvora, Etiketa a špionáž, Upírska akadémia, Labyrint : útêk, Zimní příběh, Dievča ktoré si tu zanechal, Utorky s Morriem.
      No neviem či som ti pomohla, ale snaha bola :D

      Odstrániť
    2. Pomohla a moc! Díky :)
      Btw.Kruh som čítala a ten ma moc nenadchol :( očakávala som viac od toho

      Odstrániť
    3. Nie je zač :). No ja už to obzerám asi tri roky, tak by som si to rada prečítala :D.

      Odstrániť
  3. Na zlodějku knih se chystám na začátku roku, tak jsem zvědavá. Jinak knížka Sirotčinec slečny Peregrinové.. mi taky přišla hodně jiná, ale moc se mi líbilo jak to bylo napsané.
    Naproti tomu Hvězdy nám nepřály pro mě bylo fakt zklamání :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Verím, že Zlodejka kníh sa ti bude páčiť. Je to krásna kniha a ako vravím aj som si poplakala.. film je tiež skvelý. Na vine sú hviezdy.. tak každému sa páčiť nemôže :). A film si videla ?

      Odstrániť
  4. S láskou Rose mám doma ale zatiaľ som sa k nej nedostala,takisto aj Život jedna baseň a Eleanor a Park :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S láskou Rosie je úplne úžasná dokonalá kniha, tak dúfam, že sa ti bude páčiť :D. Dúfam, že všetky sa ti budú páčiť :).

      Odstrániť
  5. Pre mňa kniha roka sú taktiež Hry o život alebo Obyčajná tvár :) Fakt sa neviem rozhodnúť, obe sú super :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obyčajnú tvár nepoznám.. keď vravíš, že je to také dobré mala by som to zmeniť :)

      Odstrániť
    2. Určite si ju prečítaj :)

      Odstrániť
  6. Pekný článok, škoda len, že si k nim nepridala aj obaly, mnohé mi po názvoch niečo hovoria, ale neviem si ich vybaviť...Zlodejka kníh je jedna z mojich obľúbených. Krásna kniha! :)
    (http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš.. to ma ani nenapadlo. Tak sa teda ospravedlňujem O:). To teda je ! Veľmi silný príbeh :)

      Odstrániť