pondelok 10. februára 2020

Zákon príťažlivosti | Svieža novinka, o ktorej by ste mali počuť

Autorka: Katarína Kuniková
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2020
Počet strán: 224

Láska prichádza, keď ju najmenej čakáme...
Ona je sama v cudzom meste a sníva svoj veľký sen. On je vo svojom meste a rozhodne nie je sám. Majú spoločný balkón, každý jednu mačku a z duše sa neznášajú. Každé ich stretnutie je ako zrážka planét, iskry lietajú na všetky strany. Do poslednej chvíle nebudete vedieť, ako to dopadne, a nepustíte knihu z rúk, kým sa to nedozviete.

...

Priznám sa... váhala som, keď mi prišla ponuka, či by som si prečítala túto knižku. Zvažovala som svoje možnosti, to aký žáner zväčša čítam, svoj nedostatok času a strach, či mi koniec koncov príbeh sadne. Takmer som už ponuku úplne odmietla, no potom som sa na chvíľu zastavila a uvedomila si pár vecí, na ktoré by som niekedy nemala zabúdať.
Autorka do knihy vložila množstvo času, lásky a fantázie, preto by som ju nemala, ani na sekundu podceňovať. Navyše sa jedná o jej prvú, vydanú knihu, takže som začala cítiť radosť spolu s ňou, pretože keby jedného dňa vyšla kniha mne, tešila by som sa. A veľmi! Uvedomila som si, že nemôžem mať žiadne predsudky a zavrhovať niečo, čo som ešte ani nedržala v rukách, nech mám akékoľvek dôvody, a tak som dala knihe šancu. Ako sa mi napokon páčila?

Človeku sa niekedy ťažko priznáva vlastný omyl, ale ja si ho priznám v tomto prípade s radosťou. Bola by obrovská chyba keby knihe nedám šancu. Zákon príťažlivosti ma veľmi milo prekvapil a to hneď od samotného začiatku. Katarína mala skvelý, svieži štýl písania vďaka ktorému mi príbeh ubiehal veľmi príjemným a rýchlym tempom. Občas ma až mrzelo, ako rýchlo sa mi otáčajú stránky a koniec sa neodvratne blíži, avšak zároveň som túžila poznať záver a dozvedieť sa ako to s hrdinami dopadne. Celé to bolo zábavné, milé, vlastne to bolo... výborné! Spočiatku som mala predsudky voči istému charakteru v príbehu, ale snažila som sa to potlačiť a autorka to nakoniec zvládla tak, aby mi zmena neprišla nereálna a zároveň, aby som zmenila svoj názor a začala si užívať tú vzájomnú chémiu, ktorá medzi hlavnou dvojicou bez debaty fungovala.

Veľmi pekný rozprávačský talent a vykreslenie situácií. Popravde nemala som pocit, že by Katarína doteraz nič nenapísala. Jej štýl bol "vypísaný", vedela sa dobre hrať so slovíčkami, so zápletkou, s charaktermi... Musím uznať, že ako autorka je veľmi talentovaná. Nemyslím si, že táto kniha je jej posledná.

Pamätáte si ešte vlnu nadšenia, ktorú spustilo vydanie románu Spolubývajúca? Čítali ste ju?
Spomínam ju, pretože táto kniha mi ju veľmi pripomína. Ale v dobrom slova zmysle. Nejedná sa o to, že by mala podobné prvky, ani kúskom ju nekopíruje, to nie... Avšak práve tá atmosféra vďaka ktorej sa aj mne Spolubývajúca veľmi páčila, humoru a dobrej energii, tým všetkým sa mi podobajú, ako knižné dvojčatá. Vzhľadom k tomu, že doteraz som Spolubývajúcu odporúčala kade tade, šetriť chválou a tipmi na Zákon príťažlivosti rozhodne do budúcna taktiež nebudem.

A tým ju odporúčam aj vám! Nedajte sa oklamať. Obálka možno pôsobí, ako klasické vydanie červenej knižnice, no realita je niekde inde. Určite to v príbehu občas medzi hrdinami poriadne iskrí, ale príbeh obsahuje oveľa viac. Má viac zmyslu a kvality, ale zároveň je príjemne oddychový. 
Ja osobne súčasné romány pre ženy veľmi nevyhľadávam, no som neskutočne šťastná, že v tomto prípade som urobila výnimku. Neviem... Ja som možno toľko romantiky v príbehu, ani nepociťovala. A pokiaľ tam aj bola, tak mi neprekážala. Veľmi som si však užívala aj cestu hlavnej hrdinky, ktorá sa postupne rozvíjala, bojovala a svoj život si brala do vlastných rúk. Veľmi sa mi páčila každodennosť dní, ale naopak aj náhody a výnimočné okamihy v živote, ktoré sa nám dejú, no nie vždy si ich dokážeme vysvetliť, tie boli vykreslené veľmi pekne. Už dávno som sa pri knihe tak milo nezasmiala a nemala na duši taký príjemný a hrejivý pocit. 
Dúfam, že aj vy dáte tejto novinke šancu a že vás nadchne rovnako, ako mňa. Že vás poteší a spríjemní vám vaše dni, pretože túto silu v sebe má... :)

Za to že som si čítanie mohla užiť, a že sa mi dostal do rúk taký milý príbeh, ďakujem samotnej autorke: Kataríne Kunikovej
Jej knihu si môžete zakúpiť, napr. na tejto adrese, ale určite na ňu narazíte, aj v každom dobrom knihkupectve :)!

Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára