streda 11. novembra 2015

Dlhé zimné večery #1 | Sweater weather

Projekt usporiadala Táňa z Books full of magic :).

Som rada, že sa môžme zasa raz stretnúť pri takomto článku. Na túto tému som sa veľmi tešila, pretože obsahuje všetko čo milujem a teším sa, že sa vami o to môžem podeliť. Sweater weather rozhodne je jesenná téma. Nuž a každého milovníka jesene poteší a zahreje pri duši pri takýchto témach ♥

Milujem jeseň. Je to pre mňa najobľúbenejšie ročné obdobie. Keď sa tak zamyslím, tak každé jedno ročné obdobie je niečim iné a krásne, no jeseň má v sebe osobité čaro, ktoré žiadne iné obdobie nemá. Milujem tie jesenné pochmúrne dni, kedy iba prší a ja sa iba rozhliadam von oknom a pozorujem padajúci dážď s čajíkom v ruke. Milujem to skoré stmievanie, pretože keď idete len tak von s priateľmi a všade okolo je tma, no ešte ani zďaleka nie je veľa hodín a je vám zima, no ste šťastný a užívate si takýto krásny večer, tak to sa nedá nahradiť ničím na svete. Domov síce prídete pomaly s omrzlinami najvyššieho stupňu, no ste šťastný. Keď len tak sedíte v tej tme a smejete sa s ľuďmi, ktorých máte radi cítite sa nekonečne (fanúšici Charlieho malých tajomstiev presne vedia čo je to cítiť sa nekonečným a čo tým mám na mysli ♥.) Na jeseni však nemilujem iba také pochmúrne pre niekoho smutné, depresívne počasie. Priam zbožňujem krásne slnečné, teplé dni. Tie sú najúžasnejšie na prechádzky kedy vám pod nohami "chrupčí" lístie. Jeseň je pre mňa strašne nostalgická. Vždy keď si uvedomím aká je jeseň krásna, musím sa pousmiať, pretože sa cítim šťastná a skrátka cítim nekonečnú nostalgiu. Je to skvelý pocit. Vždy ma naplní šťastím :).
...
...
Jeseň je podľa mňa aj strašne romantické obdobie. Večer keď už pomalý sadá tma zrazu výjdu ľudia von, prechádzajú sa a medzi nimi nájdete nespočetné množstvo zamilovaných párikov. Všetko je zrazu krajšie a iné. Pokiaľ nečítam knihu, tak mávam strašnú chuť si pozrieť romantické filmy v teple domova, pretože to obdobie je na to stvorené! Minule som sa konečne odhodlala na Lásku cez internet. Síce som to už videla párkrát, no nikdy nie celé a takmer vôbec som si to nepamätala. Z toho filmu som bola a stále som nadšená. Človek sa až roztápa šťastím. Myslím, že si ho v blízkej dobe pozriem znova, pretože to bolo naozaj krásne. Nie je to až tak jesenný film, ale skôr zimný a ešte presnejšie Vianočný, no to vôbec nevadí. Na svoje si prídu aj knihomoli, kedže je to Vianočný film s témou na knihy. Čo viac si priať? Hlavná hrdinka má svoje malé kníhkupectvo kde svojich zákazníkov pozná po mene a každý sa tam rád vracia. Je to ako vidieť svoj sen v realite. Po niečom takomto neskutočne túžim a snáď sa mi raz naozaj podarí zrealizovať takýto svoj veľký sen :).

Viete čo je absolútne skvelé na jesennom období? Svetríky! Zrejme každá žena má nejakú slabosť v rámci oblečenia či už sú to kabelky, topánky... Moja závislosť sú svetríky. Keby som mohla tak by som si najradšej zakúpila skriňu a celú ju zaplnila svetrami :D. Pre mňa najdokonalejšou kombináciou je sveter a "bagandže". To sú moje srdcovky, ktoré by som nevymenila za nič na svete. No a na jeseň sú stvorené, kedže práve to je svetríkové obdobie. Dúfam, že takých ako ja sa tu nájde viac :D. Ja s mojimi priateľmi sme sa našli. Všetci sme takto posadnutý svetrami. Na túto svoju záľubu som patrične hrdá, pretože čo je lepšie ako teplý, veľký sveter a poriadne čierne bagandže :D ♥.
Čím ďalej, tým viac premýšľam či toto nemám po ocinkovi. Príde mi to akoby sme sa priam predbiehali :D. Je mi jasné, že po ňom mám svoju drastickú nenávisť k paradajkám, ale zisťujem, že spoločnú máme aj závislosť na čajíkoch a ich vykupovaní. Čím viac ich máme doma, tým sme spokojnejší. Nuž a čím viac druhov samozrejme. Potom iba beháme do skrinky a rozhodujeme sa na ktorí máme najväčšiu chuť. Nedávno ocino priniesol nový čaj a od doby čo som ho ochutnala ho potrebujem... stále! Šípkový s čučoriedkami. Je absolútne dokonalý. Áno, áno... aj teraz keď tú píšem, tak si ho pomaličky popíjam :D. Stal sa mojou srdcovkou. Moje ďalšie čajíkové srdcovky sú: čierny čaj, bylinkové čajíky, mistrály majú fakt úžasné čaje a pod... Čajíky sú tak trocha mojou súčasťou. Hodia sa ku každému momentu čo prežívame. Keď doma v pokoji čítam, tak popíjam čajík. Keď vonku prší a je pochmúrne, pijem čajík. Čaj a jeseň to spolu rozhodne ide dokopy :).

Túto jeseň ma neskutočne láka rozpozerať si nejaký dobrý seriál. Strašne ma to láka, ale keď na to nie je čas... Jediný krát kedy sa mi podarilo rozpozerať seriál bolo toto leto. Sledovala som The Sicret Circle a bolo to fakt dobré :D. Strašne ma štve, že nenatočili druhú sériu, pretože je to otvorené a tak by som chcela vedieť čo bude ďalej... Teraz ma dosť láka rozpozerať si Once Upon a Time, alebo Teen Wolf, alebo skrátka niečo úžasné, no časovo mi to nevyjde, takže mi iba ostáva čakať na nejaké prázdniny. Aspoň že na filmy si čas urobiť dokážem. Vyššie som už spomínala ako ma dostalo čaro filmu Láska cez internet, no mám pre vás ešte pár tipov. Nič nepokazíte ak si pozriete rozprávku V tom dome straší. Síce už máme strašidelné Halloweenské obdobie za sebou, no koho to zaujíma :D! Odporúčam takisto pozrieť Charlieho malé tajomstvá / The Perks of Being a Wallflower, ktoré si proste nemôžete nechať ujsť a musíte to aj vidieť, aj čítať. Mala by som ešte veľa tipov, ale nechám si to pre vás na samostatný článok :). Ak vám ešte môžem odporúčať niečo na čítanie v tomto období, tak je to Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej. Na jeseň je to stvorené a mne by sa naozaj zišiel re-reading. Prečo si neprečítať všetky knihy od Greena? Alebo si dať re-reading Nástrojov smrteľníkov a vlastne aj Pekelných strojov? Zišlo by sa mi prečítať aj Harryho, pretože naňho mám chuť už vážne dlho! Jeseň je inak dokonalá na klasiku. Jana Eyrová je rozhodne to pravé orechové na pochmúrne dni plné dažďa a to isté platí aj o Búrlivých výšinách, ktoré sú pochmúrnejšie ešte viac ako to počasie za oknom. A čo tak Dracula?! ...Aktuálne čítam knihu Sneží, Sneží. Je síce Vianočná, ale prečo si neurobiť Vianočnú náladu už teraz? Ja už v nej rozhodne som :D ♥.

Ach ľudia moji mne to nedalo. Musím vám sem ešte hodiť jednu dokonalú pesničku. Narazila som na ňu náhodou na Spotify a odvtedy ju neviem prestať počúvať... Je iná a celkovo štýl tohto speváka je iný a zvláštny. Je úplne jedno akú máte náladu, táto pesnička sa hodí vždy. Je skvelá na chvíľu keď chcete iba premýšľať, keď ste smutný, no aj keď ste šťastný. Je vážne skvelá :) ♥. Ale keď mám pravdu povedať, tak klip som ešte nevidela, no počula som, že je divný, takže ju nesúďte podľa neho :D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára