nedeľa 9. marca 2014

Váhanie (2) / Maggie Stiefvaterová

Váhanie

O knihe :
Po knihe Triaška vychádza druhá časť trilógie Vlci z Mercy Falls. Grace, Sam a Cole sa neustále pohybujú medzi životom vlka a ľudskou existenciou. Keď sa im pred očami rúca svet, láska zostáva ich jedinou nádejou...
TÚŽBA
Grace so Samom našli jeden druhého. Lenže ak chcú zostať spolu, musia naďalej bojovať. Pre Sama to znamená zúčtovanie s minulosťou vlkolaka, kým Grace čelí čoraz neistejšej budúcnosti.
STRATA
Do ich životov vstupuje vlk menom Cole, ktorého minulosť je plná bolesti a nebezpečenstva. Mladík zápasí s vlastnými démonmi a v koži vlka sa cíti lepšie než v ľudskom tele.
VÁHANIE
Grace, Sam a Cole sa neustále pohybujú medzi dvoma extrémami – životom vlka a ľudskou existenciou. Ešte aj láska má dve tváre: je nádherná a trýznivá, oslobodzujúca aj zväzujúca, lákavá i znepokojivá. Keď sa však hrdinom pred očami rúca svet, láska zostáva ich jedinou nádejou.
Bude im stačiť?

Moje pocity :
Keďže anotácia na knihu sa mi zdá byť dosť dlhá, rozhodla som sa že ju nejdem ešte klasicky predlžovať, čiže ju vypísať vlastnými slovami.. Je odo mňa milé, že sa ani nepokúšam skryť svoju lenivosť. Nemyslíte ?
Podľa mojej staršej recenzie ste si mohli všimnúť, že do tejto série som sa doslova zamilovala a mohli ste vidieť ako som nedočkavo čakala na deň D, kedy navštívim knižnicu a rýchlo si požičiam zvyšné dva diely. S očakávaním a nedočkavosťou som sa pustila do tohto dielu.. čo nikdy neoľutujem !
Viem, mohla som Vás nechať trocha v napätí, keď, ale ja už nedokážem skrývať svoje nadšenie....

Dej je strhujúci, v mnohých prípadoch neskutočne napínavý. Niektoré situácie sú tam presne typu, že by ste si najradšej vyšklbali vlasy. Najhoršie jem keď už to vyzerá doriešené a vás tam niečo prekvapí, potom tá beznádej a lámanie si hlavy nad vyriešením. Milujem to !!

Postavy.... Uf ! Zrejme ste nezabudli, že ja skrátka milujem Sama. On je taký citlivý, nežný... Ách... No dobre dosť bolo, prejdime k veci. Čiže Sam ma nesklamal, v tomto diely ho čakalo veľa skúšok. Niekoľkoráz sa mohol položiť, mohol prísť o nervy, no on všetko hrdinsky zvládol a dokázal cez to všetko oddane milovať Grace. Grace, čaká úplne nový pohľad na svet. Teraz to má ťažké. Tlačia na ňu rodičia (ktorých mimochodom nemám v láske) a jej život sa mení o 180 stupňov. Isabell... no fajn, priznám sa že som si ju obľúbila. Cez to všetko, viem že pod jej aroganciu a drzosťou sa nachádza veľmi citlivá osoba.  Cole.. Jeho mám tiež rada. Neviem prečo.. Aj keď je občas odporný a necitlivý, ja ho tak 
neberiem a mám ho rada. Podľa mňa je citlivý a veľmi... prejaví sa to aj pri konci.

Páčil sa mi aj štýl písania. Vravím, nechýba tam akcia a zároveň romantika. Sú tam dobre vyjadrené émocie a charaktery postáv. Do deja sa dá ľahko vžiť, celé si to viete prehrať v hlave. Písané je to zo štyroch pohľadov - Cola, Sama, Grace a Isabell. Aj keď to prejde na iný pohľad postavy, vám to nevadí, lebo všetko z tej knihy vás zaujíma a fascinuje.

Mne sa táto kniha naozaj veľmi páčila.. čo kecám mne sa páči / ja milujem celú túto sériu ! Priznávam, že jednotka bolo možno o trocha lepšia a že toto bolo skôr také uvedenie do trojky, no nevadí. Mňa to pohltilo ! Neviem si vôbec predstaviť ako to bude pokračovať, ako to skončí a ako vyriešia situáciu v ktorej sú... Lebo najlepšia teda nieje... Ja vám túto knihu a celú túto sériu odporúčam. Nikdy neoľutujete, že ste sa do toho pustili !! 

Moje hodnotenie :

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára