sobota 15. marca 2014

Recenzia - Navždy (3) / Maggie Stiefwaterová

Navždy

O knihe :
S príchodom jari sa Grace mení na človeka, po mesiacoch odlúčenia je konečne opäť pri Samovi. Isabel s Colom objavujú čaro vzájomnej príťažlivosti, úplne iné ako pokojný vzťah ich priateľov. Nič však netrvá večne, svorke hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Tom Culpeper sa nikdy nezmieril so stratou syna. Keď sa objaví ďalšia obeť vlkov, neváha a rozhodne sa svorku zničiť za každú cenu. Helikoptéry a ostrostrelci zabrali aj inde, tak prečo nie v Mercy Falls?

Moje pocity :
Z Grace je vlkolak. S príchodom jari sa môže opäť vrátiť k Samovi. Cole stále skúma vlkolačie schopnosti a snaží sa nájsť liek. Podarí sa mu to ? Dokážu vyliečiť Grace ? A hlavne... podarí sa im zachrániť vlkov z Mercy Falls ?

Netušila som prečo; ľúbila som ho, až to bolelo. Len som mu to nevedela povedať. Podala som mu ruku a Sam ju zovrel.

Robíte si so mňa srandu ? Ste si istý, že by ešte nemala vyjsť štvorka ? Lebo ja si na istom niesom ! Alebo možno zabudli preložiť posledné strany, však ? Toto nemôže byť pravda ! Tá autorka musí byť isto šialená, keď do tejto knihy dá otvorený koniec !!

Tákže... Ja si tam idem vlasy vytrhať od nervov čo ma chytali že ako to preboha dopadne, či ich zachránia, čo bude s Grace... A ona dá otvorený koniec ... Myslela som že ma porazí ! Veď predsa toľko vecí ostalo nedoriešených, ako to mohla urobiť ? 

Dej... V tomto diely naozaj nechýbal adrenalín a napätie... Klasicky som si šklbala od nervov vlasy. A nechýba tu ani maximum prekvapení. Naozaj sa mi stalo, že som skrátka iba sedela, čítala a ústa dokorán. Ten Cole ma čoraz viac prekvapoval...

Postavy.... Grace. Neviem prečo, ale trocha som sa bála, že Grace zmení to že je z nej vlkolak, no ona ostala rovnaká. Tvrdohlavá, odvážna a milujúca Sama. Teraz to naozaj nemali ľahké a pri opise jej bolesti, mi to nebolo úplne jedno. Predstavte si že by sa vám lámali kosti... Sam. Sam patrí medzi moje najobľúbenejšie postavy a to nielen v tejto knihe, ale celkovo. Páči sa mi, že je citlivý.. a hlavne, že nieje dokonalý, tiež ma z niektorých vecí strach a je skrátka úžasný... To ako miluje Grace....
Cole. Cole je pre mňa úplne nová osoba. Beriem ho úplne inak ako predtým, odvtedy sa veľmi
zmenil. Už to nieje arogantný, slávny spevák... Je niečo viac (aj keď irónia a humor mu ostali :D )
Je tu aj citlivejší a prekvapuje ma jeho inteligencia. Páči sa mi že sa aj nevzdáva, ale ide si za svojim.
Chcel vynájsť liek pre vlkov, tak hľadal až kým neurobil pre to maximum. To sa cení ! Aj Isabell mám omnoho radšej, sice ma pri konci dosť naštvala, no ona zachovala ducha prítomnosť a napravila to...

V knihe sa, ale našla aj postava, ktorú nemám a ani nikdy nebudem mať rada... V jedno ráno, keď som si dala budíček na piatu aby som si mohla čítať pred školou túto úžasnú knihu, som sa dostala k jednej kapitole. Priznám sa že tá kapitola bola o tej osobe ktorú neznášam... O Shelby. Mne vtedy normálne prišlo zle, už si nepamätám stranu a myslím, že vám ani nebude vadiť keď vám poviem tú scénu... Bola to Samova spomienka. Raz našiel Shelby, ako zaživa pitvala vtáčika. Vybrala mu vnútornosti a ten vtáčik ešte stále žil. Nakoniec mu ceruzkou prepichla malé srdiečko.... bolo to naozaj hrozné !!

Inak, ale po tomto diely sa inak pozerám aj na Becka. Stále ho mám rovnako rada, ale prekvapilo ma koľko toho skrýval....

Túžil som po zimách s ňou, ale už som vedel, že sme odsúdení prežiť chladné mesiace oddelene. Šťastie bolo ako črep zapichnutý medzi rebrá.

Môj názor na otvorené konce....
Neznášam ich !!! Naozaj ich strašne neznášam ! Viem že tam si máme predstaviť ako to celé dopadlo, ale ja by som sa to rada dozvedela. Prečítala to s tých písmeniek a bola si na istom. Naozaj som nečakala, že v tejto knihe sa otvoreného konca dočkám a ešte k tomu takému debilnému. Však jasné, že si viem predstaviť že to skončilo happy, ale aj tak... Naštve to. Vás nie ? Máte radi otvorené konce ?

Štýl písania... V týchto knihách sa mi štýl písania páči od začiatku do konca. Naozaj ! Celé je to úžasné ! Do deja sa dá ľahko vžiť a hlavné je že vám nevadí keď sa kapitolami menia pohľady postáv, pretože každá z nich je jedinečná, iná a úžasná. Autorka sa riadne vyhrala s charaktermi týchto postáv a spravila úžasnú prácu .Tie emócie sú tak dobre napísané, že kľudne môžte mať pocit, že to prežívate vy.

Keď sa zamyslím, tak mne je normálne ľúto, že už mám všetky tri diely za sebou. Táto séria a postavy v nej mi naozaj prirástli k srdcu. Táto séria je iná, niečim je výnimočná a ja nemám inú možnosť iba vám ju odporúčať. Nebudete ľutovať !!!

Moje hodnotenie :

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára