sobota 19. novembra 2016

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Tento rok bol na filmové novinky veľmi bohatý. Či už sme sa dočkali Sirotinca slečny Peregrinovej, alebo sa ešte iba dočkáme Volania netvora - fanúšikovia Harryho Pottera si prišli na svoje pri Fantastic Beasts. Áno, áno... Práve Fantastické tvory hrajú na moju citovú strunku. Povedať o sebe, že som Fanúšikom Harryho Pottera je veľmi slabý výraz. Je to môj život. Sú to moji knižní priatelia a Rokfort, to je môj druhý domov. Preto bola pre mňa premiéra tohto filmu naozaj veľkou udalosťou. 

Celý deň som nedokázala myslieť na nič iné. V našom meste sú dve kiná. Jedno preferujem viac ako to druhé, preto ako správny fanúšik som si rezervovala miesta už asi mesiac vopred. Chcela som mať istotu, že vystihnem dobré miesta, ktoré máme radi a zvykneme tam sedávať. Asi si viete predstaviť moje pocity, keď mi pár dní pred premietaním prišiel e-mail s tým, že rezervácia je zrušená a kino nebude premietať týždeň (!!!). Rýchlo som však vzala rozum do hrsti a začala som plánovať kultúrne vyžitie v tom druhom kine :D. 
Ráno som sa prebudila natešená a uisťovala som sa s maminou, či ideme. Všetko bolo v poriadku a mohlo sa ísť. Film začínal o druhej (prišlo mi to skoro, ale koniec koncov aspoň som to videla ako prvá spomedzi priateľov). Podarilo sa nám získať dobré, priam skvelé miesta, jedlo/pitie sme mali zaobstarané a tak som sa už mohla iba nerušene vytešovať z filmu. Po prvé ma dostalo, že v kine nedali žiadnu reklamu, takže to hneď začalo. Áno :3! Dobre, že som sa nechvela... Začali sa prvé sekundy a ja som sa usmievala ako šialenec a nevedela som obsedieť od potláčanej radosti. Pod chvíľou som si vymieňala pohľady s maminou. Bola to veľká chvíľa. Viem, že som do kina mohla ísť aj s partiou priateľov, ktorí majú Harryho taktiež veľmi radi, no ísť na to s rodičmi bolo veľmi symbolické. Práve mamine vďačím za moju neochvejnú lásku k Chlapcovi, ktorý prežil. Ešte som nechodila ani do prvej triedy, a práve ona mi čítala nesmrteľné dobrodružstvá každú jednu noc. Dodnes si viem celkom presne vybaviť vety, či útržky, ktoré mi čítala. Sú to moje obľúbené spomienky z detstva :). A tak, keď sme už sedeli v kine a nanovo sa pre nás začínalo jedno veľké dobrodružstvo, boli sme nadšené.


Krása tohto filmu spočíva v tom, že každá jedna sekunda je zážitkom a každý moment je nezabudnuteľný. Efekty sú prekrásne. Hneď od začiatku vás ohromia a do deja vás to vtiahne ani neviete ako. Maximálne som si prišla na svoje nielen tým, že to malo niečo spoločné so svetom Harryho Pottera, ale i tým, že tam hral Eddie Redmayne. Eddie patrí k mojim najobľúbenejším hercom. Každá jeho rola je zahraná perfektne a mne osobne dokáže vyraziť dych. Teória všetkého hovorí sama o sebe, navyše ani geniálne Dánske dievča nezaostáva. Eddie je svojský a jeho hranie je jedinečné. Veľmi som si užívala, že ho obsadili práve sem. Jeho typický úsmev mi vedel rozšíriť ten môj úsmev ešte viac. Nové postavy sú úplne perfektné. Nezabudnuteľné sa pre mňa stali aj samotné fantastické tvory... Niektoré momenty filmu boli zábavné, milé, no väčšinu času išlo poriadne do tuhého. Moje nervy dnes mali riadny záťah.
Je to akoby úplne nový svet z ktorého som doteraz absolútne očarená. Ešte stále vstrebávam pocity a dojmy, no moje nadšenie len rastie. Chcela by som viac. V momente ako film skončil mi bolo málo. Neviem sa dočkať druhého dielu! Už teraz viem, že čakanie bude veľmi náročné... Film však odporúčam všetkými dvadsiatimi :).

6 komentárov:

  1. Po prečítaní tohto článku mám ešte väčšiu chuť pozrieť sa na film.Si skvelá,pokračuj v tom čo robíš:-)!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne :)! Prajem príjemný zážitok z filmu! Verím, že si ho zamiluješ :).

      Odstrániť
  2. Bola som na ňom včera v kine.Musím povedať že je skvelý a Eddie Redmayne je odteraz môj najobľúbenejší herec.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že sa ti to páčilo :)! Potešilo ma, že si si spomenula a napísala mi názor na film. Veľmi sa teším i z toho, že sa ti zapáčil Eddie! Taktiež patrí k mojim najobľúbenejším hercom. Páči sa mi aký je jedinečný a svojský :).

      Odstrániť
  3. Naprosto skvěle napsaný článek, je to dokonce napínavé, jak popisuješ komplikace s kinem a tak :D Já na Fantastic Beasts byla v pondělí a mám vcelku rozporuplné pocity. Sice jsem naprosto nadšená z Eddieho, magických tvorů, kostýmů, prostředí... Ale hrozně mě zklamalo, jak je děj filmu ke konci úplně komerční a typicky "americký"... :D Ale i tak to bylo super a kouknu se na to určitě znova. Skvělý článek:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne :D! Tentoraz čestne priznávam, že som nemala v pláne napínať, no teší ma, že sa mi to aj tak podarilo :D. Och Eddie je super :3... Ale v tomto filme mi prišla väčšina postáv úplne perfektná :D. A strašne som sa vyžívala tak ako aj ty, v tých kostýmoch, tvoroch a v tej dobe ♥. Hrozne sa teším na ďalší diel :).
      Ešte raz ti veľmi pekne ďakujem za milý komentár :)!

      Odstrániť