nedeľa 9. júla 2017

Prosba o pomoc? | Plány na leto ♥

Ahojte moji milí čitatelia :)!
Vítam vás pri dnešnom článku, ktorý som plánovala napísať už veľmi dlhý čas.

Je leto. Čas, kedy sú dni dlhšie. Je to čas na zažívanie zážitkov a trávenie času s priateľmi, či rodinou. Človek sa nemusí náhliť a trpieť rannými budíkmi. Vzduch vonia slobodou, v ušiach vám zvoní smiech a na duši vás hreje dobrý pocit. V lete mi príde vždy všetko iné. Keď zavriem oči a snažím sa vrátiť v spomienkách k letám, tým minulým... Farby vidím jasnejšie a aj cez všetok čas, ktorý prešiel cítim presne tie vône a presne ten pocit, ktorý zahaľuje moje spomienky. Je jedno, či spomínam na nočné sledovanie seriálu, či ležanie v posteli. Všetko má oveľa väčšie čaro, najmä keď máte čas sa nadýchnuť a premýšľať.

Vždycky si poviem, že toto leto bude to najlepšie v mojom živote. Neviem, či sa vždy zadarí :D, no na každé mám pekné spomienky. Toto leto však naozaj bude výnimočné, hneď z niekoľkých dôvodov. Tu sa dostávame aj k bodu, kedy by som vás chcela poprosiť o pomoc a... Veď sa dozviete.

"It's strange because sometimes,
I read a book,
and I think
I am
the people
in the book."
~Stephen Chbosky~

Moji priatelia veľmi dobre vedia, že mojou najväčšou záľubou sú knihy. Vedia, ako milujem knižné momenty, ktoré si často beriem príliš osobne a vnímam ich na vlastnej koži. A najlepšie na tom je, že ma v tom všetkom chápu a podporujú.  Leto chcem určite venovať neustálemu čítaniu, no veľa času chcem venovať aj priateľom. S mojimi kamarátkami sme vymyslelai dokonalý plán (teda aspoň mne tak príde :)), ktorý zahŕňa všetko. Zážitky, krásne momenty, objavovanie a knihy. Asi už chcete vedieť, čo mám na mysli, tak to nejdem zbytočne naťahovať... Rozhodli sme sa, že začneme praktizovať naše obľúbené, či už knižné alebo filmové scény. Príklad: V nejakej knižke sa nám páčilo, ako hlavní hrdinovia mali piknik o piatej ráno pri svitaní slnka... tak to skrátka urobíme. Aby bolo jasno, tento príklad je odveci, áno ? V bežnom živote ma veľmi poznačili Charlieho malé tajomstvá a to najmä pocitom "nekonečna". Vždy je mojim najväčším cieľom cítiť to. Cítiť sa nekonečne, pretože presne to je ten pocit, na ktorý si spomeniete, keď raz budete starý a neostane vám nič iné, než spomienky na mladosť.
Som šťastná, že okolo seba mám tak skvelých ľudí, ktorým sa nemusím báť navrhnúť takéto nápady. Pri ktorých viem, že so mnou pôjdu do hocičoho a zas naopak. Je dôležité mať tak blízkych ľudí a ja som naozaj vďačná, že ich mám. S nimi sú aj bežné činnosti nezabudnuteľné. 
Prepáčte, že som odbočila od témy... Asi vám približujem trošku zo svojho súkromia, no myslím, že je fajn, keď ma spoznáte ako človeka a nielen ako nejakú osobu, ktorá sem raz za čas píše.
Pomoc, ktorú od vás potrebujem spočíva v tom, že by ste mi veľmi veľmi pomohli, keby mi do mailu (keď tak, kľudne aj do komentáru) napíšete vaše obľúbené filmové/knižné scény, ktoré podľa vás stoja za prežitie. Je jedno, aké hlúpe sú. Je jedno v čom spočívajú. Proste mi napíšte čokoľvek, čo vás napadne.
Mám v pláne všetko dokumentovať, takže sem určite budú postupne pribúdať články s fotkami a dojmami. Budem vám však veľmi vďačná, ak mi takto pomôžete... ♥



Čo ďalšie mám v pláne?
Festival! Konkrétne sa toto leto chystám na Grape. Úprimne bude to môj prvý festival v živote, no neskutočne sa teším. Je to vyslovene splnený sen, pretože tam bude Tom Odell. Možno to viete a možno aj nie, no Tom je skrátka môj najobľúbenejší spevák, ktorého hudba pre mňa znamená veľmi veľa. Túžila som, aby sa objavil medzi menami. Písala som na Grape nástenku, že by bolo fajn keby prišiel, až napokon jedného dňa... Bol tam! Bol to šok. Nikdy by som nečakala, že sa to splní. Pôvodone som premýšľala, že pôjdem na jeho koncert do Varšavy, no toto mi neskutočne uľahčilo plány. Teším sa aj na Auroru, Seafret... Teším sa na každý jeden moment.  Teraz po čase si to už neuvedomujem, že niekam idem a zrejme mi to príde, až keď budem na mieste, no už teraz sa neviem dočkať.

Určite sa, ako aj minulé leto chystám do svojho rodného mesta - Bratislavy. Verím, že nie každý má toto mesto, tak v láske, ako ja. No so všetkou úprimnosťou... Ja osobne to tam zbožňujem. Všetky tie uličky, kaviarne, miesta, hrad, skrátka všetko... Takže toto je ďalší taký bod, ktorý bude úžasným okorenením leta :).

Čo plánujete vy? Pochváľte sa v komentári ♥.

Ešte pripomínam... Naozaj mi napíšťe. Čím viac nápadov, tým lepšie :)!
Písať môžte na mail: kristydrazovska@gmail.com

10 komentárov:

  1. Jupíí :)) Kristy, to je skvelý nápad!! :) Úžasný a žasnem, že ti niečo také napadlo! Škoda len, že mne nenapadne nejaká scéna, ktorou by som ti mohla obohatiť "repertoár". Určite keď si na niečo spomeniem, tak sa ozvem! :) Maj sa krásne a teším sa na články!! Dúfam, že budeš mať skvelé leto!! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti ♥!! Som veľmi rada, že ti to nepríde, ako hlúpy nápad, ale naopak... Teším sa, ak ťa niečo napadne, ale však času dosť. Celkom ma hnevá, že keď nepotrebujem, tak mám hlavu plnú nápadov a keď potrebujem, tak tiež sa mi nejaký nápad hľadá celkom ťažko. Stáva sa to aj tebe :D? Aj tebe prajem krásne leto, plné zážitkov, výborných príbehov a veeľa oddychu :)!

      Odstrániť
  2. Jeeej, nesmierne milý a skvelý nápad Kristy, ozaj klobúk dole.:) Síce mi momentálne nič také nenapadá, no sľubujem, že ak najbližšie narazím na nejakú zaujímavú scénku, ktorá sa bude dať preniesť aj do toho nášho reálneho života, jednoznačne budeš prvá, ktorej to poviem.:) Už teraz sa veľmi teším na všetky tie články a fotky, ktorými nás zasypeš a ktorými sa jednoznačne nechám inšpirovať. Netuším ako sa Vám k niečomu takému podarilo dospieť, no znie to skvelo a mňa teší už len to, že máš okolo seba tak skvelých ľudí!:) Na tomto svete je ich málo, preto si ich ozaj treba ceniť.:) Čo sa týka festivalu, prajem Ti príjemný čas strávený so skvelou hudbou!♥ Nuž a rovnako tak prajem príjemnú návštevu Bratislavy. Priznávam sa, že som tam v mojom živote bola iba raz a aj to som z nej vtedy nevidela ani len kúsok, takže by to bolo treba určite napraviť - chce to nejakú menšiu motiváciu v podobe článku od Teba.;):D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti za krásny komentár! Ani si nevieš predstaviť, ako ma tvoje slová potešili a zahriali na duši ♥... Je naozaj radosť vedieť, že niekomu sa moje články páčia, že moje nápady nie sú hlúpe a že toto celé má význam. Som šťastná, že patríš medzi mojich čitateľov, pretože vždy, keď si od teba nájdem komentár, úsmev na tvári mám zaručený :).
      Dúfam, že nápad sa podarí zrealizovať a že články sa aj naďalej budú páčiť. Som zvedavá, čo to dá, pretože samotné nápady prichádzajú predsa len ťažko. Budem však rada, ak ťa niečo napadne :).
      Bratislavu určite navštív. Nie každý to tam má rád, no myslím si, že záleží od uhlu pohľadu :).

      Odstrániť
  3. No dobre ste to vymysleli :) ak by mi čokoľvek napadlo, píšem. Snáď všetko výjde a bude to už tvoje najlepšie leto na svete :P :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a ešte raz ďakujem :). Keby niečo napadlo, tak sa teším... Som zvedavá, ako tento nápad celkovo dopadne. Aj tebe prajem krásne leto plné zážitkov :)!

      Odstrániť
  4. Wau! Nápad je to vážne skvelý, priznávam, že čosi podobné som chcela spraviť aj ja, i keď som to nechcela nikde zdieľať, len tak čisto pre seba, dobrý pocit na duši. :D Dokonca som si takéto scénky aj niekde spisovala, ale akosi som to stratila, hľadala som to viackrát, no neúspešne. Každopádne budem na Teba myslieť a ak to nájdem, určite Ti to prepošlem :) Úplne si ma teraz motivovala a odteraz si to budem musieť zase zapisovať!
    Prajem samé skvelé zážitky z Grape, uži si to tam :) Ja osobne som tiež ešte na žiadnom festivale nebola, ale aj to raz príde :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti :). Bolo by naozaj skvelé, keby ten zoznam nájdeš... veľmi by mi to pomohlo. Som rada, že aj ty si plánovala niečo podobné a niesom jediná, ktorá má takéto nezvyčajné nápady :D. Kiežby nám obom vyšli všetky plány na výbornú :). Stále neviem, čo to vlastne dá, no teším sa.
      Určite príde a keďže sú každý rok, tak času dosť. Ďakujem :)).
      Prajem ti krásne leto :)!

      Odstrániť
  5. Vidíme sa na Grape! :D Aj ja tam idem, ale nebude to môj prvý festival - nie, to bude Colours of Ostrava už o týždeň. Netuším ako to prežijem, či to prežijem ale bude super. Pevne dúfam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Yeees :D!
      Fuha, tak to si tam riadne uži, vychutnaj a... preži :D!

      Odstrániť