štvrtok 13. júla 2017

Zo života Kristy | Letné dni + vo vášni Outlanderu

Ahojte moji milí čitatelia :)!
Leto je v plnom prúde a počasie je naozaj vydarené... koniec srandy :D. Leto síce beží, no počasie skôr vyzerá na teplú jeseň, než letné horučavy. Avšak lepšie, ako prstom do oka, či inak povedané - lepšie ako škola. Zatiaľ si nejak neuvedomujem, že sú prázdniny a nerobím nič akčné(?). Skôr čas trávim s priateľmi, len tak sa potulujem a leňoším. Posledné dni boli skvelé hneď z niekoľkých dôvodov...

Priatelia s rovnakými záľubami alebo mini-maratón Outlanderu ♥♥♥
Ak ma dobre poznáte, tak by ste mali vedieť, že mimo kníh, serálov, čajov, káv a neviem čoho všetkého je mojou ďalšou obrovskou záľubou, viď. závislosťou... OUTLANDER! Je viac, ako pravdepodobné, že ste už o tomto seriály niečo počuli, ak nie zmeňte to prosím. Je to seriál zo škótskeho prostredia s nádherným prostredím, skvelou zápletkou a úžasným obsadením. Radšej sa moc nejdem rozrozprávať o tom, aké dobré to je, pretože to by sme tu boli do rána. Každopádne tento príbeh si ma získal už asi dva roky dozadu. V tom čase sa mi na to podarilo nahovoriť kamaráta, zvykla som to ospevovať, ale nič viac sa nedialo. Nuž nedávno sa mi podarilo po mojom výklade o úžasnosti tohto príbehu, nahovoriť kamarátky, aby tomu dali šancu. Výsledok? Tie na to stiahli ďalších ľudí a moja maličkosť sa z toho môže tešiť v spoločnosti :D. 
Avšak spomenúť som vám nechcela iba toto. Výborným zážitkom bolo pozvanie kamarátky na mini-maratón. Keďže už končila a do konca jej chýbali tri epizódy, prišlo nám ako dobrý nápad dať dokopy jedlo, pitie, usalašiť sa v teple domova a pozerať to spolu. Ono to nebolo dobrý nápad, totižto... bol to geniálny plán. I keď som to už videla nejeden raz pozeranie som si veľmi užívala a keď sa v kamarátkiných očiach objavili na konci slzy, cítila som absolútnu spokojnosť. Takýchto dní by som brala určite viac :).

Keďže sa nám nechcelo vôbec rozlúčiť, ostala som tam spať a tak vznikol zážitok na ktorý budem zrejme rada spomínať. Maličkosť, ktorá však človeku dokáže vyčariť na tvári úsmev.
Hneď, ako sme dopozerali seriál a začali sme si rozprávať pocity z jednotlivých udalostí, začalo pršať. Poriadne. O chvíĺu sa spustila búrka a v izbe to bolo riadne počuť, pretože kamarátka má podkrovnú izbu. Zhasli sme svetlá a začali sme si púšťať obľúbenú hudbu z Outlanderu. Netrvalo dlho a hlavy sme mali vystrčené z okna. Jemne na nás pršalo, na tvári nás studili kvapky dažďa, no v ušiach nám hrala neskutočne atmosférická hudba. Môže to znieť všelijak, no mne sa tento moment veľmi páčil.

Určite si to niekedy pozrite :).

Keď je vám zaťažko pohnúť, čo i len jediným prstom...
Vzhľadom k tomu, že posledné dni som stále niekde lietala a doma poriadne ani nebola, rozhodla som sa, že dnešný deň zasvätím oddychu. Ako som spomínala... počasie je také ideálne, že idem zamrznúť vo vlastnom dome, no nemôžem povedať, že by mi to vadilo. Konečne som si urobila jeden z tých dní, kedy sa človek môže, tak pekne domáco dogabať. Na sebe mikina, kvietkované tepláky a hrubé ponožky... to je to pravé orechové! K tomu som celý deň zababušená v posteli, s kávou a dobrou, teda pardon, výbornou knihou. Jediné, čo dodám do programu je zrejme iba to, že budem pokračovať v re-watchingu Outlanderu. Asi už chápete nadpis vo vášni Outlanderu no... O:).

A ako trávite dni vy? Čo čítate/pozeráte? Pochváľte sa mi dolu v komentároch :).

8 komentárov:

  1. Som naozaj rada, že si z tej knihy taká šťastná.

    Ja som dočítala knihu, na ktorú som čakala pol roka, takže som mala úžasný deň - už som ju prečítala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka tebe si ju môžem prečítať oveľa skôr, za čo ti patrí moja vďaka :). Outlander je pre mňa naozaj srdcovou záležitosťou...
      Haha ten pocit poznám :D. Asi najlepší čitateľský zážitok, keď ťa kniha strhne tak veľmi, že sa od nej ani nepohneš :D.

      Odstrániť
  2. Tvoj blog som našla náhodou a som za to veľmi rada, objaviť ďalšieho nadšenca Outlanderu ^^ Momentálne čítam "Vážku v jantári" a čím ďalej tým viac som prekvapená ako sa dej uberá. Ako spomínaš v článku pozerala si najprv seriál a potom si čítala knihy. Neubralo ti to na celkovom dojme z knihy ? ja mám obavy si pozrieť ten seriál, pretože nechem aby mi vyzradil nejaké informácie ktoré som sa zatiaľ v knihe nedočítala a to by mi pokazilo dojem z celkovej knihy. Ale určite by som si ho chcela pozrieť keď dokončím knižnú sériu, avšak kým nám všetky knižky preložia do slovenčiny sa ešte načakáme :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ma teší :))! Áno, áno videla som najrpv seriál. Mne osobne sa to v takomto poradí páčilo viac, pretože som sa na všetky postavy neskutočne naviazala, do očí sa mi vrylo to prostredie a skrátka celé sa to pre mňa stalo veľmi reálne. Keď som následne čítala knihu, neprekážalo mi, že viem, čo sa stane ďalej. Bola som do toho zažratá a celý čas sa mi pred očami premietal film, ktorý nebol založený iba na mojich predstavách, ale aj na základe seriálu. Musím uznať, že do seriálu dosadili výborných hercov, ktorí práve knižným hrdinom vdýchli život a dušu. Úprimne neviem si asi predstaviť, že by som si najprv prečítala knihu. Chýbala by mi to kúzlo... Tažko sa to vysvetľuje, ale skrátka tento seriál sa tvrocom podaril a vzniklo z toho niečo skvelé. Zážitok pozerať :)! Navyše pri jednotke sa celkom dosť držia knihy, iba malé detaily tam chýbajú. Pri dvojke vidím nejaké zmeny, ale je to v poriadku. Určite sa na to niekedy pozri :). Aspoň, keď dočítaš knihy, pretože funguje to tu tak, že 1.séria má dej iba čisto z 1. dielu knihy a zas 2. séria nadväzuje iba na 2. knihu. Určite sa ti napríklad v 2. sérii nestane, že sa dozvieš niečo ohľadom 3. Byť tebou, tak takto postupne si to aspoň pozriem :).
      No času kým im to potrvá sa úprimne celkom obávam :D.

      Odstrániť
  3. Ako popisuješ svoj zážitok s dažďom (ktorý znie mimochodom úžasne!), podobné som zažila nedávno, keď sme cestovali domov z dovolenky - bola noc, ja som bola vzadu v aute zababušená v deke, v ušiach slúchadlá s hudbou z pozadia nahrávok z 13reasonswhy a spoza okien som sledovala asi 2 hodiny obrovskú búrku, asi každé 3 sekundy blesk. Keď sme neskôr zastavili na odpočívadle, už som sedela na lavičke a o to bol zážitok ešte intenzívnejší. Skvelý pocit!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :3!
      Tak toto znie neskutočne dobre :o!! Muselo to mať obrovskú atmosféru a naozaj verím, že je to taký nezabudnuteľný zážitok...

      Odstrániť
  4. Outlander je super! Knihy som síce nečítala, ale viem si predstaviť, že musia byť ešte úžasnejšie ako seriál, ktorý je skvelý.
    Užívaj si prázdniny - treba aj leňošiť! Posledné týždne som síce ja mala akčnejšie, ale takmer celý jún som iba oddychovala a dobre to padlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú fakt výborné. Aj keď moje srdce si predsa len veľmi veľmi ukradol seriál.
      Ďakujem ti :)! Treba to nejak prestriedať - oddych, akcia. Škoda, že cez školu si človek moc nenavyberá :((... Ale ešte že je leto. Prajem ti krásne prázdniny :)!

      Odstrániť