piatok 2. apríla 2021

Moje 3 veľké inšpirácie | Osoby, ktoré robia svet krajším


Ahojte moji milí čitatelia :)!
Tento článok by som chcela venovať osobám, ktoré už dlhší čas sledujem. Ich tvorba ma nesmierne inšpiruje a či už majú svoj dosah veľký alebo len pridávajú svojou troškou pre radosť, verím že aj vy v nich zazriete niečo, čím pochopíte ich jedinečnosť a krásu. A niečo čím menia svet.

Jonna Jinton


Jonna Jinton je švédska umelkyňa a fotografka. Vo voľnom čase maľuje, spieva prastaré švédske folklóry alebo fotí prírodu. To hlavné prečo k nej však vzhliadam je jej štýl života.
Pred pár rokmi bola Jonna študentkou a žila v meste. Cítila sa stratená a prázdna popri neustálom hluku a ruchu spoločnosti, a tak sa rozhodla ísť žiť do malej dedinky, kde žilo približne desať obyvateľov a kde predtým žili jej rodinný predkovia. Čoskoro začala žiť so štvornohým spoločníkom Nanookom a práve touto zmenou sa jej život skutočne začal... Začala tvoriť. Maľovať. Fotiť. Jonna hovorí, že príroda v nej niečo prebudila a ja tomu skutočne verím. Neraz sa cítim až rozcítene a so smútkom na duši, keď sledujem jej videá, pretože je to všetko po čom túžim. Takto raz chcem žiť. Jej príbeh už sledujem dlho a môžem povedať, že jej tvorba mi niečo dala. Jej osobnosť je nádherná a myslím si, že už po pár videách sa do jej príbehu a pohľadu na svet zamilujete.

YouTube -> Jonna Jinton

Isabel Paige


Na Isabel som narazila minulé leto, v období kedy som sa zaľúbila do hôr a túlania sa po ich vrcholoch. Aj za ten čas sa v jej živote udialo veľa zmien a popravde sledovať jej cestu je skutočný zážitok. Isabel je mladé dievča, no i tak žije inak. Je obklopená samotou, prírodou a dokáže sa tešiť z každej jednej maličkosti. Minulý rok odštartovala stavbu malého domčeku v lese, a odvtedy sa doň už aj presťahovala. Žije na absolútnej samotke, vzdialenej na míle od všetkého. V zime sa prediera snehom, v lete sa stráca v lese, ale jej život je ako sledovanie rozprávky. Tak ako Jonna, aj Isabel je akoby víla z rozprávky. Obe dokážu vidieť hlbšiu krásu prírody, ktorá nám mnohým uníka. Jej videá sú prekrásne a vždy sa pri nich upokojím zvláštnym spôsobom. Navyše Isabel taktiež prekrásne spieva a mnohé jej covery nebudete vedieť prestať počúvať.

YouTube -> Isabel Paige

Tvotitznicoho


Tvoritznicoho je trošku iný súdok. Stojí za ním Klára, ktorej heslom je, "už možno nie šťastie, ale pokoj." Klára netočí videá na YouTube, ani nie je profesionálnou fotografkou, či maliarkou. Zrejme, ani speváčkou... Ona je len človekom. Bežným, žijúcim a tvorivým. Nikdy som ju nespoznala osobne, ale z jej forografií necítiť nič iné, než lásku a pokoj. Klára rada leží v tráve. Trhá kvietky. Bicykluje sa alebo číta knihy. Často sa zatúla na posedy alebo sa túla po kopcoch. Jej Instagram je však krásnym albumom týchto dobrodružstiev a lásky k prírode. Neviem čím presne to je, ale z Kláry čerpám nesmierne veľa inšpirácie. Jej príspevky mi vždy zostanú v pamäti a mnohé si pamätám dlhší čas. O jej snoch žiť v prírode a piť čaj. O jej obľúbených básniach. O jej láske k starým a kvalitným filmom. Je to možno aj tým, že keď sledujem jej tvorbu, mám pocit, že skutočne žije. Že je tou osobou, ktorá len nesníva o kráse sveta, ale ju aj zaznamenáva a skutočne prežíva.

Instagram -> tvoritznicoho

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára