streda 5. februára 2014

Knižné naj - Január 2014

A máme tu Knižné naj - to najlepšie (a bohužiaľ aj najhoršie) za mesiac január.

Počet prečítaných kníh : 9

ODDYCHOVKA mesiaca :
Narnia - čarodejníkov synovec (1) / C.S.Lewis
Ľahké, nenáročné a navyše pobavilo. Bolo to krátke, čiže som to mala rýchlo za sebou a kto nemá rád rýchlo prečítanú knihu ? Naozaj príjemná oddychovka...

PREKVAPENIE mesiaca :
Triaška (1)  / Maggie Stiefvaterová
Tešila som sa na túto knihu, ale zasa až tak sa mi do nej nechcelo. Naozaj je pre mňa skutočným prekvapením... pretože je úžasná ! A tie postavy sú tiež super. Spomínala som aj v recenzii, že on je taký citlivý a to sa mi páči.
Dievča z minulosti / Zuzka Šulajová
Aj táto kniha je pre mňa prekvapením. Spočiatku ma ten začiatok moc nebavil, ale potom sa to spustilo a ja som iba zízala, že čo sa deje.

OBÁLKA mesiaca :
Zavrhnutý (1) / Becca Fitzpatricková
Čiernu mám veľmi rada a tu sa mi páčilo aj to.. že tá obálka vystihovala dej a celkovo tú knihu. Z postavy čo bola na obálke sa dalo jasne vyčítať, že je to temné a proste páči sa mi.

SKLAMANIE mesiaca :
Som veľmi rada, že tento mesiac ma nič nesklamalo :).

HRDINKA mesiaca :
Meggie z atramentového sveta
Za ten čas čo som čítala tie hrubánske knihy, ktoré ma pohltili, som si Meggie veľmi obľúbila. Je citlivá, rozumná a proste.. je super.

HRDINA mesiaca :
Sam z Triašky
Páčila sa mi jeho citlivosť - napr. ako jemne a nežne sa správal ku Grace. Jeho charakter mi sadol a je to moje zlatíčko !
Mo z atramentového sveta
Získal si ma jeho láskou ku knihám a kľudnou povahou.. zároveň odvážnosťou... Získal si ma.

KNIHA mesiaca :
Tu je to naozaj veľký boj medzi Triaškou a Zavrhnutým.. naozaj sa neviem rozhodnúť, pretože obidve ma dostali, ale tak najviac tu spomínam Triašku, takže dám miesto aj Zavrhnutým.. navyše keď sa zamyslím, viacej ma pohltili Zavrhnutý - dala som to za jeden deň (ani som nevyliezla z izby)
Zavrhnutý / Becca Fitzpatricková
Skvelá kniha :).

Prečítané knihy :


2 komentáre:

  1. Tak isto som čítala triašku asi v decembri (myslím) a veľmi sa mi páčila. Váhanie som tiež dočítala a chystám sa na Navždy čo som si požičala nedávno z knižnice. :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už iba musím dočítať Pád a Jazdci časom - prvá misia.. potom ešte musím vyzdravieť a nakoniec budem trieliť do knižnice (chcem Váhanie a určite tam objavím aj niečo nové) :)

      Odstrániť