sobota 9. augusta 2014

Percy Jackson more oblúd (2) / Rick Riordan

More oblúd

O knihe :
Percy Jackson si už zvykol na to, že nie je obyčajný chalan z New Yorku – ako syn boha mora Poseidóna patrí do dvoch svetov, ľudského aj mytologického, kde sa to hemží zákernými a krvilačnými obludami. A mnohé z príšer, ktoré donedávna poznal len zo starých gréckych bájí, ho teraz chcú pripraviť o život...Po nečekane pokojnom školskom roku sa v posledný deň pred prázdninami na Percyho zosype celá lavína problémov – hodina telocviku sa zmení na vybíjanú s ľudožrútskymi obrami, kamarát Grover sa dostane do problémov a Táboru polokrvných hrozí zničenie. A tak sa Percy a jeho priatelia vydávajú na ďalšiu nebezpečnú výpravu...

Moje pocity :
Percy prežije prekvapivo pokojný rok so svojou mamou. Keď sa má vrátiť do táboru zistí, že táboru hrozí zničenie a Táliin strom umiera. Aby tábor zachránil, musí sa vybrať na ďalšiu nebezpečnú výpravu, lenže tentoraz len s Annabeth. Ich satyrský priateľ Grover hľadá Pana a dostane sa do vážnych problémov. Nielenže budú nútených zachrániť tábor, ale aj Grovera, ktorý je v ohrození života..

Druhý diel série Percyho Jacksna mám úspešne za sebou. Som hlúpa, že som to doteraz nečítala.. Nikdy som si nemyslela, že ma Percy tak pohltí. Výhody týchto knižiek sú v štýle písania.. Ďalej sa veľmi dobre a ľahko čítajú (ani neviete ako a už ste na poslednej stránke), dej nieje predvídavý, príbehu nechýba akcia a napätie, v knihe je kóóópa humoru. Rick píše naozaj veľmi vtipným štýlom. Pri čítaní sa neraz z chuti zasmejete.

Snažil som sa ich presvedčiť, že sa všetko na dobré obráti, ale sám som tomu neveril.

V tomto diely sa musí Percy vybrať na ďalšiu výpravu v ktorej ho čaká nebezpečenstvo.. Ťažkou skúškou pre všetkých bude preplávať sa po Mory oblúd. More oblúd je miesto kde je plno nebezpečných nástrah. Sú tam dve príšery, ktoré majú skvele rozdelenú prácu. Jedna príšera pohlcuje more a druhá požiera námorníkov (je nemožné prežiť to). Samozrejme sú tam aj sirény, ktoré nefungujú len na mužské pohlavie, ale na všetky ľudské bytosti (takisto veľmi nebezpečné). V mori je ukrytých veľa oblúd, ktoré tiež nezaháľajú a zavraždili by vás v okamihu sekundy. Práve tu má Percy často šťastie, že je synom Poseidona.


Percyho mám fakt rada. V normálnom svete je, povedala by som dosť nešikovný, no v jeho svete polobohov je to hrdina. Nechýba mu odvaha a zmysel pre humor. Je skvelým priateľom, ktorý by vás ochránil aj za cenu svojho života. Percy bol v tomto diely spočiatku zmetený z tak pokojného roku a celkovo z vecí čo plánujú záporné postavy. Potom sa cítil ukrivdene a nakoniec bol šťastný. Poviem vám dostal sa do fakt veľkých problémov, pretože tá výprava hneď zo začiatku nevypálila dobre..

Annabeth je stále taká istá. Je inteligentná a jej snom je stať sa architektkou (to je často jej slabosťou). Pri mnohých akciách sa jej vlastné sny stali takmer osudnými.. Pri čítaní som si veľa všímala a mám pocit, že medzi ňou a Percym sa začína niečo vyvíjať. Možno sú to len moje dohady, ale mám také zvláštne tušenie..

"Kronos mal pravdu, Percy. Si nespoľahlivá zbraň, treba ťa vymeniť."

Tyson je nová postava príbehu. Okamžite som si ho zamilovala (inak sa nedalo !). O celý svoj život sa stará sám. Jeho domovom je ulica, spáva v kartóne od chladničky a to, že sa dostal na školu bolo v podstate šťastie.. Nieje moc inteligentný, no je to priateľ, ktorý by sa pre vás obetoval a má dobré srdce. Často som sa na ňom pousmiala som fakt rada, že sa dostal do príbehu.

Tento diel nemal jedinú chybu ! Hrozne sa mi páčil a skončil zaujímavo...Vlastne zaujímavo je slabé slovo ! Skončilo to riadne napínavo a ja som neskutočne zvedavá ako to bude pokračovať ! Ďalší diel  si nenechám ujsť za nič na svete. Nechýbalo mi tu absolútne nič. Skvele vyvážený humor, akcia.. Rickov štýl mi fakt sadol. Som rada, že už aj ja som sa dostala k Percymu.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Knihu si môžte kúpiť, napr.TU.
Plus by som vám ešte rada poďakovala za rýchlosť odoslania knihy. Ledva ubehli tri dni a ja už som ju mala doma. Ďakujem :) !
Moje hodnotenie :

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára