piatok 1. augusta 2014

Percy Jackson zlodej blesku (1) / Rick Riordan

Percy Jackson zlodej blesku

O knihe :
Bohovia z Olympu sa búria! Majstrovský blesk – silná zbraň najvyššieho boha Dia – bol ukradnutý a môže to mať osudné následky pre ľudstvo. Čo s tým má spoločné dvanásťročný chlapec Percy Jackson, v ktorého okolí odrazu začínajú ožívať krvilačné bytosti zo starých gréckych bájí a povestí, hrozí mu vyhodenie zo školy a kopa ďalších problémov? Podarí sa mu spolu s jeho priateľmi nájsť ukradnutý blesk? Zistí skutočnú pravdu o svojom otcovi? Toto a veľa iných vecí sa dozviete v prvom diele svetovo úspešnej fantasy série. Nedajte si ju ujsť!

Moje pocity :
Percy je úplne normálny chlapec, ktorý chodí do internátnej školy. Má dvanásť rokov, nemá priateľov a prestriedal viac škôl než celá jeho trieda dokopy. V jeho živote sa stávajú samé čudné veci, ktoré časom prestáva vnímať. Po čase sa čudné javy v Percyho živote vyhrocujú a nevšímavosť musí ísť bokom. Zistí, že nič nieje také ako vyzerá. Konečne si nájde priateľov a vyrazí na cestu, ktorá je životne dôležitá. Všetko úzko súvisí s Gréckou históriou. A zapamätajte si ! Mená majú svoju moc...

"...Privodil som ti osud hrdinu a ten nebýva šťastný.
Vždy je len tragický."

Ja som sa tejto sérii naozaj dlho bránila. Vôbec ma séria Percyho Jacksna nelákala a áno viem, viem bola som fakt sprostá. Teraz si iba nadávam prečo som to nečítala skôr. Tie tony pozitívnych recenzii boli opodstatnené. Je to naozaj dokonalé dielo ! Rick píše veľmi jednoduchým štýlom a hlavne pútavo. Je dobre že sa vzdal svojej učiteľskej kariéry, pretože písanie je preňho stvorené a on vie čo robí..


Kniha sa čítala veľmi ľahko a dej ubiehal rýchlo. Ani som sa nenazdala a už som mala prvú stovku za sebou. Chcela som byť čo najskôr na konci, no zároveň mi bolo ľúto, že za chvíľu všetko skončí. Dej nebol absolútne predvídavý. Tešila som sa ako malé decko, keď som nevedela prísť nato čo sa deje a ešte viac som sa tešila, keď mi príbeh to tajomstvo odhalil a ja som vedela na čom som. Celý príbeh je písaný veľmi vtipnou formou čo dej ešte viac odľahčuje. 

Percy je dvanásť ročný chlapec. Počas čítania som mu naozaj uverila, že ma dvanásť. Mal úplne prirodzené správanie pre ten vek, takže autor to vystihol svelo. Bol odvážny, no zároveň bol zmetený a v jeho živote ho čakali veľmi ťažké rozhodnutia. Percyho som si fakt obľúbila, je to taký vtipný človek a nedá sa zasmiať na jeho poznámkach, ktoré sú často ironické. Charakterovo je fakt dokonalý a uznávam že Rickovi sa fakt podaril. Mala som a aj mám rada Percyho mamu. Je to taká milá a láskavá osoba, ktorá mysli len na dobro dieťaťa.

Chlapec - Poloboh - Hrdina

Annabeth som si obľúbila. Bola milá, no vedela byť aj protivná a povedala by som hrdá. Na konci dala na radu Percyho a som zvedavá ako dopadnú jej letné prázdniny. Podľa mňa má v sebe aj veľký talent, pretože je aj dosť inteligentná. Jej snom je stať sa architektkou a ja jej to len prajem. V knihe je naozaj málo postáv, ktoré by som si nezamilovala..

Vôbec neľutujem chvíle strávené pri tejto knihe. Celé mi to ubehlo neskutočne rýchlo... Po dvoch dňoch som to malá celé prečítané. Ľutujem, že som sa ku knihe dostala až teraz... Ešte si neviem vytvoriť predstavu o čom budú ďalšie diely, no som dosť zvedavá. Štýl Ricka sa mi tak zapáčil, že po novom by som od neho prečítala asi hocičo. Teším sa na ďalšie diely !

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Knihu si môžte kúpiť, napríklad TU.

Moje hodnotenie :

4 komentáre:

  1. Všude čtu skvělé recenze, měla bych si knížku konečně pořídit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To by si mala :) ! Ja som tiež dlho váhala a teraz si nadávam, že som to nečítala skôr.. :D

      Odstrániť
  2. Mala by som si ju prečítať :) Inak, nominovala som ťa na tag liebster award, ide vlastne o to, že napíšeš na tvojej stránke o sebe pár faktov, odpovieš na mojich 11 otázok a tak. Prepáč ak ťa tým otravujem, len som ti to chcela navrhnúť :). Ak sa predsa len rozhodneš urobiť tento tag, pozri na moju stránku a tam sú pokyny :)

    justforher.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne si prečítaj :). A k tomu TAGu... rada sa zapojím :) !

      Odstrániť