nedeľa 24. augusta 2014

Nový začiatok (2) / Thomas Brezina

Nový začiatok

O knihe :
Katie Collinsová opúšťa svoj domov a svojich milovaných blízkych. Tajná organizácia ju mám priniesť k jej rodičom a udržať ju v bezpečí. Doktor Silver, ktorý zahral vlastnú smrť sa stále snaží Katie dostať.. dokáže spoločnosť Katie uchrániť pred nebezpečím ? Môže naozaj Katie dôverovať všetkým okolo seba bez najmenšieho podozrenia ? Katie dostane dočasné bývanie u milej starej pani, kde býva aj chlapec Karim. Ten je od začiatku voči Katie zaujatý, no jedno ich spája..

Moje pocity :
Som rada, že som sa rozhodla dať si re-reading skvelej série od Thomasa Brezina. Knihy zo série : Mačacie dievča, Nový začiatok, Dotyk anjela, Princezná Pia : sú písané veľmi príjemným štýlom písma, ktorý sadne každému čitateľovi/ke. Thomas Brezina má skvelé originálne nápady ! Aj keď sú knihy pomerne dosť oddychové, tak je tam aj akcia, ktorá vás zaujme a vy sa len budete pozerať čo sa deje. Ja celkovo veľmi rada čítam knihy od Brezinu, pretože ma nikdy nesklamú a zamilujem si ich. Nový začiatok možno nieje kniha, ktorá vám vyrazí dych, no určite na ňu nezabudnete.

Viem, že minulý rok ma bavila o tróóóšičku viac, ale to neznamená, že tentoraz ma nebavila. Zo začiatku som mala problém vžiť sa do príbehu a hlavne sa sústrediť. To, že som sa nevedela sústrediť nebola chyba knihy, ale mňa, preto knihu z ničoho neobviňujem ani nič podobné. Tento diel je naozaj skvelý a hlavne originálny (čo je v dnešnej dobe vzácne). Tajná organizácia, mačacie gény, nesmrteľné priateľstvo, láska a záhady, záhady a záhady...


Tu sa naozaj nedalo nikomu veriť. Z jednej strany sa valil posadnutý doktor Silver a z druhej strany X (x - nemôžem prezrádzať dej). Ten ma sleduje, alebo ten.. je dobrý, alebo zlý, moja strana, alebo tá druhá ? No na jedného človeka je toho až príliš. Páčilo sa mi ako postupne vygradoval dej do takej akcie až sa mi od toho nedalo odtrhnúť (to sa cení !). U mňa je veľkým plusom, že dej nebol predvídavý, pretože to čo sa tam dialo.. Ťažko pochopíte ak ste nečítali.

Katie, respektívne Leonie - nové meno - bola stále odvážna, tak ako aj v predošlých dieloch. Aj keď sa občas ľutovala a plakala a pod.. tak som ju nevnímala ako ufňukanú hrdinku čo sa stále len ľutuje, pretože jej smútok bol opodstatnený. To čo zažila za ten čas čo ju odlúčili od Gran a Roya bolo neskutočné ! V tomto diely je aj kopa nových postáv a mnohé to Katie neuľahčili..

Na neznámu budúcnosť, ktorá ležala pred ňou, bola mačka prislabá. Katie bude potrebovať viac odvahy a sily.

Karim.. No Karim je veľmi zvláštna postava, naozaj ! Spočiatku robil Katie zo života peklo a potom to chytilo úplne iné obrátky a tam nastáva šok pre čitateľa.. Celkovo je táto kniha plná šokov, doslova šok za šokom :D. Spočiatku mi možno aj liezol na nervy, no pridávalo to na mojom záujme čo má za problém. Potom som si ho samozrejme obľúbila a bolo by zaujímavé vedieť ako to bude pokračovať za hranicami tohto dielu.

Ja knihu môžem hodnotiť len veľmi pozitívne a určite ak sa rozhodnete si ju prečítať, tak neoľutujete ! Je to príjemná oddychovka, ktorá sa miestami mení na riadny trhák a celá je plná prekvapení. Napr. ten koniec by som nečakala ani v najbláznivejších snoch, no stalo sa ! Dúfam, že som vás troška navnadila, prípadne ak ste čítali, tak som vás donútila zaspomínať si :).

Moje hodnotenie :

8 komentárov:

  1. Tedy, netušila jsem, že Brezina píše i takovéto knihy :) Hodně jsem ho četla, když jsem byla mladší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som ich objavila úplnou náhodou v knižnici a doteraz sa teším tej náhode :).

      Odstrániť
  2. Když jsem byla mladší, četla jsem jeho knížky moc ráda. Byly to příběhy, vesměs pořád o tom samém, jak jedna dívka zachraňovala zvířata :D bylo to úplně super, jak na to teď vzpomínám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, áno viem :D ! Síce som ich nečítala, ale viem, ktoré myslíš :D.

      Odstrániť
  3. Brezina je autor môjho detstva, doteraz nemám silu dať jeho knihy z mojej knihovničky preč - hoci by sa to zišlo, pretože do nej už nenapchám ani jedinú knihu. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Čítala som dáávno, pamätám si len, že jednotka sa mi páčila viac.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najprv sa mi rovnako, no s odstupom času sa mi tiež jednotka o trochu viac :D.

      Odstrániť