nedeľa 4. mája 2014

Knižné naj - Apríl 2014

A máme tu Knižné naj - to najlepšie (a bohužiaľ aj najhoršie) za mesiac február.

Počet prečítaných kníh : 4

Prečítané knihy : 
Ukradnuté sny (1) / Bettina Belitz
Hry o život (1) / Suzanne Collinsová
Skúška ohňom (2) / Suzanne Collinsová
Drozdajka (1) / Suzanne Collinsová

Najhrubšia kniha :
Ukradnuté sny (1) / Bettina Belitz

Najtenšia kniha :
Hry o život (1) / Suzanne Collinsová

Počet prečítaných strán :
1 316 strán

ODDYCHOVKA mesiaca :
Ľudia preboha ! Však sa pozrite čo som čítala, tam nieje žiadna oddychovka, to sú samé trháky ! Ale tak keď to mám porovnať, tak jediné čo mi ostáva sú Ukradnuté sny od Bettiny Belitz. Veď uznajte sami, ani jeden diel z Hier o život by sa nedal zaradiť do oddychovky.. V žiadnom prípade ! :D

PREKVAPENIE mesiaca :
Určite sú to Ukradnuté sny od Bettiny Betz. Spočiatku ma tá kniha nebavila. Premýšľala som že ju odložím a nechám si ju na neskôr, no nakoniec som sa presvedčila že jej dám šancu. Bolo to ťažké, pretože hlavná hrdinka mi extrémne liezla na nervy. No po pár stranách cez ktorých som sa doslova prehryzla ma to neskutočne chytilo. Bolo to napínavé, a Ellie som nakoniec pochopila, nebola taká ako som si myslela a dokonca som sa s ňou dokázala stotožniť. Určite táto kniha stojí za prečítanie :) !

OBÁLKA mesiaca :
Hry o život !! Doma mám to vydanie kde sú všetky tri diely a je to neskutočne krásne ! Páči sa mi že to nevyzerá tak klasicky, a tie čierne stránky sú proste dokonalé ! Celá ta obálka vyzerá úžasne a je taká iná / netradičná. Proste krásna !! A presne vystihuje duch celej tej knihy.. :)

SKLAMANIE mesiaca :
Už tretí mesiac nič :)

HRDINKA mesiaca :
Katniss Everdeenová - Hry o život
Katniss je hrdinka, ktorá ma zruinovala pre všetkých ostatných ! Je odvážna, a veľmi silná. Život sa s ňou nehral, no ona všetko zvládla. Mnohý tvrdia že je dosť chladná, ale ona len potláča svoje city aby uchránila životy iných.. Je to skvelá hlavná hrdinka !!

HRDINA mesiaca :
Keby som nečítala Drozdajku, tak sem zaradím Gala, no po prečítaní posledného dielu sa stále nemôžem zbaviť toho že ho obviňujem z toho čo sa stalo.. Preto to vyhráva Peeta Melark. On je jemný a tiež si toho veľa zažil. Snaží sa vždy vidieť vo všetkom len dobré, je obetavý, ohromne prešibaný, a jeho slabosťou je Katniss..

KNIHA mesiaca :
Mám chuť sem zaradiť Hry o život, vydanie kde sú všetky diely, aby som nemusela robiť toto ťažké rozhodnutie :D No hodnotila som to oddelene, čiže mám smolu.. Každý diel bol niečím výnimočný.. ale tak, do knihy mesiaca zaradím... Skúšku ohňom. Bolo tam veľa napätia, zvratov, prekvapení. Proste skvelé ! Inak celú tu hrubánsku knihu, som tuším prečítala za týždeň. Jeden diel - dva dni. Mala som prázdniny a tieto knihy ma tak pohltili, že som ani nevychádzala z izby :D. 

1 komentár: