sobota 24. mája 2014

On my wishlist #21

Meme z dielne od Book Chick CityCieľom je uverejniť knihy, ktoré by sme si chceli kúpiť a mať ich vo svojej knižnici. Môžu to byť staršie knihy, novinky alebo tie, ktoré ešte len vyjdú.

Túto knihu som našla čírou náhodu. Podľa mňa vyzerá úžasne ! Tá obálka, ten príbeh.. Veľmi by som si ju chcela prečítať, cítiť z nej niečo iné.. Nemám vo zvyku pridávať na On my wishlist aj anotáciu, no nemôžem si pomôcť..

Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne – jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám. Tedy, skoro sám. V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. A překvapivě si chce... povídat! Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se na první pohled zdají. A že naším největším nepřítelem je náš vlastní strach. Netvor chlapce ponouká, aby povyprávěl čtvrtý, poslední, příběh sám. Vlastně po něm chce tu vůbec nejtěžší věc – podívat se děsivé pravdě do očí. Dokáže to Conor?

Kniha je v češtine.. Ešte som nečítala žiadnu knihu v češtine, no tu by som to kľudne skúsila :).

Aký máte na knihu názor vy :) ?

5 komentárov: