štvrtok 17. apríla 2014

Skúška ohňom (2) / Suzanne Collinsová

Skúška ohňom

O knihe :
Katniss a jej priateľ z Dvanásteho obvodu Peeta Mellark napriek nepriazni osudu prežili Hry o život a zvíťazili. Katniss sa vracia k rodine a k svojmu dávnemu priateľovi Galovi, doma však nič nie je také, ako si predstavovala. Gale si udržuje chladný odstup a Peeta sa k nej obrátil chrbtom. Medzi ľuďmi sa navyše šepká o vzbure proti Sídlu, ktorú mohli podnietiť práve oni dvaja s Peetom. Katniss na svoje zdesenie zisťuje, že nevedomky priliala olej do ohňa nespokojnosti, a teraz má strach, že ju nedokáže potlačiť. Najväčšmi ju trápi, že vôbec nemá istotu, či by to mala urobiť. Čím bližšie je Katnissina a Peetova návšteva obvodov, ktorú majú absolvovať v rámci turné víťazov, tým viac je v stávke. Ak sa im nepodarí presvedčiť obyvateľov Panemu, že sú do seba bláznivo zamilovaní, následky budú hrozivé.

Moje pocity :
Ách jaj..! Viem, že hocičo čo poviem nebude stačiť na vyjadrenie toho, aká je táto kniha úžasná. Slovami sa to nedá vyjadriť ! Všetko na tejto knihe milujem ! Keďže sú tie prázdniny, rozhodla som sa, že ich venujem knihám. Celý deň som dnes strávila v posteli pri tejto knihe. Prečítala som vyše dvesto strán a idem sa hneď po dopísaní tejto recenzie pustiť do Drozdajky. Som neskutočne zvedavá ako to dopadne a čo všetko sa udeje.. Všetko na týchto knihách milujem !! Sú úžasné !!

Postavy..
Katniss.. Myslím, že vám ani nemusím hovoriť ako mi prirástla k srdcu. Aj keď je chladná k iným ľudom, mne to nevadí. Ona je taká odvážna a dokáže odsunúť svoje pocity aby uchránila iných. Navyše je iná čo mi dosť sympatizuje, pretože ani ja nikdy nezapadám a mám najlepšieho priateľa, nie priateľku. Peeta.. On je presným opakom Katniss. Je milý a v každom sa snaží vidieť to dobré. Prim.. Prim riadne vyrástla už nieje taká detská a nevinná. Je presne ako jej mama, dokáže vyliečiť aj nevyliečiteľné. Gale.. Ja ho milujem ešte viac než predtým !! On je boží.. Inak len tak na okraj by som chcela podotknúť, že podľa mňa vybrali aj skvelých hercov, ktorý sa tam presne hodia. Cinna... Jeho mám neskutočne rada, len dúfam že budem mať možnosť ho mať rada aj v budúcom diele.. Finick.. Chcela by som spomenúť aj jeho, lebo podľa mňa je skvelý. Haymich.. Tak to je môj obľúbenec, neviem prečo, ale ja ho mám fakt rada :D. Johanna. Ja som ju musela spomenúť. Ona je neskutočná !! Aj vo filme to ako vždy vravela svoj názor.. Ja ju zbožňujem !!

Dej..
Milujem knihy, ktoré sa ma dotknú !! Milujem keď ma dostanú !! Každá kniha, ktorá ma prinúti o nej premýšľať a pohltí ma, keď iba otváram ústa nad tým čo sa tam deje a pri niektorých situáciach mám chuť si vyšklbať vlasy.. tak takúto knihu uznávam !! Celá táto séria mi príde nie skvelá, ale legendárna. Ja musím začať čítať Drozdajku inak sa zbláznim ! Nikdy neoľutujem čas strávený pri tejto knihe (verte mi, niekedy mám pocit že prídem o chrbticu). 

Štýl písania..
Je jednoduchý, no zároveň vás pohltí. Suzanne to dokázala tak napísať až máte pocit, že bojujete o vlastný život. Už som spomínala, že ma kniha pohltila, no myslela som to doslova ! Niekedy som sa naozaj videla v pralese ako bojujem o svoj vlastný život. Milujem keď čítam a pred očami sa mi premieta taký film (ja to tak volám), proste všetko si dokážem predstaviť. Ak ste túto knihe, čo knihu.. Túto sériu nečítali.. Neváhajte a prečítajte si ju ! Najlepšie hneď !! Milujem to !! :3

Moje hodnotenie :

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára