utorok 3. júna 2014

Bloger TAG

Najnovšie sa objavil blogersky TAG, ktorý funguje v podstate ako reťazovka. Mňa nominovala Nikee z blogu Reading books makes you better. Tento TAG má aj určité pravidlá. Sú veľmi jednoduché :



1. Povedať o sebe 10 vecí. 
2. Odpovedať na 10 otázok blogera, ktorý ťa nominoval.
3. Nominovať 5 blogerov, ktorý majú menej ako 200 čitateľov za deň.
4. Vymyslieť 10 otázok pre tých, ktorých chceš nominovať 
5. Informovať blogerov, že si ich nominovala.
10 faktov o mne
1. Mám 13, no ľudia si vždycky myslia že som staršia. Väčšinou ma to dosť deprimuje, pretože si nechcem predstaviť koľko mi budú ľudia tipovať keď budem mať, napr. dvadsať :D.
2. Samozrejme že milujem čítanie a knihy.
3 Som mierne lenivá.. "mierne" :D
4. Blogovať som začala čírou náhodou. Raz som objavila blog s názvom Knihománia ktorý vedie Luce a vtedy som si uvedomila že chcem robiť to isté.
5. Som troška zvláštna.. Neviem to popísať, no vždycky som niečim iná od ostatných.
6. Neznášam fyziku a to z celého srdca ! Absolútne na to nemám bunky ! Takisto moc nemusím geografiu, no aj tak najhoršia je fyzika..
7. Mám veľké obavy že nesplním knižnú výzvu na rok 2014, preto som sa musela vzchopiť a začať na sebe tvrdo pracovať :).
8. Milujem sladké ! Som závislá na karamele. A úplne najviac som závislá na takých keksíkoch s karamelom, ktoré sa volajú Tofík :3 a zoženiete ich len v Lídli :D.
9. Viac si rozumiem s chalanmi než s babami. Mám len jedinú kamarátku a ostatok sú všetci chalani. Mne to aj vyhovuje.. sú to taký moji veľký bračekovia :D
10. Nesledujem telku. Už ma vôbec nebaví čo v nej dávajú, a asi najhoršie sú tie reklamy. Radšej si čítam :3. Ak chcem všetko postíhať, tak proste musím obetovať telku :D.

Odpovede
1. Aký je najcennejší kúsok v tvojej knižnici ?
Určite séria Harryho Pottera ! Harry je moje detstvo. Sprevádza ma od malička a ja si neviem predstaviť svoj život bez neho. Ďalej je pre mňa cenným kúskom Anna zo zeleného domu. Viažu sa mi k nej veľmi pekné spomienky :)

2. Počúvaš pri čítaní hudbu ?
Nie. A mierne ma to mrzí, pretože to môže byť fajn. Ja, ale potrebuje pri čítaní úplné ticho. Najlepšie je keď som vo svojej izbe, zababuším sa do deky, zatiahnem žalúzie na lepšiu atmosféru a zahĺbim sa do knihy :). Proste potrebujem ticho, neznášam keď ma pri čítaní otravujú nejaké zvuky.

3. Ako dlho ti trvá písanie recenzie ?
Väčšinou okolo hodinky. Kým nájdem potrebné obrázky, premyslím si čo napíšem.. tak mi chvíľu potrvá. Asi najkratší čas je pol hodina, no skoro vždy mi to trvá tú hodinku :).

4. Čítaš knihy v cudzom jazyku ? (Ak áno v akom ?)
Nie. Moja angličtina nieje až tak dobrá na čítanie kníh a mňa by nebavilo stále vyhľadávať slovíčka v slovníku, takže nie. Knihy nečítam v žiadnom inom jazyku. Mnohý ľudia čítajú v češtine, no ja sa toho trocha bojím.. ale chystám sa s tým začať :)

5. Aká je najhoršia kniha akú si kedy čítala ?
Asi Mayské proroctvo - zápas o osud ľudstva. Strašne som sa na knihu tešila, no ja som sa nedokázala dostať ani za dvadsiatu stranu. Bolo to príšerné, a neviem či jej dám ešte niekedy šancu.. Ono je to škoda, pretože anotácia je skvelá, no to spracovanie také skvelé nieje..

6. Romantická alebo akčná kniha ?
Záleží ako to berieme.. čo tak to spojiť dokopy :D ? Ale tak keď si predstavím nejaký skutočný akčný trhák, a romantickú knihu.. Tak by som asi zvolila druhú možnosť. Naozaj neviem.. ale myslím že romantickú. Je to ťažké určiť, pretože ja najčastejšie čítam fantasy :3

7. Kurací alebo bravčový rezeň ? (:D)
Nooo.. Ja nejem mäso :D. Ako nie som vegetarián, len jem mäso menej. Nieje to kvôli žiadnym ochranám zvierat, no ja sa nedokážem preniesť cez žilky v tom mäse.

8. Aké je tvoja vysnívaná práca do budúcnosti ?
Mojim snom je pracovať v nejakom vydavateľstve, prípadne v kníhkupectve :)

9. Si introvert alebo extrovert ?
Ja som tak pol na pol :D. Introvert som len sčasti. Vlastne ja mám niekedy problém vnímať realitu, viem sa totižto hlboko zamyslieť a preto mám ten problém s vnímaním, no niesom samotár. Spoločnosť mám rada, preto vravím pol na pol :D

10. Ak by si si mala vybrať tak - Noc alebo Deň ?
Toto je veľmi ťažká otázka :) ! Asi oboje :D. Naozaj na toto neviem odpovedať.. pretože dni mám rovnako rada ako noci.. Hlavne v lete mám taký režim že som hore, tak do piatej rána, dlho spím a zároveň si užívam dni :D Fakt neviem :D !

5 nominovaných blogerov

Otázky pre nominovaných
1.Aká je tvoja najobľúbenejšia kniha ?
2.Čo ťa viedlo k tomu aby si si vytvoril blog a začal písať :) ?
3.Máš pocit že Slovenský spisovatelia sú horší než zahraničný ?
4.Je nejaká hlavná postava knihy, ktorú by si najradšej videl/a skákať v pekle po legu :D ?
5. Fantasy, alebo romantické knihy ?
6. Koľko prečítaš v priemere kníh za mesiac ?
7. Máš nejaké zlozvyky pri čítaní ?
8. Chcel/a by si mať v budúcnosti kariéru ktorá by súvisela s knihami ?
9. Navštevuješ knižnicu ?
10. Akú knihu by si aktuálne chcel/a ako nový prírastok na svoju poličku ? :)

2 komentáre:

  1. Myslia si o tebe, že si staršia? U mňa je to presne naopak. Mám 20 a každý mi furt hovorí, že vyzerám na 15 :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej a dosť ma rozčuľuje keď mi nejaké decko povie "Dobrí" a úplne najhoršie keď mi to povie nejaký dospelý :D mne dáva každý 15+ .. najlepší kamarát má rovnaký problém tak sa na tom vždy spolu zasmejeme :D

      Odstrániť