sobota 28. júna 2014

Harry Potter a Polovičný Princ (6) / J.K.Rowlingová

Harry Potter a Polovičný Princ

O knihe :
Harry trávi letné prázdniny opäť u Dursleyovcov. Tento rok má však plnú hlavu udalostí na Ministerstve mágie. Rozmýšľa nad smrťou svojho milovaného krstného otca Siriusa Blacka, pripomína si hrôzostrašný zápas so smrťožrútmi i neľútostný súboj profesora Dumbledora s lordom Voldemortom. Teraz nervózne čaká vo svojej izbietke na riaditeľovu návštevu. Harry si nevie vysvetliť, prečo sa s ním chce Dumbledore stretnúť práve teraz. Musí to byť niečo dôležité, ak to nemôže počkať do začiatku školského roka. Navyše sa obáva reakcie Dursleyovcov na nečakanú návštevu rokfortského riaditeľa.

Moje pocity :
Harry trávi nenávidené prázdniny u svojich príšerných príbuzných. Stále premýšľa nad Siriusom a nedokáže sa zmieriť s tou hroznou stratou. Jedného večera mu príde sova od samotného Dumbledora s tým, že poňho príde k príbuzným a odvedie ho k Ronovi. Harry sa úprimne teší, aj keď má menšie obavy s reakcie Dursleyovcov. Ako to celé dopadne ? Navyše sa už ďalej nedá ukrývať návrat Voldemorta. Všetci čarodejníci a aj ľudia cítia, že Temné časy nastali.

Pre mňa je toto jeden z naj lepších dielov a povedala by som že zatiaľ aj najtemnejší. Naozaj cítiť návrat Voldemorta. Inak.. naozaj ma už z toho chytá nerv, no ja vôbec nedokážem písať recenzie na Harryho Pottera. Nechápem to ! Na hocijakú knihu bez problémov napíšem siahodlhú recenziu, no tu mám problém vysoliť zo seba pár viet... Viem, že je v podstate úplne zbytočné písať recenzie na túto sériu, no keď už to čítam, tak je fajn na to aj písať. Mám pocit, že toto budú historicky krátke recenzie :D. Dúfam že ma pochopíte a nenahneváte sa... Ale je to naozaj ťažké ! 

Harryho poznám naspamäť. Už od malička mi ho čítala mamina a pozerávala som ho každý deň. Páči sa mi, že aj keď to čítam už asi miliónty krát, tak stále mi to príde ako keby som to čítala po prvý raz. Stále ma tam dokáže niečo prekvapiť, zaraziť, rozosmiať a rozplakať. Tento diel bol bohatý na prekvapenia, záhady a tajomstvá. Tu sa všetko začalo dávať do pohybu. Páčilo sa mi ako sa postupne odhaľovali tajomstvá Harryho a Voldemorta. Takisto sa mi páčili tie spomienky s mysľomisi. Voldemort je skutočne zaujímavá osoba. Nepochopený, sirota.. to všetko naňho sedí. Je pravda že je zlý, no rozhodne je fascinujúci..

Rowlingová má úžasný štýl písania ! Vie vás udržať po celý čas v napätí a navyše vie svoje príbehy obohatiť o velice vtipné scény. Myslím že tento štýl sadne každému. Veď predsa Rowlingová uchvátila tak ako deti, tak aj dospelých. Rozhodne ak ste Harryho ešte nečítali, mali by ste prestať váhať a pustiť sa do toho !

Harry už skutočne nie je malý chlapec. Viac krát sa ocitol zoči voči najtemnejším veciam. V tomto diely Harry začína prežívať aj svoje prvé vzťahy, ktoré k dospievaniu patria. Je vo veľmi ťažkej situácii, pretože dievča, ktoré miluje môže narobiť obrovské problémy v jeho priateľstve s Ronom.

Ron zažíva takisto svoje prvé skúsenosti vo vzťahu. Aj keď jeho vzťahy sú príšerné :D. Miluje niekoho, no z pomsty si začne s iným dievčaťom. Takto trpí aj on a takisto aj tá, ktorú miluje. No proste Ron. Všetko si stále komplikuje a ešte stále ma vo zvyku hádať sa s Hermionou. 

Hermiona neprestala byť najlepšou študentkou. Stále sa snaží a neustále dozerá na jej priateľov. Myslím, že Hermiona ich často aj tak mierne usmerňuje. Ona jediná z nich premýšľa, že ich činy môžu mať vážne následky..

Ako vravím tento diel bol skutočne plný temna, napätia a šokujúcich tajomstiev. Ja vám ešte raz knihu odporúčam. Je to jeden z najlepších dielov ! A ten koniec je naozaj emotívny.. je takmer nemožné nevyroniť slzičku. Dúfam že so mnou v mohom súhlasíte a že táto recenzia nie je až taká príšerná :D..

Moje hodnotenie :

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára