streda 4. júna 2014

Knižné naj - Máj 2014

A máme tu Knižné naj - to najlepšie (a bohužiaľ aj najhoršie) za mesiac február.

Počet prečítaných kníh : 7

Prečítané knihy :
Mesto kostí (1) / Cassandra Clare
Mesto popola (2) / Cassandra Clare
Mesto skla (3) / Cassandra Clare
Mesto padlých anjelov (4) / Cassandra Clare
Vlčí brat / Katarína Soyka
Na vine sú hviezdy / John Green
Harry Potter a kameň mudrcov (1) / J.K.Rowlingová

ODDYCHOVKA mesiaca :
Z kníh čo som čítala mi príde ako oddychovka Vlčí brat. Je to zvláštna kniha a vo mne zanechala dosť rozpoltene pocity, pretože bavila ma, strašne ma zaujímalo ako skončí, no aj tak som sa musela mierne nútiť do toho aby som ju čítala. Je to taký priemer. Dej je zaujímavý, ale nevyrazí vám dych.

PREKVAPENIE mesiaca :
Mesto padlých anjelov od Cassandry Clare. Na túto knižku som sa naozaj tešila, bola som celá bez seba keď mi prišla. Pri jej čítaní som strávila niekoľko hodín (čo neľutujem). Je to úžasná kniha a je troška iná než predošlé diely. Prišlo mi to akoby bola skôr zameraná na šoky a prekvapenia než na akciu. Každopádne ten koniec ma ničí..

OBÁLKA mesiaca :
Mesto skla ! Ja tú obálku skrátka milujem ! Čiernu farbu mám veľmi rada, no a mne sa hrozne páči ako ju spojili s fialovou. Celkovo si myslím že na Nástrojoch smrteľníkov sú veľmi vydarené obálky.

SKLAMANIE mesiaca :
Nevravím žeby ma sklamali.. Boli fajn. No možno som čakala troška viac.. Mám na mysli knihy od Kataríny Soyky a to Vlčí brat a Sklený vrch.

HRDINKA mesiaca :
Toto je pre mňa naozaj ťažké rozhodovanie, pretože hrdiniek tu mám hneď niekoľko : Clary Frayová, Hazel Grays, Hermiona Grangerová... Uznajte že je to veľmi ťažké rozhodnutie. No tak, ale keď má byť len jedna tak potom Clary. Alebo nie radšej Hazel. Nie, nie.. bude to Hermiona. Ja vážne neviem :D. Dajme všetky tri :D.

HRDINA mesiaca :
Bože ! Jedna otázka horšia než druhá.. A tu mám ešte viac favoritov : Augustus, Jace, Harry, Ron, dvojičky Fred a George (ich zbožňujem). Ale teraz naozaj vyberiem len jedného, mnohý čo tu sú už raz získali hrdinu mesiaca (mnoho z kníh z tohto mesiaca sú re-readingi), takže hrdinom bude.... Augustus ! Získal si ma ! Plakala som keď aj on, smiala som sa keď aj on.. Naozaj mi prirástol k srdcu. Strašne sa mi páčila jeho teória dať si jed do úst, no nenechať ho zabiť vás.

KNIHA mesiaca :
Ja som dnes vážne nerozhodná :D ! To je hrozné prečítať toľko úžasných kníh. Fajn poďme na to... Knihou mesiaca sa stáva.... : Na vine sú hviezdy od Johna Greena. Je málo kníh čo ma dokáže rozplakať, ale táto bola jednou z nich. Strašne sa mi páčila. Je v nej veľa citov, dá sa pri smiať a aj plakať. John Green si s nami robil čo len chcel.. Veľkým bonusom boli pre mňa myšlienky ktoré sa v knihe dali nájsť. Veľmi sa teším na film, idem naň šestnásteho a vážne sa neviem dočkať ! No už teraz viem že tam musím ísť s nejakou blízkou osobou, pretože dostanem hysterický záchvat plaču (ono je to hrozné keď sa na tie postavy naviažete). John Green píše úžasne ! Aj preto sa teším na ďalšiu knihu Kam zmizla Aljaška, ktorá mi má prísť každú chvíľu :)

2 komentáre:

  1. S tím rozhodováním je to těžké, že? Taky to mám podobně :D Z hrdinek bych vybrala Hermionu a z hrdinů určitě Freda a George! :) Hvězdy nám nepřály je krásná knížka, chytne za srdce a nepustí, ukazuje nám, že i v předem prohrané bitvě má cenu bojovat :)
    PS: Nominovala jsem tě do Blogger Tagu :) http://wayllsbookstore.blogspot.cz/2014/06/blogger-tag.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prepáč, ale ja už som bola nominovaná.. na blogu už nájdeš aj urobený TAG :)

      Odstrániť