utorok 17. júna 2014

TFIOS - konečne som to videla :').


The faul in our stars / Na vine sú hviezdy, bol pre mňa najočakávanejším filmom roka (alebo aj života :D). Priznávam že som sa tešila ako malé dieťa, nevedela som sa dočkať ! Najprv som mala ísť v nedeľu s najlepším kamarátom, lenže ten nemohol, tak som stiahla ocina. Šli sme v pondelok. Od rána som zamyslene pobehovala po byte s nedočkavosťou v očiach. Kedže viem že dlho spí, o druhej som ho začala budiť. Milo ma prekvapil, pretože už nespal. Dohodli sme sa že po mňa príde o tretej. Tak sa aj stalo. O tretej som si veselo cupitala na autobusovú zastávku (stále nedočkavá). Mali sme kopu času a ocino bol hladný, preto sme zbehli do reštiky a tam sme sa najedli. Mala som svoje milované palacinky, s ovocím, džemom, šľahačkou, zmrzlinou a všetkými tými dobrôtkami. Boli úžasné, no mňa zaujímalo niečo iné... Moje napätie sa vystupňovalo keď som konečne stála v rade na predaj lístkov. Zohnali sme si skvelé miesta (takmer v poslednom rade, a v strede, čiže super !). V kine je najlepšie sedieť hore. So spokojnosťou som začala sledovať trailery na filmy čo sa chystajú. Konečne budú nejaké poriadne filmy ! Ak zostanem, Labyrint, Let's dance 5, a aj Annie vyzerá zlato. Rozhodla som sa že Ak zostanem si musím prečítať, takže sa tešte ! Tááák a teraz konečne odbočme od týchto omáčkových zážitkoch a prejdime k filmu.

Od filmu som očakávala veľa, no bolo to ešte lepšie než som si to predstavovala. Konečne sa niekto posnažil pri spracovávaní filmu podľa knihy. Boli tam všetky najkrajšie scény, a držali sa skoro celého deja v knihe (naozaj máločo bolo inak). Nič by som nemenila ! Herecké výkony boli dokonalé ! Hazel bola presne taká akú som si ju predstavovala. Shailene si dala naozaj záležať a stvárnila ju skvele. Ale... Prepáčte nemôžem si pomôcť, no Gus / Ansel sa mi vryl pod kožu troška viac. Jemu som to celé zhlta, on bol Augustus Waters presne taký aký má byť ! Isaac / Nat bol tiež absolútne úžasný ! Všetko bolo tak ako malo byt. Naozaj som už dlho nevidela také skvelé herecké výkony, a aj herecké obsadenie. Pre mňa je toto najlepší film vôbec. Celé kino to prežívalo s hlavnými postavami. Všade sa iba ozývalo smrkanie, plač a bol to neskutočný zážitok, ktorý neľutujem... Nikdy nezabudnem ako mi stekali slzy a chalan predo mnou si začal utierať oči a zadržiavať slzy. Keď sme vychádzali z kina, ostatný ľudia čo čakali na ďalší film sa pozerali, pretože všetci sme vychádzali uslzený (poniektorý mali aj hysterické záchvaty). Vďaka tomuto filmu bolo naše malé kino, konečne plné (zvyčajne na filme nieje viac ako desať ľudí, aj  to je ešte veľa). Tie nervy z čakania mi stáli za to. Ešte stále nemám dosť, mám chuť to pozerať stále dookola. Prinútilo ma sa nad všetkým viac zamyslieť. Ešte aj v noci pred spaním som musela premýšľať. Pre mňa to bol naozaj krásny zážitok a už sa neviem dočkať kedy si to pozriem znova. Dokonca mám nutkanie si dať re-rading. Dúfam že aj vám sa film páčil a dostal vás tak ako mňa :'). Ten koniec bol hrozivo krásny.. :'(. Je to naozaj film, ktorý rozosmeje a rozplače, pretože aj keď som mala slzy v očiach musela som sa smiať. Ďakujem za to že som mohla byť svedkom lásky Augustusa Watera a Hazel Grace. V mojom srdci sú skutočný..

3 komentáre:

  1. Už se nemohu dočkat! Na Hvězdy jedu v pátek a bude to absolutně fantastické, to vím předem. Od mnohých lidí vím, že je to super film a téměř celý podle knihy, za což jsem ráda. Takže jsem mohla vystrnadit své špatné myšlenky o tom, že by to mohli zkatit. Teď už jsem jenom v napětí a očekávání! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úplne súhlasím, bol to skvelý film a zážitok v kine.:) Na If I Stay sa tiež teším.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Som rada, že nie som jediná, ktorú tento film donútil zamyslieť sa a priznám sa,že ešte tri dni po videní tohto úžasného filmu som sa pri pomyslení naň, takmer rozplakala :)

    OdpovedaťOdstrániť