streda 2. júla 2014

Knižný zraz v MT

MARTINSKÝ KNIŽNÝ ZRAZ

Dnešný deň je pre mňa výnimočný a už dlho som ho očakávala, ako dieťa očakáva Vianoce. Posledné dni sme veľa plánovali s Kikou, Zuzkou a Marou. Všetky sme sa neskutočne tešili ! Pred tým sme mali taký mini zraz (kde som nestihla ísť), no teraz sme si povedali, že zraz musí byť veľkolepý... Prišli bloggeri z Trenčína, Prievidze, Žiliny.. Dokopy nás bolo dvanásť. Pre mňa to bol naozaj úžasný deň a zároveň to bol môj prvý zraz. Keď som si zakladala blog, nikdy som ani len nedúfala že spoznám toľko úžasných ľudí... Pred tým som si myslela že čitatelia pomaly vymierajú, no je nás viac ako sa zdá. Bolo úžasné spoznať ľudí, ktorý milujú to čo aj ja. Neľutujem že som bola ! Hovorí sa, že v auguste bude ďalší zraz, no mal by byť v Trenčíne. Samozrejme sa teším (ale budem musieť nejak zapracovať na mamine :D). Tá cesta vlakom bude zaujímavá.. :D Teraz by som vám rada povedala ako vyzeral dnešný deň..

Ráno som si musela dať budík na ôsmu (čo je pre mňa obrovský šok, kedže ja spávam minimálne do dvanástej poobede). Hore som bola do druhej, takže som spala krásnych šesť hodín. Nervy som až tak nepociťovala.. Pomaly som sa nachystala, naraňajkovala, atď... So Zuzkou som bola dohodnutá, že sa stretneme v autobuse. Tak sa aj stalo. Cesta by bola fajn, keby tam nebola odporná stará ženská, ktorá ma odhodila do takej steny či čo to bolo... a vynadala mi že stojím vo dverách, pritom tam mala plno voľného miesta a mi sme sa natlačili ako sardinky len aby mala toho miesta ešte viac. Počasie nevyzeralo najlepšie, no nebolo to až také zlé. Zuzka a ja sme mali obsadiť miesta v tej najlepšej kaviarni na svete, v Keste. Je to úžasné miesto ! Sú tam rady kníh a je tam skvelá atmosféra, všade cítiť kávu... Aby sme len tak nečinne nesedeli, objednala som si moje milované karamelové latte. Akurát mi ho mali každú chvíľu priniesť, no v tom prišla správa od Kiki nech bežíme na stanicu po Naty. Čašníkovi som rýchlo povedala nech mi ju zabalí zo sebou. Rýchlo sme sa ponáhľali na stanicu. Popri rýchlo chôdzi som sa snažila zavrieť latte, no podarilo sa mi akurát tak vykydnúť penu na svoju ruku. Pred stanicou sme boli troška zmetené. Nevedeli sme ako Naty vyzerá, no dúfali sme že ju nejako nájdeme. Najprv sme oslovili nejakú babu, ktorú sme asi dosť zaskočili, no potom sme už našli správnu Naty a odišli sme spoločne späť do Kesty. S Naty sa mi úžasne rozprávalo.. Mali sme toho veľa spoločného :). Všetky tri sme čakali na ostatných účastníkov zrazu.

Po necelej trištvrte hodinke sme sa dočkali a prišli aj ostatný. Vtedy mi začala byť poriadna zima (sedeli sme vonku), tak som sa zabalila do deky, ktorú tam mali a ponúkali zákazníkom aby im bolo ešte príjemnejšie. Ihneď ako sme boli celá zostava, nastál nezastaviteľný smiech. Kika predviedla odborné prisúvanie kresla (čo bol neopísateľný zážitok :D). Po pár minútach sme sa nechali uniesť a vytiahli sme všetky knihy na výmenu/predaj/požičanie a pod.. Čašníka sme riadne zaskočili, takmer zabudol čo sme si objednali, pretože ako som už spomínala, tak v Keste majú plno kníh. Toto posedenie bolo veľmi príjemné a v tejto krásnej kaviarničke sme strávili väčšinu času. Program nám obohatila Kika so Zuzkou svojou súťažou (nevyhrala som.. zasa :D).

Keď sme sa po dĺĺĺhom čase dostali z Kesty, začali sme pociťovať hlad. Mara s Frankie a Lilou utiekli do Frita na hranolkovú stredu a mi ostatné sme nakúpili tú najlepšiu pizzu na svete. Kukuricou a feferónkami sme dobrosrdečne nakŕmili holubov a tie sa takmer Kike vďačne odmenili.

Myslím, že skutočne na svoje sme si prišli v kníhkupectve. Všetky nás chytil ošiaľ, začali nám pohrávať iskričky v očiach a všetky sme sa vrhli na ten úžasný výber kníh. Ja som si kúpila Mechanického princa, bez ktorého by som sa nedokázala vrátiť domov a baby ma naviedli na Jane Austenovú, ktorú si určite v blízkej dobre prečítam a nakúpim si od nej knihy. Bohužiaľ po prvej návšteve som už musela bežať domov.. Po ceste som mala Prior s viac krát spomínaným kníhkupectvom kde sú perfektné zľavy. Tam som rýchlo skočila a odniesla som si domov Posla od Marcusa Zusaka za 2.99€... No nekúp to :D. Ďalej už radšej priložím foto :).

Na tejto fotke môžte vidieť Lilu, Maru, Maťu a napokon Neliss... Pripomínam že fotky sú fotené s čudného uhla :D.

Na druhej pohovke môžte vidieť sprava Naty, mňa, Zuzku (Zet), Frankie a Nikee.. Prečo mi skrátka prídu tieto fotky ehmm.. čudné :D ?

Po mojom odchode si baby spravili ešte jednu spoločnú fotku :).

Tak a tu sú krásky, čo prišli so mnou domou (prepáčte za kvalitu) :).

Takže už sa strašne teším na ďalší zraz ! A som šťastná že som spoznala takýchto úžasných ľudí ! Dnešný deň bol skrátka výnimočný a nastala aj jedna veľká zmena.. Veľmi ďakujem Domčovi, ktorý urobil nový vzhľad na mojom blogu. Vďaka :).

8 komentárov:

  1. Princa aj Princeznú som nakoniec kúpila aj ja :3 :) A Princa už čítam :3 toho posla som tam nevidela, ale pozriem ho u nás v Priore :D možno aj tam bude :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juuu som zvedavá :3 No keď som tam bola, tak boli dvaja posledný Poslovia.. možno ho už niekto zhrabol :D

      Odstrániť
    2. Bol tam Posol, ale asi si ho niektorá z nás zobrala.. ak by si ho nenašla, Naty, kľudne ti ho zoberiem :-)

      Odstrániť
    3. Môže byť :D Zuzi, ak by som ho nezohnala, tak sa ti ozvem :) ďakujem :) :D

      Odstrániť
  2. Škoda, že si musela ísť skôr, ale inak bolo vážne skvele a Kestu chcem niekde poblízku, perfektná kaviareň.:D Vzhľad je super, veď som ti hovorila.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne to bolo ľúto :/ ale veď nabudúce dáme znovu :D

      Odstrániť
  3. Odporné presúvanie kresla? To znie zaujímavo :D

    OdpovedaťOdstrániť