štvrtok 2. januára 2014

Knižné naj - December 2013


Hlásim sa s knižným NAJ - to najlepšie (a bohužiaľ aj najhoršie) za mesiac december.

Počet prečítaných kníh : 4

Túto rubriku som našla na blogu --> Books - parts of my life 
Veľmi sa mi to zapáčilo tak som sa rozhodla, že aj ja začnem pridávať každý mesiac knižné NAJ.
Dúfam že sa vám to bude páčiť :).
PS takto málo kníh som ešte nikdy neprečítala, no čiastočne za to môže aj pobyt môjho nevlastného "milovaného" bračeka, ktorý nedokáže byť aspoň chvíľu ticho a sklamanie dvomi knihami, ktoré mi vzali skoro polovicu môjho života :D

ODDYCHOVKA mesiaca :
Klub záhad - krvilačný upír
Bolo to pre mňa veľmi príjemné čítanie. Žiadne premýšľanie, nič. Skvelo som si pri tom oddýchla a proste mňa to bavilo. Viem je to detská kniha, ale veď každý sme vo vnútri dieťa :'D

PREKVAPENIE mesiaca :
Nadbytoční, Zrodený pre smrť 
Pre mňa to bolo naozaj príjemné prekvapenie. Ja už som si dlhšie chcela prečítať túto knižku, no nečakala som že ma až tak chytí za srdce. Bola úplne úžasná a uvedomila som si pri nej veľmi veľmi veľa vecí. Už chápem že nesmrteľnosť nieje taká dokonalá ako by sme chceli...

OBÁLKA mesiaca :
Mesto skla
Keby len obálka... Kniha je celá úžasná, dokonalá, perfektná ! No ale toto sa týka obálky... Ja milujem čiernu a fialovú mám tiež rada. To spojenie sa mi páčilo. Ja viem zasa nebolo to také extra, ale v jednoduchosti je niekedy krása. Mne osobne sa tá obálka veľmi páčila .

SKLAMANIE mesiaca : 
Sklamali ma rovno dve totálne otrasné knihy, ktoré môžu za to že som tento mesiac prečítala tak málo kníh.
Prvá : To najsladšie nakoniec
Štýl písania mi vôbec nesadol. Vadilo mi nadmerné pridávanie častí o chémii. Sociopatické sklony toho decka čo bolo hlavným hrdinom
Druhá : Mayské proroctvo
Toto bola asi najhoršia kniha akú som kedy držala v ruke. Maximálne sklamanie, a to som od nej toľko očakávala. Nápad je to úžasný, no spracovanie je príšerné. 

HRDINKA mesiaca :
Clary Frayová ( Nástroje smrtelníkov )
Samozrejme ako inak, u mňa je víťaz Clary... v podstate, u koho nie ? Ona je jedinečná a dokonalá, nieje taká naivná a proste taká.... nieje to kópia. Je jedinečná / originálna. Páči sa mi že nieje taká roztrasená, ničoho sa nebojí a nič ju neprekvapí. Takisto nieje naivná, čo je pre mňa maximálne plus. Clary je skrátka víťaz .

HRDINA mesiaca :
Mám dvoch... 
Prvý je Jace Wayland (Nástroje smrtelníkov)
Vie liezť totálne na nervy svojimi sarkastickými poznámkami a všetkým ostatným. No práve preto si ho zamilujete. Viem, nemá to žiadnu logiku, no je to tak. Či chceme, či nie, musíme si ho zamilovať. Veď je to také zlatíčko. A v tomto diely som si ho obľúbila maximálne, pretože konečne odokryl tú masku pána dokonalého a ukázal svoje city.
Druhý je Edward Cullen (Twilight sága)
Možno že vás to prekvapilo, no je to tak. Edward Cullen patrí do rebríčku mojich najobľúbenejších hrdinov. Je dokonalý, no nemilujem ho len preto. Zamilovala som si ho aj tým že by pre osobu ktorú miluje, urobil čokoľvek. Nebojí sa odkryť svoje city. Mnoho krát som sa pristihla pri tom ako Belle závidím :D .

KNIHA mesiaca :
Mesto skla
To už ste mohli usúdiť od začiatku tohto príspevku. Áno je to Mesto skla. Dej je dokonale napínavý. Celá kniha je dokonalá. Štýl písania je perfektný a hrdinovia knihy to už ani hovoriť nemusím o ich dokonalosti. Navyše si ma kniha získala aj tým že sa viem s ňou zžiť a keď čítam viem si to celé predstaviť, pri čítaní sa mi pred očami premieta taký film, kde to celé vidím. Viem sa do knihy tak ponoriť, že sa cítim ako Clary. Pre mňa je to jasný víťaz. Veď aby nie, som takmer obetovala svoju chrbticu tejto knihe (strávila som pri nej viac ako desať hodín).




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára